Liikunta, tanssi ja terveys

Päivitetty 17.08.2022

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä!

Liikunta

Opiston liikuntakurssit tarjoavat ryhmässä liikkumisen iloa monipuolisesti kaikenikäisille. Liikuntaan osallistuminen voi auttaa jaksamaan arjessa ja edistää monin tavoin terveyttä. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja eri kohderyhmille ja erikuntoisille liikkujille. Ohjelmassa on myös liikunnan aamu- ja päiväkursseja, sekä verkkokursseja huomioon ottaen erilaisten liikkujien tarpeet.

Terveysliikunnan kurssit on jaettu kolmeen eri tasoon: kevyt, keskiraskas ja raskas. Kevyt terveysliikunta on tarkoitettu perustaitojen harjoitteluun ja peruskunnon kehittämiseen, keskiraskas terveysliikunta sisältää monipuolista kunnon kohotusta peruskunnon omaaville ja raskas terveysliikunta on tehokasta liikuntaa hyväkuntoisille.

Pilates-, venyttely- ja kehonhuoltotunneilla on mahdollisuus huoltaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä. Kuormittavuudeltaan raskaammilla tunneilla, kuten lavis ja kuntotanssi, voit nostaa sykettä tai harjoittaa tanssillisempia askelsarjoja. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti itämaisia harjoituksia kuten astanga-, hatha- ja kundaliinijoogaa. Liikunnan lyhytkursseilla voit tutustua uusiin lajeihin tai ottaa hetken irti arjesta.

Tietoa ja ohjeita liikuntakursseille

Tanssi

Tanssinopetuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia tanssin ja liikunnan iloon sekä itsensä ilmaisemiseen. Tanssin kautta voit parantaa myös koordinaatiota ja kehontuntemusta. Opiston kursseille osallistumalla voit kehittää tanssitaitoa pitkäjänteisesti tai tutustua tanssin lajeihin ja perehtyä tekniikoihin. Tanssilajien kursseja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneille niin kansantanssista flamencoon kuin aikuisbaletista steppiin. Lisäksi tanssilajien värikkäästä joukosta löytyvät muun muassa nykytanssi ja paritanssi. Osalla kursseista valmistellaan myös esityksiä.

 

Terveys ja hyvinvointi

Kursseilla tarjoamme välineitä kokonaisvaltaisen terveyden edistämiseksi ja sairauksien ennalta ehkäisemiseksi. Kurssit ovat virallisia hoitosuosituksia täydentäviä, eivät korvaavia tai terapialuonteisia. Kursseilla tarjotaan omaan elämään sovellettavaa tietoa ja harjoitellaan turvallisia menetelmiä oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon ja kohentamiseen.

Myös Ihminen, luonto ja yhteiskunta -opetusalalta voit löytää lisää terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kiinnostavia kursseja.

 

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä.