Musiikki, kirjallisuus ja teatteri

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä!

Musiikki

Ahjolan kansalaisopistossa voi harrastaa musiikkia monipuolisesti. Kurssit on tarkoitettu kaikille – aivan alkeista aloittaville, vanhaa harrastusta lämmitteleville sekä pidemmän aikaa harrastaneille. Opetusta järjestetään eripuolilla Tampereen kaupunkia. Opetus on suunniteltu pääosin aikuisille, mikäli kurssin esittelytekstissä ei toisin mainita. Ikärajat on ilmoitettu kurssikohtaisesti.

Ahjolan musiikinopetuksen valikoimassa on myös lyhytkursseja vaihtuvin teemoin.

Instrumenttiopetus

Musiikinopetuksessa on laaja valikoima instrumenttiopetusta, kuten huilu, klarinetti, saksofoni, kantele, viulu, sello, harmonikka, rummut, piano, kitara, ukulele, sähkökitara ja basso. Instrumenttiopetus on pääsääntöisesti pienryhmäopetusta 3-5 henkilön ryhmissä soittimesta riippuen. Useat kurssit on jaoteltu tasoryhmiin, jotta oman paikan löytäminen olisi helpompaa. Yksilöopetusta annetaan ainoastaan pianossa.

Orkesteri- ja bändisoitto

Orkesteri- ja bändisoitosta kiinnostuneet voivat soittaa erilaisissa yhtyeissä eri musiikkityylejä muun muassa kansanmusiikki, klassinen musiikki, pelimannimusiikki, perinteinen big band -musiikki, iskelmä, pop ja rock. Yhtyeet käyvät myös esiintymässä soittajien ja laulajien toiveiden mukaan.

Sekä instrumenttiopetuksessa että yhtyesoitossa tulee olla mukana oma soitin, pois lukien piano ja rummut. Opettajat opastavat mielellään oikeanlaisen soittimen valinnassa. Lisäksi mukaan voi ottaa oman nuottitelineen.

Laulu

Laulukursseja on Ahjolassa laidasta laitaan. Perus- ja alkeistason kursseilla voit kokeilla laulua matalalla kynnyksellä eikä aiempaa kokemusta vaadita. Lauluyhtyeet ja -ryhmät on tarkoitettu jo jonkin verran laulua aiemmin harrastaneille, jotka haluavat laulaa pienemmässä ryhmässä. Kuorossa lauletaan isommassa ryhmässä 2-3 äänisiä lauluja eri musiikkityylein. Laulun pienryhmät ja yksilöopetus on tarkoitettu laulua aiemmin harrastaneille. Laulukursseilla on myös mahdollisuus esiintyä.

Tarkemmat tiedot kursseista on nähtävissä ajankohtaisessa kurssitarjonnassa.

Musiikkileikkikoulu

Ahjolan musiikkileikkikoulun eli muskarin tavoitteena on kehittää alle kouluikäisen lapsen musiikillisia ja liikunnallisia perusvalmiuksia. Samalla harjoitellaan kuuntelu- ja keskittymiskykyä sekä tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Muskarissa lauletaan, loruillaan, kuunnellaan musiikkia ja liikutaan musiikin tahdissa sekä tutustutaan vähitellen nuotteihin, rytmeihin ja soittimiin.

Alle 3-vuotiaat lapset osallistuvat opetukseen vanhemman kanssa. Alle 1-vuotiailla tulee olla mukana oma makuualusta esimerkiksi pieni huopa ja yli 1-vuotiailla tossut. Viikonloppumuskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa.

Muskareihin ilmoittaudutaan lapsen nimellä. Mukaan voi tulla myös useamman sisaruksen kanssa, jolloin ilmoittautuminen tulee tehdä molemmille lapsille. Kysy sisaralennusta Ahjolan toimistosta.

Sisarusmuskarin hinta sisältää kaksi lasta ja yhden aikuisen. Ilmoittautumisen yhteydessä varataan paikka molemmille lapsille ja aikuisen tiedot lisätään maksajan tietoihin. Lisää kurssia valitessasi haluamasi määrä paikkoja painikkeesta (+).

Vaunut voi tuoda muskarin ajaksi sisätiloihin. Hervannan vapaa-aikakeskuksella vaunut voi jättää 2. kerroksen aulaan ja Lielahden palvelukeskuksella ovien viereiseen välikköön.

Kirjallisuus, kirjoittaminen ja teatteri

Ahjolan teatterikursseilla on mahdollisuus harrastaa monenlaista ilmaisua. Teatteri-ilmaisun kursseilla voit päästä osaksi heittäytymiskykyä ja sitoutumista vaativaa näytelmää. Tarjonnastamme löydät myös improvisaatioteatterin kursseja aina alkeista esiintyvään ryhmään. Lisäksi Ahjolassa on mahdollista tutustua lukukausittain vaihteleviin teatteri-ilmaisun erikoiskursseihin. Seuraathan siis ajankohtaista kurssitarjontaamme.

Kirjallisuuden kurssien tarjonta vaihtelee lukukausittain, ja kurssit painottuvat kirjallisuuteen sekä luovaan kirjoittamiseen. Luovan kirjoittamisen kursseilla voit päästä purkamaan kirjoittamisen esteitä, nauttimaan luovuudestasi tai vaikkapa edistämään pidemmällä olevaa käsikirjoitustasi. Välillä tarjolla on myös eri aihealueisiin keskittyviä lukupiirejä.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä