Musiikki, sana- ja näyttämötaide

Musiikki

Musiikin opetusta järjestetään eri puolilla Tamperetta. Kurssit on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.

Ahjolan musiikin kursseilla annetaan niin yksilö- kuin ryhmäopetusta. Kurssitarjonnasta löydät monipuolisesti eri instrumentteja, laulua, kuoroja ja yhtyeitä sekä ajoittain myös musiikin teoriaan painottuvia kursseja. Useat kurssit on jaoteltu tasoryhmiin, jotta oman paikan löytäminen olisi helpompaa. Ota mukaasi oma soitin ja tarvittaessa myös nuottiteline.

 

Musiikkileikkikoulu

Ahjolan musiikkileikkikoulun eli muskarin tavoitteena on kehittää alle kouluikäisen lapsen musiikillisia ja liikunnallisia perusvalmiuksia. Samalla harjoitellaan kuuntelu- ja keskittymiskykyä sekä tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Muskarissa lauletaan, loruillaan, kuunnellaan musiikkia ja liikutaan musiikin tahdissa sekä tutustutaan vähitellen nuotteihin, rytmeihin ja soittimiin. Alle 3-vuotiaat lapset osallistuvat opetukseen vanhemman kanssa. Alle 1-vuotiailla tulee olla mukana oma makuualusta (esim. pieni huopa) ja yli 1-vuotiailla tossut.

Muskareihin ja perhemuskareihin ilmoittaudutaan lapsen nimellä, mutta mukaan voi tulla myös useamman sisaruksen kanssa, jolloin ilmoittautuminen tulee tehdä molemmille lapsille. Kysy sisarushintaa Ahjolan toimistosta. Sisarusmuskarin hinta sisältää aikuisen lisäksi kaksi lasta, ilmoittautuminen toisen lapsen nimellä, lisätietokenttään sisaruksen nimi ja syntymäaika. Perhemuskareihin ovat myös vanhemmat tervetulleita. Musiikkivalmennuksessa keskitytään enemmän soittamiseen tutustuen eri soittimiin.

 

Sana- ja näyttämötaide

Ahjolan näyttämötaiteen kursseilla on mahdollisuus harrastaa monenlaista ilmaisua. Teatteri-ilmaisun kursseilla pääset osaksi heittäytymiskykyä ja sitoutumista vaativaa näytelmää. Tarjonnastamme löydät myös improvisaatioteatterin kursseja aina alkeista esiintyvään ryhmään. Lisäksi Ahjolassa on mahdollista tutustua lukukausittain vaihteleviin teatteri-ilmaisun erikoiskursseihin. Seuraathan siis ajankohtaista kurssitarjontaamme.

Sanataiteen kursseilla pääset harjoittamaan kirjoittamistaitojasi monipuolisin tavoin. Kurssitarjonnassa on vaihtelevasti myös kirjallisuuteen liittyviä keskustelu- tai lukupiirejä.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä