Ahjolan Setlementti ei hyväksy venäläisten tai venäjänkielisten syrjintää

Ahjolan Setlementin keskeisiin arvoihin kuuluvat yhdenvertaisuus, osallisuus ja yhtenäisyys. Tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, ja osoitamme tukemme kaikille sodassa kärsineille.

Haluamme myös osoittaa tukemme kaikille Suomessa asuville venäläisille ja venäjänkielisille. Ukrainan sota ei ole heidän syytään emmekä hyväksy minkäänlaista heihin kohdistuvaa syrjintää tai rasismia.

Haluamme, että kaikilla on turvallinen olo osallistua toimintaamme, oli kyse sitten kansalaisopiston kursseista tai lapsi-, nuoriso- ja perhetyöstä. Painotamme, että jokaisella meistä on oikeus olla, toimia ja harrastaa ilman pelkoa syrjinnästä tai kiusaamisesta. Käymme aiheesta keskusteluja henkilökuntamme ja asiakkaidemme kanssa, ja meihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli havaitset syrjintää tai rasismia. Täältä löydät palautelomakkeemme. Luemme vastauksia aktiivisesti.

Kuten Setlementtiliiton aihetta koskevassa kannanotossa hyvin ilmaistaan: Jokaisen meidän tehtävä on tukea toisiamme vaikeassa tilanteessa ja omalta osaltamme lievittää kanssaihmisten ahdistusta.

Tehdään kaikki parhaamme sen eteen, että meillä on kaikilla yhdessä hyvä olla.