Tyttöjen Tupa

Tyttöjen Tupa

Tyttöjen Tuvan toiminta on suunnattu 8–14-vuotiaille tamperelaisille tytöille ja ei-binäärisille lapsille ja nuorille. Toiminnasta lapsi voi saada itselleen seuraa, turvallisten aikuisten läsnäoloa sekä yhteisön, johon kuulua.  

Voit ilmoittaa lapsesi mukaan Tyttöjen Tuvan toimintaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Tyttöjen Tuvan kohtaamispaikka 

Tyttöjen Tuvan kohtaamispaikka on auki tiistaisin ja torstaisin kello 15.00–19.00. Aukioloihin otetaan mukaan enintään 15 lasta kerrallaan, minkä vuoksi jokaiseen aukioloon ilmoittaudutaan etukäteen kasvotusten tai viestillä. Lasten on mahdollista osallistua aukioloon kerran viikossa.  

Aukioloissa voi viettää aikaa omien toiveiden mukaisesti esimerkiksi leikin, pelaamisen, käsillä tekemisen sekä rennon yhdessäolon merkeissä. Tuvalta löytyy erilaisia tiloja ja innostavia toimintatarvikkeita, jotka esitellään lapsille ensimmäisellä osallistumiskerralla. Aukioloissa vietetään yhteinen välipalahetki kello 17.00 alkaen. 

Tuvan ohjaajat tukevat lapsia ja nuoria vuorovaikutustilanteissa sekä uusien kavereiden saamisessa. Ohjaajat huolehtivat siitä, että lapset tulevat kuulluiksi ja kohdatuiksi, sekä pääsevät mukaan Tuvan yhteisöön. Toimintaa suunnitellaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa. 

Aukiolojen lisäksi Tyttöjen Tuvan toiminnassa järjestään ryhmiä, retkiä ja tapahtumia. Niistä tiedotetaan toiminnassa mukana olevien lasten huoltajille sähköpostitse lähetettävällä uutiskirjeellä. 

Toiminnan periaatteet 

Toiminta on sukupuolisensitiivistä ja yhdenvertaisuutta tukevaa. Käytössä on yhdessä lasten ja vapaaehtoisten kanssa luodut turvallisemman tilan periaatteet.  Toiminnassa noudatetaan Tuvan sääntöjä, jotka on hyvä käydä läpi lapsen kanssa ennen toiminnassa aloittamista. Tutustu sääntöihin ja turvallisemman tilan periaatteisiin.

Toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Toimitilat

Tyttöjen ja Poikien Tuvat sijaitsevat katutasossa osoitteessa Pispalan valtatie 45. Katso tarkemmat saapumisohjeet Youtube-videolta. Valitettavasti toimitilat eivät ole fyysisesti esteettömät. Kysy lisätietoja esteettömyydestä työntekijöiltä tarvittaessa.

Tuvan postiosoite on Ahjolankatu 3, 33250 Tampere.

Yhteystiedot

Essi Räsänen
koordinaattori
puhelin 044 553 8435
essi.rasanen (at) ahjola.fi

Aino Myöhänen
ohjaaja
puhelin 044 553 84 36
aino.myohanen (at) ahjola.fi


Tutustu myös Isosisarustoimintaan, jonka kautta lapsen on mahdollista saada oma aikuiskaveri.