Ilmaiset mediakasvatuksen luennot Tesomalla

Tesoman hyvinvointikeskuksen luentosali, Tesomankatu 4 A
Tiistaisin klo 18.00-19.30

11.2. Ruudun lumo – hyvinvointia digiajassa
Miten huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja turvataidoista digiajassa? Tasapainoisessa, monipuolisessa digiarjessa on oma paikkansa niin riittävälle unelle ja liikunnalle, kavereiden kanssa olemiselle kuin mediankäytöllekin. Illan aikana kuulemme ajankohtaisinta tietoa kouluikäisten lasten ja nuorten mediankäytöstä ja sen vaikutuksista fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Pohdimme digihyvinvoinnin ilmiöitä ja turvallista netinkäyttöä. Tilaisuudessa mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella. Luennoitsijana Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hämeen piirin mediakasvatuskouluttaja Anne Herrala.

10.3. Ihan pihalla – vanhat ihmiset digimaailmassa
opeasti digitalisoituvassa maailmassa yhä useamman seniori-ikäisen on vaikea hoitaa asioitaan, saada tietoa ja käyttää palveluita. Eri puolilla maailmaa on kokeiltu uusia tapoja auttaa vanhoja ihmisiä selviytymään asioidensa hoitamisessa. Mitä Suomessa pitäisi tehdä? Tilaisuudessa mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella. Luennoitsijana Tampereen yliopiston sosiaalipolitiikan professori emerita Briitta Koskiaho.

24.3. Kuvat netissä – tekijänoikeudet ja kuvan kohteen oikeudet
Valokuvat ovat arkipäivää ja niiden julkaiseminen somessa käy näppärästi. Mitä jokaisen netinkäyttäjän tulee tietää valokuvien tekijänoikeuksista ja niiden julkaisemisesta. Saanko ladata kuvia netistä tai julkaista niitä uudelleen? Milloin tarvitsen luvan? Entä saanko julkaista minkä tahansa itse ottamani kuvan vaikkapa Facebookissa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia konkreettisten esimerkkien kautta. Tilaisuudessa mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella. Luennoitsijana Ahjolan Digiosaamista kaikille -hankkeen koordinaattori, FM Irma Silvennoinen.