Olet täällä

Kansalaisopisto

Ilmoittaudu kevään ja kesän kursseille tästä! 

Tervetuloa harrastamaan Ahjolan kansalaisopistoon Tampereelle!

Ahjolassa voit opiskella ja harrastaa monipuolisesti eri puolilla Tamperetta.  1350 kurssillamme  opiskellaan vapaatavoitteisesti yhteiskunnallisia aineita, kieliä, musiikkia, kädentaitoja, kuvataidetta ja muotoilua, sana- ja näyttämötaiteita, tanssia sekä liikuntaa ja terveyttä. Opetukseen kuuluvat myös näyttelyt, näytökset, konsertit ja muut tapahtumat. Opetus tapahtuu Tampereella. Opistolla on käytössä 4 päätoimipaikkaa; Ahjolan toimitalo, Saukkolan toimitalo, Juhannuskylän koulu ja Tampereen lyseon lukio. Lisäksi opetusta on Tampereella ympäri kaupunkia yli neljässäkymmenessä kohteessa, lähinnä kouluilla. Tarjoamme opetusta myös erityisryhmille.
Kurssien pituudet vaihtelevat koko lukuvuoden kestävistä kursseista lyhytkursseihin ja viikonloppukursseihin. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Opetus on suunnattu pääosin aikuisille, mutta tarjonnastamme löytyy myös kursseja lapsille sekä vanhempi/lapsi –kursseja.
Ahjolassa työskentelee vuosittain n. 220 tuntiopettajaa ja opetusta annetaan kaikkiaan 32 500 tuntia.

Ahjolan kansalaisopisto on yksityinen, lakisääteistä valtionosuutta saava vapaan sivistystyön oppilaitos ja olemme osa Suomen laajaa 185 kansalaisopiston verkostoa. Ylläpitäjänämme on Ahjolan Setlementti. Ahjola on Kansalaisopistojen liiton ja Suomen Setlementtiliiton jäsen.

 

Ahjolan kansalaisopistossa noudatetaan uutta tietosuoja-asetusta.
Tietosuojaseloste -kansalaisopisto
Selosteessa on tarkennettu Hellewin asiakasrekisterin henkilötietojen käsittelyperusteita ja -käytänteitä. Käsittelemme tietojasi jatkossakin vastuullisesti emmekä luovuta yhteystietojasi muille.

 

OPINTOSETELIKURSSIT

Opintosetelikurssit ovat opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opiskelua. Nämä kurssit ovat suunnatut työttömille, työttömyyseläkeläisille, sairauspäivärahalla oleville, iäkkäille henkilöille ja maahanmuuttajille.


JESS! Iloa ja rohkeutta improvisaatiosta työttömille, 1102104K (omavastuu 15 €)

Hyvinvoinnin joogaa työttömille, 8301346K (omavastuu 15 €)

Juttu-Tupa, 2198025K (omavastuu 33 €)

Kulttuuriretki työttömille Kultarantaan, Naantaliin ja Uuteenkaupunkiin, 1103016L (omavastuu 15 €)

Taiteesta voimaa – grafiikkaa työttömille, 1103184K (omavastuu 20 €)

Taiteesta voimaa – maalausta ja piirustusta työttömille, 1103210K (omavastuu 15 €)

Käsityöpaja maahanmuuttajille, 1104022K

Helppoa suomea maahanmuuttajanaisille, 1201002K

Lisää suomea maahanmuuttajanaisille, 1201003K

Suomen jatkokurssi maahanmuuttajanaisille,1201004K

Suomea maahanmuuttajamiehille, 1201006K