Hankkeet ja yhteistyötahot

Digiosaamista kaikille – arjen digitaidot haltuun

Pankkiasiointi, reseptien uusiminen, veroilmoituksen täyttäminen, Kela -asiat tai vaikkapa bussikortin lataus hoituvat verkossa. Sähköpostia tarvitaan asioiden hoidossa ja sosiaalinen media voi helpottaa yhteydenpitoa läheisiin ja ystäviin. Netistä löytyy myös paljon hupia ja tietoa.

Ahjolan Digiosaamista kaikille -hanke tuo maksutonta, matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa eri puolille Tamperetta. Opetushallituksen rahoittama hanke on käynnissä kolmen lukukauden ajan vuosina 2019¬–2020 ja teemme yhteistyötä mm. Setlementti Tampereen, Tampereen kaupunkilähetyksen, Kumppanuustalo Arttelin, eTuvan, Osuuspankin ja Nordean kanssa. Ohjausta annetaan useimmiten pienissä ryhmissä tai henkilökohtaisesti. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Infotilaisuudet

Tule kuulemaan lisää syksyn ohjelmasta ja kertomaan toiveistasi.

19.8. klo 13.00–15.30 Yhteisökahvila OmaNaapuri, Tesomankatu 4

21.8. klo 9.00–11.30 Koskikotikeskus, Rongankatu 8 (seniorit)

21.8. klo 13.00–15.30 Kumppanuustalo Artteli, Kuulu-tila, Salhojankatu 42

22.8. klo 13.30–16.00 Nalkalan setlementtitalo, Nalkalankatu 12G

Opastusta järjestetään myös kolmessa korttelikerhossa Kaukajärvellä.

 

Ohjelma

Löydät syksyn 2019 ohjelmaesitteitä paperiversioina 15.8. alkaen mm. Ahjolasta, Arttelista, OmaNaapurista, Nalkalan setlementtitalosta sekä Koskikotikeskuksesta. Ohjelma löytyy myös täältä.

 

Lisätietoja:

hankekoordinaattori Irma Silvennoinen

+358 44 5538 503

irma.silvennoinen@ahjola.fi

Perustaidot paremmiksi

Perustaidot paremmiksi -hankkeessa järjestetään koulutusta luku-, numero- ja digitaidoissa. Hankkeen tavoitteena on lisätä osallistujien mahdollisuuksia yhdenvertaisen ja aktiivisen kansalaisuuden toteutumiseen sekä tuottaa heille positiivisia oppimiskokemuksia ja kannustaa elinikäiseen oppimiseen. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat maahan muuttaneet ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt. Hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Setlementti Tampere ry:n Kansainvälinen naisten kohtaamispaikka Naistari ja Miesten Kansalaistalo Mattila.

Hankkeen toiminta-aika on 1.4.2019–31.12.2020. Hanke toteutetaan Opetushallituksen tuella.

Lisätietoja: Hankekoordinaattori Jetta Sirola, 044 5538 494, jetta.sirola@ahjola.fi

 

Erityisryhmien opetus

Ahjolan kansalaisopisto järjestää Tampereen alueen yhdistysten ja eri toimijoiden kanssa erityisryhmien opetusta. Opetus on tarkoitettu yhdistysten ja toimintakeskuksen asiakkaille. Ilmoittautuminen tapahtuu eri toimintayksiköiden kautta. Opetus yksiköissä on ryhmämuotoista. Tarjolla on lukuvuosittain esimerkiksi kädentaitojen, kuvataiteen, musiikin, ilmaisutaidon, tietotekniikan sekä viestintätaitojen opetusta. Opetusta järjestetään syksystä 2019 alkaen seuraavissa toimipaikoissa ja yksiköissä:

 

Epilän toimintakeskus/Martinus säätiö

Kuurosokeiden Toimintakeskus

Pirkanmaan AVH-yhdistys

Sorina, Kaarisilta, Kanava ja Hiedanranta/Sopimusvuori ry

AittaTahnua ja Valleri /Treili Oy

Villa Vuohenoja/Tampereen kaupunkilähetys ry

Päivätoiminta Aktiivi/ Tampereen kaupunkilähetys ry

Neo-OmaPolku/Setlementti Tampere

Wärjäämö/Tampereen kaupunki – seuraa kuulumisia myös Wärjäämön Facebookissa