Hankkeet ja yhteistyötahot

DIGITAITOJA PIENYRITTÄJILLE 2022-2024

Ensimmäiset askeleet ennen digiloikkaa.

Hanke järjestää maksutonta koulutusta digiperustaidoissa Tampereen seudun yksin- ja pienyrittäjille. Kevään viimeiset kurssit päättyivät toukokuussa ja uusia käynnistetään syksyllä. Syksyn 2023 kurssitarjonta julkaistaan mm. tällä sivulla kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa opiston muista kursseista poiketen vasta elokuussa.

Kursseista sanottua

Keväällä 2023 järjestettiin kuusi kurssia. Tässä muutamia poimintoja osallistujien palautteista.

  • Digiperustaidot haltuun ”Olen saanut tietoa ja päivittänyt osaamista. Päässyt jyvälle siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja missä mennään digiasioissa.”
  • Etätyöskentely ja -kokoukset haltuun ”Sisältö ja lähestymistapa ja opetus hyvä.” ”Kehtaa kysyä.”
  • Löydytkö verkossa? Perusasiat kuntoon Googlessa ”Selkeä opetus, just mitä hain.”
  • Kuvia ja videoita kännykällä  ”Mahtavaa, loistokurssi, sain paljon tästä. Kurssi olisi voinut olla pidempikin.” ”Inspiroiva kurssi.”
  • Painotuotteita ja somesisältöä Canvalla ”Olen saanut vahvistusta ja rohkeutta omaan tekemiseen. Voin suositella.”
  • Facebook ja Instagram, alkeet yrittäjälle ”Oli kuin minulle räätälöity ja tuli juuri oikeaan hetkeen.” ”Sain ihan kädestä pitäen apua ja yritystilit saatiin kuntoon.”

Hankkeen tarjontaa kommentoitiin yleisemminkin: ”Aivan mahtavat kurssit ja mukavat opet. Pienyrittäjällä on yksinäistä ja paljon asioita pitää omaksua. Tykkäsin myös keskustelevasta sävystä.” ”Hienoa, että tällaista hanketta tehdään ja pienyrittäjille tarjotaan tällaista koulutusta.” ”Oli turvallinen olo harjoitella.”

Tilaa uutiskirje

Tilaa hankkeen uutiskirje sähköpostiisi, niin saat hyvissä ajoin tiedon alkavista kursseista ja ilmoittautumisesta. Täytä pyydetyt tiedot ja napsauta ”Tilaa uutiskirje”. Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa. Huomaathan, että kursseille ilmoittautuessa voit tilata Ahjolan kansalaisopiston uutiskirjeen. Mikäli haluat uutiskirjeen nimenomaan Digitaitoja pienyrittäjille -hankkeesta, tilaa se tästä:

 

Seuraa somessa

Hankkeen kuulumisia voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa (käyttäjänimi digiahjola).

Hankkeen rahoitus

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisätietoja:

hankekoordinaattori Irma Silvennoinen (irma.silvennoinen@ahjola.fi, 044 5538 503)

 

DIGITAITOJA MAAHANMUUTTAJILLE

Tampereen kesäyliopisto toteuttaa vuoden 2023 aikana Digitaitoja maahanmuuttajille -hankkeen yhteistyössä Silta-Valmennusyhdistys ry:n, Tampereen työväenopiston ja Ahjolan kansalaisopiston kanssa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden digitaalisia taitoja ja valmiuksia toimia erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä esimerkiksi työnhaun, opiskelupaikan hakemisen tai muiden siirtymävaiheiden yhteydessä. Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen ja omien digitaitojen parantaminen ovat koulutusten keskiössä.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Voit lukea lisää hankkeesta Tampereen kesäyliopiston sivuilta.

Ahjolassa hankkeessa järjestetään Digitaitoja maahanmuuttajille siirtymävaiheissa -kurssi. Kurssin aikana harjoitellaan tietokoneen peruskäyttöä ja tutustutaan erilaisiin digitaalisiin palveluihin (omakanta, TE-toimisto, Kela). Kurssi on suunnattu luku- ja kirjoitustaitoa opiskeleville maahanmuuttajille. Kurssi kokoontuu Ahjolan Nurkkiksessa 11.4.-1.6.2023 ma-to klo 12.24-13.45.

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä.

 

OPISTOJEN TUNNETTAVUUDEN LISÄÄMINEN PALVELUMUOTOILUN JA VIESTINNÄN KEINOIN 2022-2023

Hankkeen päätavoitteena on lisätä kansalaisopistojen tunnettavuutta palvelumuotoilun ja viestinnän keinoin. Ahjolan kansalaisopiston opiskelijoita osallistetaan toimintaan kehittämisen ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

 

Lue lisää päättyneistä hankkeista ja erityisryhmien opetuksesta

Lorem ipsum dolor sit amet…