Saukkolan uudistetut opetustilat odottavat opiskelijoita syksyllä

Saukkola on yksi Ahjolan omista toimitiloista, jonka peruskorjauksen ansiosta opetus pääsee alkamaan syyslukukaudella käytännöllisissä ja nykyaikaisissa tiloissa. Tilojen uudistamisessa on huomioitu myös esteettömyys. 

Saukkolan toimitilat ovat olleet peruskorjauksessa vuoden, ja elokuussa 2022 pääsemme aloittamaan opetuksen uudistetuissa tiloissa. 

Uusien tilojen suunnittelussa on otettu huomioon käytännöllisyys, ja aiemmin hankalan pieniä tiloja on remontissa yhdistetty.

Esimerkiksi alakerrassa sijaitsevaan liikuntatilaan, eli entiseen 5-luokkaan pystyttiin lisäämään neliötä jopa kolmanneksen verran. Erilaisia liikunta-, jooga- ja tanssitunteja päästään nyt järjestämään 150 neliön salissa. Myös entinen kädentaitojen luokka ja lasityöluokka on yhdistetty suuremmaksi kädentaitojen monitoimitilaksi.

Keramiikkatilat saivat oman uunihuoneen käytävän toiselta puolelta. Aiemmin luokkatiloissa sijainneet uunit lämmittivät luokkatilaa turhankin paljon. 

Musiikkitilat on siirretty rakennuksen päätyyn: entinen Kölvin monikulttuurinen nuorisotyötila on muutettu musiikkiluokaksi, ja sen alapuolella entisen Verstaan tiloissa sijaitsee nyt tilava bänditila. 

Näiden lisäksi myös muihin tiloihin on tullut merkittäviä muutoksia, ja kaikkien tilojen pinnat on käsitelty uudelleen.

Esteettömyys huomioitu

Remontin yhteydessä on keskusteltu Tampereen kaupungin esteettömyystyöryhmän kanssa, ja työryhmän näkökulmia on hyödynnetty suunnittelussa. 

Saukkolan molempiin kerroksiin pääsee nyt invaluiskaa pitkin, ja kerroksista löytyvät myös inva-wc:t. Invaluiskiin on asennettu vastukset, jotta ne pysyvät sulina talvella. Saavutettavuus on huomioitu myös esimerkiksi seinäopasteissa.

”Esteettömyyttä on pidetty tärkeänä näkökulmana, ja se, mikä on kohtuudella ollut mahdollista, on tehty ja tehdään”, kertoo peruskorjauksen projektijohtaja Arto Juhela. 

Juhelan mukaan esteettömyyden kehittämisen lisäksi isoin peruskorjauksen mukana tullut muutos on tilojen kokonaisvaltainen ajanmukaistaminen. 

”Varustelutaso on nyt tätä päivää, samoin yleisilme, kun kaikki on laitettu ja pinnat uusittu. Tyyli on hyvin toisennäköinen kuin ennen. Iso muutos on myös opetustilojen toimivuudessa. Ennen remonttia Saukkolassa oli paljon pieniä koppeja, jotka eivät oikein kelvanneet mihinkään tai toimivat huonosti.”

Saukkolan uusiin tiloihin pääsee siis tutustumaan elokuussa syyslukukauden kurssien alkaessa. Tervetuloa!