Tietoa opiskelijalle

Ahjolan kansalaisopistossa noudatetaan uutta tietosuoja-asetusta. Tietosuojaselosteessa on tarkennettu Hellewin asiakasrekisterin henkilötietojen käsittelyperusteita ja -käytänteitä. Käsittelemme tietojasi jatkossakin vastuullisesti emmekä luovuta yhteystietojasi muille.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste.
Kansalaisopiston uutiskirjeen rekisteriseloste.


Ilmoittautuminen

Syksyn 2020 kurssi-ilmoittautuminen alkaa 1.7. klo 10.

Ilmoittaudu tästä Ahjolan kursseille. Voit ilmoittautua myös puhelimitse 1.–2.7. ja 3.8. alkaen arkisin  klo 10–15 puh. 044 553 8444.

Huomaathan, että koko lukuvuoden kestävillä kursseilla ilmoittautuminen koskee automaattisesti myös kevätlukukautta. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet syyslukukauden kurssimaksun maksamiseen. Koko lukuvuodelle ilmoittautuneet opiskelijat saavat kevään kurssimaksusta sähköpostitse maksulinkin joulukuun alussa. Sähköposti lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Kevään kurssipaikan voi perua maksutta marraskuun loppuun mennessä.

Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseen tai maksuun liittyen,
voit lähettää sähköpostia (toimisto@ahjola.fi).

Kurssin toteutuminen

Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Lähiopetuksena toteutettavasta kurssista voidaan poikkeustilanteessa osa järjestää etäopetuksena. Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä. Muistathan antaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Antamalla toimivan sähköpostiosoitteen saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi.

Maksaminen

Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille. Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1–2 kertaa peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavia kertoja ei järjestetä.

Voit maksaa kurssimaksun:

1. Ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin välityksellä tai ePassin maksuliittymää käyttäen. Huom. ePassin maksupainike näkyy pankkien kuvakkeiden alapuolella.

2. Ilmoittautumisen jälkeen maksun voi suorittaa sähköpostiin tulleen maksulinkin kautta tai ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen 30.9. mennessä. Opiston kurssimaksut maksetaan tilille FI40 5730 0820 4254 33 ja lasten ja nuorten kerhomaksut tilille FI13 5730 0820 4594 81.

3. Aikuisopiskelija voi maksaa kurssimaksun (paitsi kielikurssit) myös seuraavilla työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan antamilla maksuvälineillä:

a) ePassilla voit maksaa joko verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai Ahjolan toimiston kautta. Maksaessasi toimiston kautta ilmoita tarvittavat tiedot joko sähköpostilla talous@ahjola.fi tai puh. 044 5538441 ja 044 5538400.
b) Eazybreak- ja Edenred- sekä SmartumPay-sovelluksella maksu on suoritettavissa ilmoittautumisen jälkeen. Näitä palveluita käyttäessäsi ilmoita suorituksesta Ahjolan toimistoon.
c) Paperiset Smartum- Virike- tai Tyky-setelit voi toimittaa joko Ahjolan toimistoon tai toimitalomme ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon tai lähettää omalla vastuulla postitse. Tarkista setelien määrä sekä että niissä on nimesi.

Pankkikortti, Smartum- sekä Edenred-korttimaksut vain Ahjolan toimistossa. Ahjola ei ota vastaan käteistä rahaa.

Aikuinen-lapsi-kursseilla vain aikuisen osuuden kurssimaksusta voi maksaa työnantajan tarjoamilla liikunta- ja kulttuuritoimintaan tarkoitetuilla maksuvälineillä.
Verottajan tarkennettujen ohjeiden perusteella Ahjolan kielikursseja ei voi maksaa edellä mainituilla työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä.

Mikäli kursseja joudutaan keskeyttämään tai siirtämään etäopetukseen opistosta riippumattomasta syystä kurssimaksuja ei palauteta. Opiskelijoille korvataan pitämättä jääneet tunnit korvauskertoina tai alennettuina kurssimaksuina.

Kurssipaikan peruminen

Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse toimisto@ahjola.fi tai puhelimitse Ahjolan toimistoon (Huom! Ei tekstiviestinä eikä vastaajaan). Kurssipaikan voi perua myös ilmoittautumisnumeroa käyttäen internetin ilmoittautumissivulla. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina. Poikkeustilanteessa (esim. valtioneuvoston asettamat kokoontumisrajoitukset) opiskelija voi perua osallistumisensa aina veloituksetta ennen kurssin alkua. Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kurssimaksua ei palauteta. Maksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija peruu opiskelupaikkansa ajoissa. Työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä maksetun maksun voi kurssin peruuntuessa siirtää toiselle kurssille.

Lukuvuosi 2020–2021

Syyslukukausi 5.9–4.12.2020
Kevätlukukausi 9.1.–23.4.2021

Opetusta järjestetään myös varsinaisen lukukauden ulkopuolella. Kurssin alkamis- ja päättymispäivämäärä, kellonaika sekä kurssimaksu on merkitty esitteeseen kunkin kurssin kohdalle. Ahjolan kansalaisopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia opetusohjelmassa annettuihin tietoihin. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Materiaalimaksut

Kurssimaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat kustantavat pääsääntöisesti itse. Jos kurssilla peritään kurssimaksun lisäksi muita maksuja, on tästä maininta kurssin esittelyn yhteydessä.

Opintosetelit

Osa kursseista on opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opetusta, joista osa on maksuttomia ja osasta peritään pieni osallistumismaksu. Näiden kurssien esittelytekstissä lukee ”opintoseteliavustuksella tuettu kurssi.”

Todistukset

Opiskelija voi tilata läsnäolotodistuksen opinnoistaan (v. 2007 lähtien). Opiskeluvuotena todistusmaksu on toimistosta noudettaessa 7 € ja aiemmilta vuosilta sekä englanninkielisenä 15 € (kotiin postitettuna 10/18 €).
Todistus tilataan Ahjolan toimistosta p. 044 553 8400 tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi.

Vakuutukset

Ahjolan toiminnassa mukana olevat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret on vakuutettu OP-Pohjolassa. Aikuiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Tiedottaminen

Ajankohtaista tietoa opiston opetustarjonnasta ja tapahtumista saa kotisivuilta ahjola.fi/kurssit. Kotisivun kautta voi tilata myös uutiskirjeen.

Opetuspaikat

PÄÄTOIMIPAIKAT

Ahjola, Pispala
Vahtimestari 044 553 8450

Ahjola 1 (Erämiehenkatu 10), Toimisto, Liikuntasali, Liekki, Kipinä, Pirtti, Korupaja, Nurkkis, Musaluokka, Ateljee

Ahjola 2 (Ahjolankatu 3, käynti radan varresta), Verhoilu ja Taito

Ahjola Voima (Pispalan valtatie 45)

SaukkolaVainiokatu 2
Vahtimestari 044 553 8447

Juhannuskylän koulu, Tammerkosken koulutalo (entinen Tammerkosken koulu),
Rautatienkatu 3-5 punatiilinen rakennus, jossa sisäpiha, sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa. Rakennuksessa ei ole hissiä.  Katso video sijainnista.
Iltavahtimestari 044 553 8438

Tampereen lyseon lukioF. E. Sillanpäänkatu 7
Esteetön kulku rakennuksen takaa. Hissi käytettävissä.
Iltavahtimestari 040 709 4226

MUUT TOIMIPAIKAT

Ahjolan päiväkoti HarjulaSairaalankatu 3

Ahvenisjärven koulu, Opiskelijankatu 25

Aleksanterin kouluHallituskatu 26

Amurin kouluSatakunnankatu 60

Atalan kouluPulkkakatu 3

Hervannan vapaa-aikakeskusLindforsinkatu 5

Irjalan makasiiniIrjalankuja 4

Kaarilan kouluVallerinkatu 11

Kaukajärven kouluJuvankatu 13

Kaukajärven vapaa-aikataloKäätykatu 8

Koiviston kouluLehvänkatu 9

KoskikotikeskusRongankatu 8

Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42

Kulttuuritalo LaikkuKeskustori 4

Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42

Kuurosokeiden toimintakeskus, Insinöörinkatu 10

Kämmenniemen koulu, Paavolantie 4

Lamminpään kouluKortesuontie 27

LegioonateatteriMäntyhaantie 5-7

Leinolan koulu, Sammalladonkatu 1

Lentävänniemen seurakuntakoti Talentti, Halkoniemenkatu 1

Lielahtikeskus, ylin kerros, Monitoimitila TuikeTeivaankatu 1

Lielahden kouluLielahdenkatu 15

Linnainmaan kouluLinnainmaankatu 12

Messukylän kirjasto, Hintsank.1

Miesten kansalaistalo Mattila, Sepänkatu 10

Monitoimitalo 13Satakunnankatu 13

NaistariLindforsinkatu 4

Niemenrannan päiväkotiMatilda Niemenkatu 9

Nikolaintalon kerhohuone, Suvantokatu 10 A

PMK-talo, Erkkilänkatu 11, käynti Peltokadun puoleinen B-porras
Opastusvideo opetuspaikalle.

Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2

Sorilan kouluSorilanraitti 5

Space Junk StudioRaholankatu 1

Studio 6, Työhuone, Turtolankatu 10-12

Studio Move, Kuntogalleria, Juhlatalonkatu 7

Tampereen Flamencoyhdistyksen saliPirkankatu 1

Tampereen Työväentalo, Seminaarisali, Hämeenpuisto 28
Hämeenpuisto 28 D portaan kautta (sisään TTTeatterin ja Työväentalon välisestä portaasta)

Tampereen StadionRatinan rantatie 1

Tesoman koulu, Kohmankaari 11

Vuoreksen kouluRautiolanrinne 2

 

Henkilökunta

Ilmoittautuminen 044 553 8444 (ei tekstiviestejä)

Asiakaspalvelu Erja Ronkainen 044 553 8413

Laskutus, Seija Havonen 044 553 8441

Rehtori Pilvi Mansikkamäki 044 553 8409

Koulutuspäällikkö, kuvataide ja muotoilu, yhteiskunnalliset aineet ja erityisryhmät Marke Mäkinen 044 553 8423

Koulutuspäällikkö, kielet Tuula Kivelä 044 553 8414

Koulutuspäällikkö, liikunta ja terveys, tanssi Marketta Kujanpää 044 553 8410

Koulutuspäällikkö, kädentaidot, maahanmuuttajakoulutus Marjut Saarenpää 044 553 8405

Koulutuspäällikkö, musiikki, sana- ja näyttämötaide, musiikkileikkikoulut Annika Sykkö 044 553 8445

Viestintäkoordinaattori Maija Ricks 044 553 8451

 

Opiston johtokunta

Esko Kannusmäki, puheenjohtaja

Ritva Alarotu

Paula Kuusipalo

Markku Kämäräinen

Jenni Pätäri

Toni Saarivirta

Päivi Vartiainen

Anne Hakanen, tuntiopettajien edustaja

 

Ahjolan Setlementti ry:n hallitus

Veli-Pekka Järvinen, puheenjohtaja

Johanna Ahlgrén-Holappa

Kaisa Isännäinen

Esko Kannusmäki

Markku Kämäräinen

Sointu Lanki

Juha Nieminen

Tommi Rasila

Jarmo Rautiainen

Merja Sarvala

 

 

Usein kysyttyä

Kannattaako mennä varasijalle?
Varasija kannattaa aina ottaa vastaan. Liikuntaryhmissä vapautuu usein paikkoja, ja varasijoilta kutsutaan uusia opiskelijoita kurssille. Kurssipaikan vapautuessa ilmoitamme varasijalaisille tekstiviestillä.

Ilmoittauduin useammalle kurssille, ja maksoin ne saman tien verkkopankissa. Eikö olisi helpompaa ja käytännöllisempää, jos useamman kurssin ilmoittautumismaksut voisi maksaa kerralla?
Kaikki kurssit voi maksaa kerralla, kun palaat Alustavat varauksesi -sivulta uudelleen pikahakuun hakemaan seuraavan kurssin. Jatka henkilötietoihin vasta tehtyäsi varaukset kaikille haluamillesi kursseille. Tällöin kaikkien kurssien viitenumero on sama ja maksut voi maksaa yhtenä könttäsummana.

Voinko saada opettajan puhelinnumeron?
Opettajat käyttävät henkilökohtaisia puhelinnumeroitaan ja sähköpostejaan emmekä luovuta niitä toimistolta. Opettaja antaa halutessaan yhteystietonsa oppituntien yhteydessä. Voit myös halutessasi jättää viestin välitettäväksi eteenpäin toimisto(at)ahjola.fi

Saako kursseista alennuksia?
Kursseista ei anneta alennuksia. Ahjolassa on erikseen opintosetelikursseja, jotka on suunnattu työttömille, työttömyyseläkeläisille, sairauspäivärahalla oleville ja maahanmuuttajille.

Onko liikuntarajoitteisten mahdollista osallistua Ahjolan kursseille?
Mahdollisuus esteettömään kulkemiseen kannattaa varmistaa erikseen toimistolta.

Tarvitsenko kurssille mennessäni oman soittimen?
Soittoryhmissä pitää olla oma soitin. Poikkeuksena on pianon- ja rumpujensoitto.

Mitä pitää ottaa mukaan ensimmäiselle taidetunnille?
Taideaineissa materiaalitarpeet selviävät ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Minkälaisia tasoryhmiä on kielissä?
Kielten tasoryhmät on esitelty lehdessä ja nettisivulla kielitaitotasot- kohdassa. Jos olet epävarma kurssivalinnasta, soita opintoneuvontaan p. 044 553 8414. Kielten ryhmissä voit myös vaihtaa ryhmää, kun olet keskustellut opettajan kanssa.

Voiko lapseni osallistua mille tahansa kurssille? 
Suuri osa kurssien sisällöstä on suunnattu aikuisille. Soveltuvuuden voi varmistaa toimistolta. Mahdolliset ikärajat on mainittu kurssiesitteessä. Lapsille löytyy paljon tarjontaa myös Lasten ja nuorten harrastuskerhoissa.