Olet täällä

Tanssi

Ahjolan kansalaisopiston tanssinopetuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia tanssin ja liikunnan iloon sekä itsensä ilmaisemiseen. Tanssin kautta voi parantaa myös kehonhallintaa ja kehontuntemusta. Harrastuksen kautta voi kehittää taitoa myös pitkäjänteisesti valikoiman mukaan. Erilaisten tanssilajien kursseja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneille ja ne kestävät yhden lukuvuoden. Lisäksi järjestetään eri lajien lyhytkursseja. Osalla kursseista valmistellaan myös esityksiä. Tarvittavat varusteet vaihtelevat lajin mukaan. Tanssin opetusta järjestetään pääosin Saukkolan ja Ahjolan toimitaloissa.

Kansantanssi


Ahjolan kansantanssijat kävivät esiintymässä Ahjolan Sininen lanka kevätnäyttelyssä

Kansantanssikursseilla tanssitaan suomalaisia kansantansseja ryhmässä ja useimmilla kursseilla opetusta tahdittaa säestys. Edistyneillä kansantanssijoilla on myös useita esiintymisiä vuoden aikana.  

Paritanssi

Paritanssia kevätnäytöksessä 2011

Paritanssin kursseilla  opetellaan yleisimpiä paritanssilajeja kuten
foksi, tango, valssi ja humppa. Jatkokurssit sopivat peruskurssin käyneille tai jo paritanssia jonkun verran harrastaneille.

Flamenco


Kevätnäytöksessä 2016

Flamencon tunneilla harjoitellaan tekniikkaa, koreografiaa ja tehdään erilaisia rytmiharjoituksia. Osalla tunneista on mukana kitarasäestys. Flamencon opetus järjestetään Tampereen flamencoyhdistyksen salissa.
 

Aikuisbaletti


Kevätnäytös 2016

Aikuisbaletin alkeiskurssilla harjoitellaan baletin perustekniikkaa tangolla ja keskilattialla sekä tehdään tekniikkaa tukevia harjoituksia. Tavoitteena on kokea liikkumisen iloa ja baletin estetiikan lumoa. Aikuisbaletin jatkokurssit soveltuvat klassisen baletin alkeistason liikemateriaalin hallitseville tai jatkotasolla aikaisemmin opiskelleille.

 

Muita tanssilajeja


Showtanssia kevätnäytöksessä 2016Lyrical Dance
Lyrical Dancessa sekoittuvat baletti, jazztanssi ja nykytanssi keskenään. Lyrical Dancessa tärkeässä osassa on myös tanssin kautta tuleva liikkeen virtaus, rytmiikka ja ilmaisu.

Jazztanssi
Kurssi koostuu lämmittelystä, baletin tekniikkaan pohjautuvista tekniikkasarjoista, tanssisarjoista sekä kehonhuollosta.

Luova tanssi
Kurssilla tjokainen tutkii omaa, ainutlaatuista tapaansa liikkua. Kuunnellen, aistien ja kokeillen tehdään tilaa erilaisille tanssin ja itseilmaisun muodoille lempeässä ja sallivassa ilmapiirissä. Tutustutaan erilaisiin luovan liikkeen ja kehon kuuntelun harjoituksiin. Käytämme virikkeinä myös musiikkia sekä erilaisia mielikuvia. Luovan liikkeen kautta jokaisen on mahdollista löytää uusia itseilmaisun tapoja ja voimavaroja itsestään.

Steppi
Tunneilla työstetään stepin perusjalkatekniikkaa, tasapainon ja koordinaation hallintaa sekä musiikin rytmiikkaa. Kurssilla edetään kohtuullisen ripeästi ja nautitaan tanssirytmin tunnelmasta.

Nykytanssi
Kurssilla tehdään modernin tanssin eri tyylisuuntia mukailevia tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja ja harjoituksia, joiden avulla tutkiskellaan ihmiskehon liikkeen monipuolisuutta ja ilmaisullisuutta. Harjoituksia tehdään seisten ja tilassa liikkuen sekä lattiatasossa kehon eri osia tukipintoina käyttäen. Lisäksi kurssilla tehdään luovia harjoituksia kunnon kohotusta ja kehonhuoltoa unohtamatta.

Itämainen tanssiliikunta 
Itämaisen musiikin tahdissa harjoitellaan pehmeitä ja rytmikkäitä liikkeitä, jotka vahvistavat erityisesti keskivartalon lihaksia ja edistävät kehon liikkuvuutta. Pääasia on iloinen tanssiliikunta ja yhdessä tekeminen.

Tribal ATS
American Tribal Style Bellydance on tanssityyli, jossa on vaikutteita itämaisesta ja intialaisista tansseista sekä flamencosta. Kurssi etenee tanssijoiden keskinäisen viestinnän mukaisesti ja on tarkoitettu pitkään ATS:a tanssineille. Esiintyvä ryhmä toimii erikseen nimellä Louhen tyttäret.


Kevätnäytöksessä 2011

Toivomme että kursseillamme käytettäisiin hajusteita maltillisesti.
Hajusteet aiheuttavat monille päänsärkyä ja pahoinvointia.
Jopa 40 % väestöstämme oireilee hajusteista. Lisätietoja: www.allergia.fi