Hankkeet ja yhteistyötahot

Kohti työtä

Kohti työtä -hankkeessa (8/2020-8/2021) osallistujat kehittävät omia digi- ja viestintätaitojaan matkalla kohti työtä tai koulutusta. Ohjaus tapahtuu pienessä ryhmässä, mutta jokaiselle laaditaan yksilöllinen suunnitelma.

Valmennuksessa harjoitellaan muun muassa etätyöskentelyä, tiedonhakua, sähköistä asiointia, tietoturva-asioita ja digitaalisten sisältöjen tuottamista. Osallistujat voivat myös suorittaa digitaitojen osaamismerkkejä, joilla voi osoittaa oman osaamisensa esimerkiksi työnhaussa.

Hankkeen tavoitteena on:

1) Parantaa osallistujien työllistymismahdollisuuksia.
2) Vahvistaa opiskelijoiden itsetuntoa ja positiivista käsitystä itsestään oppijana.
3) Motivoida osallistujia koulutuksen tai työpaikan hakuun.

Kohti työtä -hankkeen kolme kohderyhmää ovat maahan muuttaneet, yli 50-vuotiaat ja mielenterveyskuntoutujat, jotka tällä hetkellä ovat työttömiä, työttömyysuhanalaisia tai työvoiman ulkopuolella. Valmennus on maksutonta ja siihen hakeudutaan Arttelin ryhmää lukuunottamatta yhteistyökumppaneidemme kautta. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.
Voit lukea hankkeesta lisää täältä.

Psst! Naistarin Kohti työtä -valmennusryhmässä on tilaa! Lisätietoja saat Jetta Sirolalta.

Lisätietoja:

 

hankekoordinaattori Irma Silvennoinen (irma.silvennoinen@ahjola.fi, 044 5538 503)
hankekoordinaattori Jetta Sirola (jetta.sirola@ahjola.fi, 044 5538 494)

Digiosaamista kaikille

Digiosaamista kaikille -hanke päättyi vuoden 2020 lopussa. Puolentoista vuoden aikana järjestimme yli 630 tuntia maksutonta ohjausta eri puolilla Tamperetta pääosin lähiopetuksena ja keväällä 2020 myös etäyhteyksien avulla. Etäopastuksen videot löydät klikkaamalla tästä.

Ahjolan maksuton digiohjaus keväällä 2021

Vaikka varsinainen hanke päättyy, voimme toteuttaa vielä yhden maksuttoman digikurssin Tesomalla ja hauskan digisuunnistuksen keskustassa. Näihin on tällä kertaa ilmoittauduttava ennakkoon alla olevien linkkien kautta tai soittamalla Ahjolan toimistoon 044 553 8444, ma-pe klo 10-15.

Digiosaamista Tesomalla
HUOM! Koronarajoituksista johtuen kurssin aloitus on siirtynyt. Osallistujille tiedotetaan uudesta aloitusajankohdasta heti, kun kurssi voi käynnistyä.

maanantaisin klo 13.00 – 15.00; 11.1.2021 – 15.3.2021 Tesoman hyvinvointikeskus; opettaja: Johanna Peltola. Kurssi jatkaa tuttuun malliin. Lopulliset sisällöt sovitaan aloittavan ryhmän kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu linkistä:
https://opistopalvelut.fi/ahjola/course.php?l=fi&t=24723

Digisuunnistus
19.4.2021 klo 15-17; opettajat Johanna Peltola ja Henni Salo

Digisuunnistus yhdistää lähiympäristöön tutustumisen ja digitaitojen oppimisen. Digisuunnistuksen aikana toteutetaan hauskoja tehtäviä, joiden avulla opit hyödyntämään erilaisia mobiilisovelluksia. Kävelemme yhdessä noin kahden kilometrin lenkin. Tarvitset mukaan oman älypuhelimen tai -laitteen ja ulkoiluvaatteet. Muista ladata laitteesi akku ennen suunnistusta! Voit myös ladata valmiiksi Google Lens -sovelluksen, mikäli mahdollista. Tapaamme Pääkirjasto Metson edessä klo 15, josta lähdemme retkelle Näsipuistoon. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittaudu:
https://opistopalvelut.fi/ahjola/course.php?l=fi&t=24771


 

Erityisryhmien opetus

Ahjolan kansalaisopisto järjestää Tampereen alueen yhdistysten ja eri toimijoiden kanssa erityisryhmien opetusta. Opetus on tarkoitettu yhdistysten ja toimintakeskuksen asiakkaille. Ilmoittautuminen tapahtuu eri toimintayksiköiden kautta. Opetus yksiköissä on ryhmämuotoista. Tarjolla on lukuvuosittain esimerkiksi kädentaitojen, kuvataiteen, musiikin, ilmaisutaidon, tietotekniikan sekä viestintätaitojen opetusta. Opetusta järjestetään syksystä 2019 alkaen seuraavissa toimipaikoissa ja yksiköissä:

Tukena Epilä Oy / KVPS Tukena Oy

Kuurosokeiden Toimintakeskus

Pirkanmaan AVH-yhdistys

Sorina, Kaarisilta, Kanava ja Hiedanranta/Sopimusvuori ry

AittaTahnua ja Valleri /Treili Oy

Villa Vuohenoja/TampereMissio ry

Päivätoiminta Aktiivi/TampereMissio ry

Neo-OmaPolku/Setlementti Tampere

Wärjäämö/Tampereen kaupunki – seuraa kuulumisia myös Wärjäämön Facebookissa