Hankkeet ja yhteistyötahot

DIGITAITOJA PIENYRITTÄJILLE 2022-2024

”Ensimmäiset askeleet ennen digiloikkaa.” Digitaitoja pienyrittäjille -hanke järjestää maksutonta koulutusta digiperustaidoissa Tampereen seudun yksin- ja pienyrittäjille.

Syksyn 2023 kurssit

Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan syksyn 2023 kurssitarjontaan ja ilmoittautumaan. Mikäli kurssi on jo täyttynyt, kannattaa ehdottomasti ilmoittautua varasijalle ja merkitä vaikkapa kurssikin omaan kalenteriin mahdollisuutena. Joskus paikka saattaa vapautua lyhyelläkin varoitusajalla.

Syksyllä tarjolla on pääosin samoja kursseja kuin viime keväänä, mutta uuttakin on mukana. Sisältöjä ja järjestelyitä on hiottu ja kehitetty edelleen. Kurssit ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu Tampereen seudun pien- ja yksinyrittäjille. Ohjelmaan saattaa tulla yksi lisäys marraskuulle, joten kannattaa tilata uutiskirje tai ottaa somekanavamme seurantaan ja saat tiedon tästä ensimmäisten joukossa.

Aiemmista kursseista sanottua

Hankkeessa luodaan koulutusmalli yrittäjille suunnattuun digiperustaitojen opettamiseen. Testaamme kurssisisältöjä ja koulutuksen järjestämisen tapoja. Osallistujapalaute on siksi meille erittäin tärkeää koulutusten kehittämiseksi. Keväällä 2023 järjestettiin ensimmäiset kuusi kurssia. Tässä muutamia poimintoja osallistujien palautteista.

  • Digiperustaidot haltuun ”Olen saanut tietoa ja päivittänyt osaamista. Päässyt jyvälle siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja missä mennään digiasioissa.”
  • Etätyöskentely ja -kokoukset haltuun ”Sisältö ja lähestymistapa ja opetus hyvä.” ”Kehtaa kysyä.”
  • Löydytkö verkossa? Perusasiat kuntoon Googlessa ”Selkeä opetus, just mitä hain.”
  • Kuvia ja videoita kännykällä  ”Mahtavaa, loistokurssi, sain paljon tästä. Kurssi olisi voinut olla pidempikin.” ”Inspiroiva kurssi.”
  • Painotuotteita ja somesisältöä Canvalla ”Olen saanut vahvistusta ja rohkeutta omaan tekemiseen. Voin suositella.”
  • Facebook ja Instagram, alkeet yrittäjälle ”Oli kuin minulle räätälöity ja tuli juuri oikeaan hetkeen.” ”Sain ihan kädestä pitäen apua ja yritystilit saatiin kuntoon.”

Hankkeen tarjontaa kommentoitiin yleisemminkin: ”Aivan mahtavat kurssit ja mukavat opet. Pienyrittäjällä on yksinäistä ja paljon asioita pitää omaksua. Tykkäsin myös keskustelevasta sävystä.” ”Hienoa, että tällaista hanketta tehdään ja pienyrittäjille tarjotaan tällaista koulutusta.” ”Oli turvallinen olo harjoitella.”

Yksilöohjausajat ja opintopisteet

Digitaitoja pienyrittäjille -hankkeen kurssit räätälöidään osallistujien tarpeisiin. Ryhmäopetuksessa kaikkia kysymyksiä ei kuitenkaan ehditä käsitellä, joten kurssien antia voi täydentää varaamalla opettajalta yksilöllistä ohjausaikaa.  Yksilöohjaus on tarkoitettu vain kursseille osallistuville ja  varsinaisen kurssin tavoin se on osallistujalle maksutonta.

Kursseistamme on mahdollisuus saada opintopisteitä ja opintosuoritusmerkintä Oma opintopolku -palveluun. Kursseille voi osallistua myös ilman opintosuoritusta. Lue lisää opintopistekursseista Ahjolan verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa hankkeen uutiskirje sähköpostiisi, niin saat hyvissä ajoin tiedon alkavista kursseista ja ilmoittautumisesta. Täytä pyydetyt tiedot ja napsauta ”Tilaa uutiskirje”. Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa hankkeen keston ajan. Huomaathan, että kursseille ilmoittautuessa voit tilata Ahjolan kansalaisopiston yleisen uutiskirjeen. Mikäli haluat uutiskirjeen nimenomaan Digitaitoja pienyrittäjille -hankkeesta, tilaa se tästä:

 

Seuraa somessa

Hankkeen kuulumisia voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa (käyttäjänimi digiahjola).

Hankkeen rahoitus

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisätietoja:
hankekoordinaattori Irma Silvennoinen (irma.silvennoinen@ahjola.fi, 044 5538 503)

AHJOLAN DIGITAITOPAJAT 2023-2024

Ahjolan digitaitopajat -hankkeessa järjestetään neljä digitaitokurssia työttömille ja työtä etsiville. Pajat kokoontuvat 3 t kerrallaan kahdesti viikossa. Hanke toteutetaan lukuvuoden 2023 – 2024 aikana.

Arttelissa järjestettävissä digipajoissa keskitytään tavoittamaan hakevana toimintana erityisen haavoittuvaisessa asemassa olevia ihmisiä. Ahjolassa järjestettävät digipajat ovat avoimia kaikille työttömille ja työtä etsiville aikuisille.

Tavoitteet

  • Parantaa osallistujien arjenhallintaa
  • Kasvattaa motivaatiota uusien asioiden opetteluun
  • Parantaa osallistujien digitaitoja ja työelämävalmiuksia
  • Tarjota matalan kynnyksen opiskelumahdollisuuksia yhdenvertaisesti myös niille, jotka ovat taustansa, terveytensä tai oppimisvaikeuksien vuoksi jääneet vaille koulutusta

Kurssilla käydään läpi digiosaamisen perustaitoja laitteisiin (älypuhelin, tabletti, tietokone), ohjelmistoihin ja pilvipalveluiden käyttöön, tietoturvaan, sähköiseen asiointiin ja viestintään liittyen. Lisäksi paneudutaan työnhaussa ja työelämässä tarvittaviin digitaitoihin.

Opiskelu on OKM:n rahoittamaa ja opiskelijoille maksutonta.

Digipaja ARTTELI

DIGITAITOJA MAAHANMUUTTAJILLE

Tampereen kesäyliopisto toteuttaa vuoden 2023 aikana Digitaitoja maahanmuuttajille -hankkeen yhteistyössä Silta-Valmennusyhdistys ry:n, Tampereen työväenopiston ja Ahjolan kansalaisopiston kanssa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden digitaalisia taitoja ja valmiuksia toimia erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä esimerkiksi työnhaun, opiskelupaikan hakemisen tai muiden siirtymävaiheiden yhteydessä. Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen ja omien digitaitojen parantaminen ovat koulutusten keskiössä.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Voit lukea lisää hankkeesta Tampereen kesäyliopiston sivuilta.

Ahjolassa hankkeessa järjestetään Digitaitoja maahanmuuttajille siirtymävaiheissa -kurssi. Kurssin aikana harjoitellaan tietokoneen peruskäyttöä ja tutustutaan erilaisiin digitaalisiin palveluihin (omakanta, TE-toimisto, Kela). Kurssi on suunnattu luku- ja kirjoitustaitoa opiskeleville maahanmuuttajille. Kurssi kokoontuu Ahjolan Nurkkiksessa 11.4.-1.6.2023 ma-to klo 12.24-13.45.

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä.

 

OPISTOJEN TUNNETTAVUUDEN LISÄÄMINEN PALVELUMUOTOILUN JA VIESTINNÄN KEINOIN 2022-2023

Hankkeen päätavoitteena on lisätä kansalaisopistojen tunnettavuutta palvelumuotoilun ja viestinnän keinoin. Ahjolan kansalaisopiston opiskelijoita osallistetaan toimintaan kehittämisen ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

 

Lue lisää päättyneistä hankkeista ja erityisryhmien opetuksesta