Taloushaltia-hanke

Taloushaltia-ryhmät nuorille

 • Seuraavat ryhmät käynnistyvät keväällä 2024. Seuraa ilmoittelua!

Taloushaltia-ryhmä on tarkoitettu sinulle, jos

 • olet 18-29-vuotias tamperelainen nuori
 • raha-asiat aiheuttavat sinulle huolta
 • haluat ymmärtää tunteiden ja identiteetin vaikutusta rahankäyttöön
 • haluat saada keinoja taloutesi hallintaan
 • haluat puhua rahasta ja rahankäytön haasteista
 • haluat tavata muita samassa tilanteessa olevia nuoria

Ryhmää ohjaa 1-2 työntekijää ja joka kerralla on tarjolla ilmainen välipala. Kokemustoimija kertoo oman tarinansa yhdellä ryhmäkerralla.

Kysy lisätietoja:

WhatsAppilla, viestillä, soittamalla tai sähköpostilla
p. 044 553 8422 tai riikka.manninen@ahjola.fi

Taloushaltia-ryhmässä käytetään sovelletusti Aspa-säätiön kehittämää valmennusmallia Omat rahat, omat valinnat, joka keskittyy taloustaitojen vahvistamiseen. Erityistä tässä mallissa on tunteiden vaikutuksen tunnistaminen ostoskäyttäytymiseen ja pienten tekojen merkitys rahan kulutuksessa. Rahan käytön taustalla vaikuttavat monet tunteisiin, identiteettiin ja itsesäätelyyn liittyvät ilmiöt. Ne tiedostamalla ja niistä oppimalla tavoitteen asettaminen rahankäyttöön ja budjetointi tulevat nuorelle mahdollisemmaksi.

Lue blogimme nuorten velkaongelmista

Nuorten velkaongelmat – Yhdessä kohti vakaampaa taloudenhallintaa (Tampereen kaupungin sivut)

 

Yhteiskehittämisen työpajat ammattilaisille ja nuorille

Yhteiskehittämisen työpajoissa pohditaan tamperelaisille nuorille suunnattujen raha-asioiden ohjaus- ja neuvontapalvelujen tilannetta ja kehittämistarpeita. Työpajojen lopputuloksena syntyy Taloushaltian kartta – työväline ammattilaisten ja nuorten käyttöön, jossa on koottuna raha-asioihin liittyvät ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä muut tuen muodot. Taloushaltian kartan avulla raha-asioita ja siihen liittyviä ongelmia on helppo ottaa käsittelyyn. Työpajoja fasilitoi palvelumuotoilija.

Mikäli haluat vielä mukaan työskentelyyn, ota yhteyttä riikka.manninen@ahjola.fi

Lisätietoja työpajoista antaa Riikka Manninen, riikka.manninen(at)ahjola.fi tai puh. 044 553 8422.

 

Ahjolan Setlementillä on käynnissä Taloushaltia-hanke, jonka tarkoituksena on auttaa ylivelkaantuneita nuoria

 • Hankkeessa kehitämme, kokeilemme ja toteutamme tamperelaisille nuorille ​taloustaito- ja tulevaisuuden toivoa luovaa ryhmätoimintaa – Taloushaltia-ryhmät.​
 • Kartoitamme ylivelkaantuneiden nuorten palvelut ja palvelujen aukkopaikat – palveluja kehitetään yhdessä ammattilaisverkoston ja nuorten kanssa – Yhteiskehittämisen työpajat. ​
  Yhteiskehittämisessä muodostuu kuva nuorten palveluista ja niiden kehittämistarpeista ja nuorten ääni tulee palveluissa kuuluviin. Lopputuloksena syntyy Taloushaltian kartta – työväline ammattilaisten ja nuorten käyttöön, jossa on koottuna raha-asioihin liittyvät ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä muut tuen muodot.
 • Tuotamme tietoa ylivelkaantuneiden nuorten tilanteesta ja viestimme siitä edelleen nuorten kanssa toimiville tahoille, viranomaisille ja päättäjille.

Hanketta rahoittaa vuonna 2023-2024 Tampereen kaupunki/Nuorisotakuuavustus , Alli Paasikiven säätiö sekä Pispalan rukoushuoneyhdistys