Ohjaajakoulutus

Haaveiletko kerhonohjaajan työstä, mutta ohjauskokemusta ei vielä ole? Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2019!

Maksuton ohjaajakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti n. 15-19 -vuotiaille nuorille ja vaatii vahvaa harrastustaustaa, sitoutumista, oma-aloitteisuutta, motivaatiota ja aitoa kiinnostusta lasten parissa työskentelemiseen. Koulutuksessa opit ryhmänohjauksen perustaitoja ja pääset mukaan innostamaan lapsia ja nuoria tekemällä tärkeää työtä Ahjolan kerhonohjaajana.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen jokainen pääsee tekemään töitä apuohjaajana/ohjaajana Ahjolan lasten ja nuorten harrastuskerhoissa. Koulutettavat valitaan hakemusten perusteella ja heille ilmoitetaan ryhmään pääsystä sähköpostitse hakuajan päätyttyä.

Koulutuksessa opetellaan mm.  leikinohjausta, keskitytään ryhmänohjauksen eri osa-alueisiin ja tutustutaan pienten lasten liikunnan erityispiirteisiin. Tämän lisäksi käydään tutustumassa eri kerhoissa, harjoitellaan ohjaamista sekä suunnitellaan ohjelmaa tammikuussa järjestettävään Lastentapahtuma Vilskeeseen. Ohjaajuutta lähdetään rakentamaan kunkin nuoren kohdalla jokaisen omasta harrastustaustasta ja vahvuuksista käsin. Koulutuksesta saa todistuksen.

Koulutuskerrat pidetään Ahjolan Pispalan toimitalossa seuraavasti:

pe 30.8. klo 16-18.30

la 31.8. klo 11-15

su 1.9. klo 11-15

pe 4.10. klo 16-18.30

pe 8.11. klo 16-18.30

Lisäksi tammikuussa järjestetään lastentapahtuma ja koulutuksen päätöskerta (aika ilmoitetaan myöhemmin). Huomioithan, että jokaiselle koulutuskerralle on osallistuttava.

Hae mukaan 25.8.2019 mennessä! 

Lue kokemuksia Ahjolan kerhonohjaajakoulutuksesta täältä.