Liikunta, tanssi ja terveys

Päivitetty 12.6.2024

Liikunta

Opiston liikuntakurssit tarjoavat ryhmässä liikkumisen iloa monipuolisesti kaikenikäisille. Liikuntaan osallistuminen voi auttaa jaksamaan arjessa ja edistää monin tavoin terveyttä. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja eri kohderyhmille ja erikuntoisille liikkujille. Ohjelmassa on myös liikunnan aamu- ja päiväkursseja, sekä verkkokursseja huomioon ottaen erilaisten liikkujien tarpeet.

Terveysliikunnan kurssit on jaettu kolmeen eri tasoon: kevyt, keskiraskas ja raskas. Kevyt terveysliikunta on tarkoitettu perustaitojen harjoitteluun ja peruskunnon kehittämiseen, keskiraskas terveysliikunta sisältää monipuolista kunnon kohotusta peruskunnon omaaville ja raskas terveysliikunta on tehokasta liikuntaa hyväkuntoisille.

Pilates-, venyttely- ja kehonhuoltotunneilla on mahdollisuus huoltaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä. Kuormittavuudeltaan raskaammilla tunneilla, kuten lavis ja kuntotanssi, voit nostaa sykettä tai harjoittaa tanssillisempia askelsarjoja. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti itämaisia harjoituksia kuten astanga-, hatha- ja kundaliinijoogaa. Liikunnan lyhytkursseilla voit tutustua uusiin lajeihin tai ottaa hetken irti arjesta.

Tanssi

Tanssinopetuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia tanssin ja liikunnan iloon sekä itsensä ilmaisemiseen. Tanssin kautta voit parantaa myös koordinaatiota ja kehontuntemusta. Opiston kursseille osallistumalla voit kehittää tanssitaitoa pitkäjänteisesti tai tutustua tanssin lajeihin ja perehtyä tekniikoihin. Tanssilajien kursseja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneille niin kansantanssista lattareihin kuin aikuisbaletista steppiin. Lisäksi tanssilajien värikkäästä joukosta löytyvät muun muassa nykytanssi ja paritanssi. Osalla kursseista valmistellaan myös esityksiä.

 

Terveys ja hyvinvointi

Kursseilla tarjoamme välineitä kokonaisvaltaisen terveyden edistämiseksi ja sairauksien ennalta ehkäisemiseksi. Kurssit ovat virallisia hoitosuosituksia täydentäviä, eivät korvaavia tai terapialuonteisia. Kursseilla tarjotaan omaan elämään sovellettavaa tietoa ja harjoitellaan turvallisia menetelmiä oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon ja kohentamiseen.

Myös Ihminen, luonto ja yhteiskunta -opetusalalta voit löytää lisää terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kiinnostavia kursseja.

 

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä.

 

Ohjeita liikuntakurssien osallistujalle:

Opiston liikuntakurssit on tarkoitettu yleensä kaikille aikuisille ja kurssikohtaiset tiedot löytyvät netistä kurssitekstistä. Opiston asiakaspalvelu myös neuvoo ja opastaa mielellään.

Tunneille kannattaa ottaa mukaan jumppa- tai joogamatto. Ahjolan ja Saukkolan toimitaloissa on käytettävissä alustoja ja tunnin sisältöön liittyvää liikuntavälineistöä. Yhteiset välineet puhdistetaan ohjeiden mukaan.

Pukuhuonetiloissa ei ole tarjolla asiakkaille lukollisia säilytyskaappeja, mikä on hyvä ennakoida liikuntaryhmiin osallistuessa. Opetustilaan voi ottaa mukaan arvoesineet. Opisto ei vastaa kurssilaisten omaisuudesta.

Aikuiset opiskelijat huolehtivat vakuutusturvastaan itse. Opisto on vakuuttanut alle 18-vuotiaat toimintaan osallistujat.

Joissakin toimipisteissä opettaja huolehtii ulko-ovien avaamisen ja käytänteistä paikan päällä. Yleensä vahtimestari on kuitenkin opetuspaikalla ja ulko-ovet ovat avoinna, kuten Saukkolan ja Ahjolan toimitaloissa.

Opettajan sairastuessa tunti pyritään korvaamaan tai hankkimaan opettajalle sijainen. Sijaisen ohjaama tunti voi poiketa sisällöltään varsinaisen opettajan pitämästä tunnista.  Peruuntunut kerta järjestetään yleensä kauden päätteeksi, mutta se voidaan järjestää myös normaalista poikkeavana ajankohtana. Lukukauden aikana kaksi opetuskertaa voidaan jättää korvaamatta. Opisto tiedottaa muutoksista tekstiviestillä.

Kurssin hintaan vaikuttavat tuntimäärän lisäksi mm. opetustila ja ryhmän koko. Tästä syystä kurssien hinnat vaihtelevat.