Tietoa opiskelijalle

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu netissä Ahjolan kursseille tästä linkistä. Voit ilmoittautua myös puhelimitse numeroon 044 553 8444. Puhelinpalvelumme on auki arkisin klo 10–15.

Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseen tai maksuun liittyen, voit lähettää sähköpostia (toimisto@ahjola.fi).

Henkilökunta

Täältä löydät henkilökunnan yhteystiedot.

Kurssin toteutuminen

Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä. Muistathan antaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Antamalla toimivan sähköpostiosoitteen saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi.

Kurssipaikan peruminen

Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse toimisto@ahjola.fi tai puhelimitse Ahjolan toimistoon (Huom! Ei tekstiviestinä eikä vastaajaan). Kurssipaikan voi perua myös ilmoittautumisnumeroa käyttäen internetin ilmoittautumissivulla. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina.

Poikkeustilanteessa (esim. valtioneuvoston asettamat kokoontumisrajoitukset) opiskelija voi perua osallistumisensa aina veloituksetta ennen kurssin alkua. Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kurssimaksua ei palauteta. Maksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija peruu opiskelupaikkansa ajoissa. Työnantajan tarjoamalla virike-etuudella maksetun kurssimaksun voi siirtää toiselle kurssille tai vaihtaa lahjakorttiin.

Lukuvuosi 2021–2022

Syyslukukausi 4.9–2.12.2021

Kevätlukukausi 8.1.-22.4.2022

Opetusta järjestetään myös varsinaisen lukukauden ulkopuolella. Kurssin alkamis- ja päättymispäivämäärä, kellonaika sekä kurssimaksu on merkitty esitteeseen kunkin kurssin kohdalle. Ahjolan kansalaisopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia opetusohjelmassa annettuihin tietoihin. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Harrasta turvallisesti

Meille on tärkeää, että voit harrastaa ja opiskella Ahjolassa turvallisesti. Voit lukea koronatoimenpiteistämme tästä.

Maksaminen

Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille. Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1–2 kertaa peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavia kertoja ei järjestetä.

Voit maksaa kurssimaksun:

1. Ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin välityksellä, ePassin tai Smartumin maksuliittymää käyttäen. Huom. ePassin ja Smartumin maksupainikkeet näkyvät pankkien kuvakkeiden alapuolella.

2. Ilmoittautumisen jälkeen maksun voi suorittaa sähköpostiin tulleen maksulinkin kautta tai ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen kurssin alkuun mennessä. Opiston kurssimaksut maksetaan tilille FI40 5730 0820 4254 33 ja lasten ja nuorten kerhomaksut tilille FI13 5730 0820 4594 81.

3. Aikuisopiskelija voi maksaa kurssimaksun (paitsi kielikurssit) myös seuraavilla työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan antamilla maksuvälineillä:

a) ePassilla voit maksaa joko verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai Ahjolan toimiston kautta. Maksaessasi toimiston kautta ilmoita tarvittavat tiedot joko sähköpostilla talous@ahjola.fi tai puh. 044 5538441 ja 044 5538400.
b) Eazybreak- ja Edenred- sekä SmartumPay-sovelluksella (muut paitsi kielikurssit) maksu on suoritettavissa ilmoittautumisen jälkeen. Näitä palveluita käyttäessäsi ilmoita suorituksesta Ahjolan toimistoon.
c) Paperiset Smartum- Virike- tai Tyky-setelit voi toimittaa joko Ahjolan toimitalon ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon tai lähettää omalla vastuulla postitse. Tarkista setelien määrä sekä että niissä on nimesi. Mikäli setelit eivät kata koko kurssimaksua, maksa erotus viitenumeroa käyttäen pankin kautta.

Korttimaksaminen ei ole mahdollista, koska Ahjolan toimisto palvelee asiakkailta toistaiseksi ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse. Ahjola ei ota vastaan käteistä rahaa.

Aikuinen-lapsi-kursseilla vain aikuisen osuuden kurssimaksusta voi maksaa työnantajan tarjoamilla liikunta- ja kulttuuritoimintaan tarkoitetuilla maksuvälineillä.
Verottajan tarkennettujen ohjeiden perusteella Ahjolan kielikursseja ei voi maksaa edellä mainituilla työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä.

Materiaalimaksut

Kurssimaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat maksavat pääsääntöisesti itse. Jos kurssilla peritään kurssimaksun lisäksi muita maksuja, on tästä maininta kurssin esittelyn yhteydessä.

Opetuspaikat

Katso täältä lista Ahjolan opetuspaikoista.

Opintosetelit

Osa kursseista on opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opetusta, joista osa on maksuttomia ja osasta peritään pieni osallistumismaksu. Näiden kurssien esittelytekstissä lukee ”opintoseteliavustuksella tuettu kurssi.”

Opiston johtokunta

Esko Kannusmäki, puheenjohtaja
Ritva Alarotu
Paula Kuusipalo
Markku Kämäräinen
Jenni Pätäri
Toni Saarivirta
Päivi Vartiainen
Anne Hakanen, tuntiopettajien edustaja

Tiedottaminen

Ajankohtaista tietoa opiston opetustarjonnasta ja tapahtumista saa kotisivuilta ahjola.fi/kurssit. Kotisivun kautta voi tilata myös uutiskirjeen.

Tietosuoja

Ahjolan kansalaisopistossa noudatetaan uutta tietosuoja-asetusta. Tietosuojaselosteessa on tarkennettu Hellewin asiakasrekisterin henkilötietojen käsittelyperusteita ja -käytänteitä. Käsittelemme tietojasi jatkossakin vastuullisesti emmekä luovuta yhteystietojasi muille.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste.
Kansalaisopiston uutiskirjeen rekisteriseloste.

Todistukset

Opiskelija voi tilata läsnäolotodistuksen opinnoistaan (v. 2007 lähtien). Opiskeluvuotena todistusmaksu on toimistosta noudettaessa 7 € ja aiemmilta vuosilta sekä englanninkielisenä 15 € (kotiin postitettuna 10/18 €).
Todistus tilataan Ahjolan toimistosta p. 044 553 8400 tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kannattaako mennä varasijalle?
Varasija kannattaa aina ottaa vastaan. Liikuntaryhmissä vapautuu usein paikkoja, ja varasijoilta kutsutaan uusia opiskelijoita kurssille. Kurssipaikan vapautuessa ilmoitamme varasijalaisille tekstiviestillä.

Ilmoittauduin useammalle kurssille, ja maksoin ne saman tien verkkopankissa. Eikö olisi helpompaa ja käytännöllisempää, jos useamman kurssin ilmoittautumismaksut voisi maksaa kerralla?
Kaikki kurssit voi maksaa kerralla, kun palaat Alustavat varauksesi -sivulta uudelleen pikahakuun hakemaan seuraavan kurssin. Jatka henkilötietoihin vasta tehtyäsi varaukset kaikille haluamillesi kursseille. Tällöin kaikkien kurssien viitenumero on sama ja maksut voi maksaa yhtenä könttäsummana.

Voinko saada opettajan puhelinnumeron?
Opettajat käyttävät henkilökohtaisia puhelinnumeroitaan ja sähköpostejaan emmekä luovuta niitä toimistolta. Opettaja antaa halutessaan yhteystietonsa oppituntien yhteydessä. Voit myös halutessasi jättää viestin välitettäväksi eteenpäin toimisto(at)ahjola.fi

Saako kursseista alennuksia?
Kursseista ei anneta alennuksia. Ahjolassa on erikseen opintosetelikursseja, jotka on suunnattu työttömille, työttömyyseläkeläisille, sairauspäivärahalla oleville ja maahanmuuttajille.

Onko liikuntarajoitteisten mahdollista osallistua Ahjolan kursseille?
Mahdollisuus esteettömään kulkemiseen kannattaa varmistaa erikseen toimistolta.

Tarvitsenko kurssille mennessäni oman soittimen?
Soittoryhmissä pitää olla oma soitin. Poikkeuksena on pianon- ja rumpujensoitto.

Mitä pitää ottaa mukaan ensimmäiselle taidetunnille?
Taideaineissa materiaalitarpeet selviävät ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Minkälaisia tasoryhmiä on kielissä?
Kielten tasoryhmät on esitelty lehdessä ja nettisivulla kielitaitotasot- kohdassa. Jos olet epävarma kurssivalinnasta, soita opintoneuvontaan p. 044 553 8414. Kielten ryhmissä voit myös vaihtaa ryhmää, kun olet keskustellut opettajan kanssa.

Voiko lapseni osallistua mille tahansa kurssille? 
Suuri osa kurssien sisällöstä on suunnattu aikuisille. Soveltuvuuden voi varmistaa toimistolta. Mahdolliset ikärajat on mainittu kurssiesitteessä. Lapsille löytyy paljon tarjontaa myös Lasten ja nuorten harrastuskerhoissa.

Vakuutukset

Ahjolan toiminnassa mukana olevat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret on vakuutettu OP-Pohjolassa. Aikuiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.