Hankkeet ja yhteistyötahot

DIGITAITOJA PIENYRITTÄJILLE 2022-2024

”Ensimmäiset askeleet ennen digiloikkaa.” Digitaitoja pienyrittäjille -hanke järjestää maksutonta koulutusta digiperustaidoissa Tampereen seudun yksin- ja pienyrittäjille.

Syksyn 2024 kurssit

Hanke päättyy vuoden 2024 lopussa ja viimeiset maksuttomat kurssit järjestetään syksyllä. Tästä klikkaamalla pääset katsomaan kurssikuvauksia ja ilmoittautumaan 17.6. alkaen. 

Koulutukset ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu Tampereen seudun pien- ja yksinyrittäjille.  Jos itseäsi kiinnostava kurssi on täynnä, kannattaa aina ilmoittautua varasijalle. Joskus paikka saattaa vapautua lyhyelläkin varoitusajalla.

Aiemmista kursseista sanottua

Hankkeessa luodaan koulutusmalli yrittäjille suunnattuun digiperustaitojen opettamiseen. Testaamme kurssisisältöjä ja koulutuksen järjestämisen tapoja. Osallistujapalaute on siksi meille erittäin tärkeää koulutusten kehittämiseksi. Tässä muutamia poimintoja:

  • Digiperustaidot haltuun ”Olen saanut tietoa ja päivittänyt osaamista. Päässyt jyvälle siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja missä mennään digiasioissa.” ”Kone ei tunnu niin vastenmieliseltä ja rasittavalta enää, se on tullut enemmän neutraaliksi työvälineeksi. Ehdottoman tarpeellinen kurssi tällaiselle tietotekniikkaa vieroksuvalle tyypille.”
  • Googlen toimistosovellukset ”Kurssit selvensivät myös eri alustojen mahdollisuutta työstää materiaalia yhteistyönä netin yli. Hyödynnän simppelien teksti- ja taulukkotiedostojen jakamista nyt järkevämmin.”
  • Googlen yritysprofiili kuntoon ”Käytäntöön eli omaan profiiliin mentiin nopeasti, siitä tuli paljon hyötyä.”
  • Canva-perusteet: somesisältöä ja painotuotteita ”Olen saanut vahvistusta ja rohkeutta omaan tekemiseen.” ”Sain kokemusta uusista ominaisuuksista ja rohkeutta kaivaa ja kokeilla niitä itse ohjelmasta. Uudet työkalut nopeuttavat tekemistä.” ”Canva-kurssi oli ihan huippu. Sain joulumarkkinointimatskut kuntoon ja someen.”
  • Facebook ja Instagram –perusteet pienyrittäjille ”— ilman tätä johdantoa ja opastusta olisi ollut todella vaikea päästä edes kunnolla alkuun ottamaan haltuun tätä tärkeää markkinointiviestinnän välinettä!” ”Facebookin päivittämisessä ennen kurssia ja jälkeen on eroa kuin yöllä ja päivällä.”
  • Valokuvaus, videot ja editointi älypuhelimella ”Mahtavaa, loistokurssi, sain paljon tästä. Kurssi olisi voinut olla pidempikin.” ”Inspiroiva kurssi.”

Hankkeen tarjontaa kommentoitiin yleisemminkin: ”Kurssit/jaksot olivat siinä mielessä myös mukavia, että meitä oli monta pienyrittäjä samalla lailla ns. sormi suussa aluksi ja vertaistuki sekä hyvä henki porukoiden kesken oli ihanan positiivista. Ja ryhmissä meillä monella yrittäjällä selvästi kasvoi rohkeus kokeilla eri asioita ja lamppuja syttyi monessa päässä.”  ”Oli turvallinen olo harjoitella.”

Yksilöohjausajat ja opintopisteet

Digitaitoja pienyrittäjille -hankkeen kurssit räätälöidään osallistujien tarpeisiin. Ryhmäopetuksessa kaikkia kysymyksiä ei kuitenkaan ehditä käsitellä, joten kurssien antia voi täydentää varaamalla opettajalta yksilöllistä ohjausaikaa.  Yksilöohjaus on tarkoitettu vain kursseille osallistuville ja varsinaisen kurssin tavoin se on osallistujalle maksutonta.

Kursseistamme on mahdollisuus saada opintopisteitä ja opintosuoritusmerkintä Oma opintopolku -palveluun. Kursseille voi osallistua myös ilman opintosuoritusta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa hankkeen uutiskirje sähköpostiisi, niin saat hyvissä ajoin tiedon alkavista kursseista ja ilmoittautumisesta. Täytä pyydetyt tiedot ja napsauta ”Tilaa uutiskirje”. Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa hankkeen keston ajan eli vuoden 2024 loppuun. Huomaathan, että kursseille ilmoittautuessa voit tilata Ahjolan kansalaisopiston yleisen uutiskirjeen. Mikäli haluat uutiskirjeen nimenomaan Digitaitoja pienyrittäjille -hankkeesta, tilaa se tästä:

 

Seuraa somessa

Hankkeen kursseista ilmoitellaan myös myös Instagramissa ja Facebookissa (käyttäjänimi digiahjola). Uutiskirje on kuitenkin pääasiallinen viestintäkanava.

Hankkeen rahoitus

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisätietoja:
hankekoordinaattori Irma Silvennoinen (irma.silvennoinen@ahjola.fi, 044 5538 503)

AHJOLAN DIGITAITOPAJAT 2023-2024

Ahjolan digitaitopajat -hankkeessa järjestetään neljä digitaitokurssia työttömille ja työtä etsiville. Pajat kokoontuvat 3 t kerrallaan kahdesti viikossa. Hanke toteutetaan lukuvuoden 2023 – 2024 aikana.

Arttelissa järjestettävissä digipajoissa keskitytään tavoittamaan hakevana toimintana erityisen haavoittuvaisessa asemassa olevia ihmisiä. Ahjolassa järjestettävät digipajat ovat avoimia kaikille työttömille ja työtä etsiville aikuisille.

Tavoitteet

  • Parantaa osallistujien arjenhallintaa
  • Kasvattaa motivaatiota uusien asioiden opetteluun
  • Parantaa osallistujien digitaitoja ja työelämävalmiuksia
  • Tarjota matalan kynnyksen opiskelumahdollisuuksia yhdenvertaisesti myös niille, jotka ovat taustansa, terveytensä tai oppimisvaikeuksien vuoksi jääneet vaille koulutusta

Kurssilla käydään läpi digiosaamisen perustaitoja laitteisiin (älypuhelin, tabletti, tietokone), ohjelmistoihin ja pilvipalveluiden käyttöön, tietoturvaan, sähköiseen asiointiin ja viestintään liittyen. Lisäksi paneudutaan työnhaussa ja työelämässä tarvittaviin digitaitoihin.

Opiskelu on OKM:n rahoittamaa ja opiskelijoille maksutonta.

Digipaja AHJOLA

Ilmoittaudu mukaan: Ahjolan digitaitopaja työttömille – työelämätaitoja (1 op)
Ilmoittaudu mukaan: Ahjolan digitaitopaja työttömille – perustaitoja (1 op)

Digipaja ARTTELI

 

DIGITAITOJA MAAHANMUUTTAJILLE

Tampereen kesäyliopisto toteuttaa vuoden 2023 aikana Digitaitoja maahanmuuttajille -hankkeen yhteistyössä Silta-Valmennusyhdistys ry:n, Tampereen työväenopiston ja Ahjolan kansalaisopiston kanssa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden digitaalisia taitoja ja valmiuksia toimia erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä esimerkiksi työnhaun, opiskelupaikan hakemisen tai muiden siirtymävaiheiden yhteydessä. Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen ja omien digitaitojen parantaminen ovat koulutusten keskiössä.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Voit lukea lisää hankkeesta Tampereen kesäyliopiston sivuilta.

Ahjolassa hankkeessa järjestetään Digitaitoja maahanmuuttajille siirtymävaiheissa -kurssi. Kurssin aikana harjoitellaan tietokoneen peruskäyttöä ja tutustutaan erilaisiin digitaalisiin palveluihin (omakanta, TE-toimisto, Kela). Kurssi on suunnattu luku- ja kirjoitustaitoa opiskeleville maahanmuuttajille. Kurssi kokoontuu Ahjolan Nurkkiksessa 11.4.-1.6.2023 ma-to klo 12.24-13.45.

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä.

 

OPISTOJEN TUNNETTAVUUDEN LISÄÄMINEN PALVELUMUOTOILUN JA VIESTINNÄN KEINOIN 2022-2023

Hankkeen päätavoitteena on lisätä kansalaisopistojen tunnettavuutta palvelumuotoilun ja viestinnän keinoin. Ahjolan kansalaisopiston opiskelijoita osallistetaan toimintaan kehittämisen ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

 

Lue lisää päättyneistä hankkeista ja erityisryhmien opetuksesta