9. OPETUSVÄLINEET JA KOPIOINTI

9.1 Kopiointi ja tulostus

Toimistolla Ahjolassa, Saukkolassa, Juhannuskylän koululla ja Tampereen lyseon lukiolla on mahdollisuus kopioida opetukseen liittyvää materiaalia. Kopiotunnukset saat Tommi Takulta tai iltavahtimestareilta päätoimipaikoissa. Ahjolassa, Saukkolassa ja Juhannuskylässä opettajilla on kopioinnin lisäksi mahdollista tulostaa.

Ahjolalla on luvat Kopioston, Gramexin ja Teoston kanssa. Kopioston luvalla saa kopioida 20–20-ohjeen mukaisesti:

  • julkaisusta korkeintaan 20 %, kuitenkin enintään 20 sivua
  • verkkosivulta enintään 20 kuvaa tai tulostettua sivua
  • artikkelin kokonaan, kuitenkin enintään 20 artikkelia samasta lehdestä
  • nuoteista ja laulun sanoista korkeintaan 10 sivua, kuitenkin enintään puolet julkaisusta

Gramexin lupa kattaa musiikin soittamisen oppitunneilla. Teoston lupa kattaa opiston konserteissa ja tapahtumissa esitettävän elävän musiikin. Ilmoita ryhmäsi esiintymiset koulutuspäälliköllesi (esitysaika, -paikka ja yleisömäärä)

Lisätietoa kopiointi luvista ja materiialeja:

Kopiraittila
Kopiosto

9.2 Opetusvälineet ja -materiaalit

Opintomaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat kustantavat itse. Ahjola hankkii määrärahojen puitteissa opetusvälineitä ja oppimateriaaleja. Voit tehdä ehdotuksia hankinnoista koulutuspäällikölle. Erityisryhmissä tarvikkeiden hankintakustannuksista vastaa ryhmän toimipaikka. Tarkista oman kurssipaikkasi käytäntö.

9.3 Tarvikkeiden ja materiaalien myynti opiskelijoille

Opettaja voi halutessaan tehdä yhteistilauksen tai myydä omia tarvikkeitaan ja materiaalejaan, jos niiden hankkiminen on muutoin hankalaa. Tarvikkeita ja materiaaleja tilattaessa ei saa käyttää opiston nimeä eikä y-tunnusta. Jos opettaja tilaa ja myy tarvikkeita ja materiaaleja kurssilla, tilaus tulee tehdä opettajan omalla nimellä ja kotiosoitteella. Opettaja ei saa koskaan edellyttää, että häneltä ostetaan tarvittavat
tarvikkeet ja materiaalit, vaan opiskelija voi hankkia ne mistä haluaa. Opiskelijalle on tarjottava kuittia hänen ostoksistaan.