Kansalaisopiston tuntiopettajaksi

Hae luku- ja kirjoitustaidon S2-opettajaksi

Ahjolan kansalaisopisto on Tampereella toimiva vapaan sivistystyön oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta ja harrastustoimintaa kaikenikäisille Tampereen seudun asukkaille.

Etsimme tuntiopettajaa maahanmuuttajille suunnatulle luku- ja kirjoitustaidon kurssille lukuvuodeksi 2021-2022 (tehtävä voi jatkua pidempäänkin).

Tehtävänkuvaus

Luku- ja kirjoitustaidon kurssi on tarkoitettu aikuisille luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille. Kurssin tavoitteena on oppia lukemaan ja kirjoittamaan latinalaisia kirjaimia sekä lyhyitä sanoja sekä puhumaan ja ymmärtämään suomen kieltä. Kurssi on suunniteltu erityisesti toiminnallista koulutusta tarvitseville opiskelijoille. Suomen kielen opetusta integroidaan lisäksi kädentaitojen, kuvallisen ja luovan ilmaisun sekä digitaitojen opetukseen. Näillä kursseilla on omat opettajansa, jotka toimivat yhteistyössä luku- ja kirjoitustaidon opettajan kanssa.

Opetus- ja ohjaustunteja on 20-25 tuntia/viikko. Tunnit ovat pääosin klo 9 – 13, ohjaustunteja voi olla ajoittain myös iltapäivällä. Opetuspaikka sijaitsee Ahjolassa (Ahjolankatu 3, 33250 Tampere).

Edellytykset

Hakijalta edellytämme S2-opettajan pätevyyttä tai muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta, monipuolista ja opiskelijalähtöistä opetustaitoa, joustavuutta ja ratkaisukeskeistä asennetta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalla tulee olla hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot. Toivomme hakijalta aitoa halua työskennellä kohderyhmän parissa.

Tehtävässä menestyminen edellyttää pedagogista osaamista, kokemusta luku- ja kirjoitustaidon opettamisesta, kykyä hyödyntää opetuksessa tieto- ja viestintätekniikkaa sekä opiskeluvalmiuksien tukemisen ja erityisopetuksen osaamista. Lisäksi eduksi on aiempi kokemus maahanmuuttajaopetuksesta ja valmiudet etäopetuksen antamiseen tilanteen niin vaatiessa.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Työ alkaa 16.8.2021 ja päättyy 3.6.2022.

Tehtävän palkkaus määräytyy Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaisesti.

Lähetäthän hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse osoitteeseen marjut.saarenpaa@ahjola.fi.

Hakuaika tehtävään päättyy ti 18.5.2021.

Lisätietoja tehtävästä antaa koulutuspäällikkö Marjut Saarenpää pe 7.5. klo 10-12, ma-ti 10.-11.5. klo 13-15 ja pe 14.5. klo 10-12 p. 044 5538 405.

 

 

Avoin haku

Ahjolan kansalaisopistossa työskentelee n. 300 tuntiopettajaa vuosittain. Työ tuntiopettajana on itseohjautuvaa ja erilaisissa työ- ja elämäntilanteissa joustavaa, ja opiskelijat ovat innostuneita ja motivoituneita. Jos olet kiinnostunut opettamaan Ahjolassa, ota yhteyttä oman opetusalasi koulutuspäällikköön.

Ota yhteyttä