Kädentaidot, kuvataide ja muotoilu

Kädentaidot

Kädentaidon kursseilla rentoudut käsillä tekemisen parissa ja opit samalla uusia taitoja ja tekniikoita. Jos olet kiinnostunut kankaankudonnasta, ompelusta, tilkkutöistä, neulonnasta tai pitsinnypläyksestä, niin tarjolla on paljon erilaisia kurssivaihtoehtoja. Ahjolan kursseilla voit esimerkiksi päivittää kansallispukusi käyttökuntoon, tehdä hurmaavia helmitöitä tai vaikkapa rakentaa nukkekodin ja valmistaa sinne tarpeistoa. Vai oletko kenties halunnut aina rakentaa oman kitaran? Sekin onnistuu soitinrakennuskursseilla. Ahjolan kursseilla voit tehdä myös monenlaisia puutöitä, entisöidä tai verhoilla huonekaluja.

Kursseja on sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille. Koko lukuvuoden kestävien kurssien rinnalla on tarjolla on monenlaisia lyhytkursseja, kuten hopeatöitä, kirjansidontaa, huovutusta, kahvipussikursseja. Nyt siis vain valitsemaan mitä kivaa haluat tehdä!

Kuvataide ja valokuvaus

Ahjolassa voit harrastaa ja opiskella kuvataidetta laaja-alaisesti. Tarjonnassa on erilaisia taidepiirustuksen, kuvituksen, grafiikan, maalauksen sekä valokuvauksen kursseja aloittelijoille ja kokeneemmille harrastajille.

Piirustuksen kursseilla perehdytään lyijykynien, piirustushiilen, puuvärien ja tussien käyttöön.

Taidemaalauksessa on tarjolla öljy-, akryyli- ja vesivärimaalauksen, ikonimaalauksen sekä erilaisten sekatekniikoiden kursseja. Kursseilla saat ohjausta ja tukea esimerkiksi perspektiivi-, sommittelu- ja väriopissa sekä eri maalaustekniikoissa.

Grafiikan kursseilla tutustutaan grafiikan eri menetelmiin, kuten kuivaneulaan, akvatintaan, monotypiaan, kova- ja pehmeäpohjasyövytykseen sekä kohopainografiikkaan linoleumilla ja pressprintillä.

Valokuvauksen kursseilla voit opiskella valokuvailmaisua, valokuvaustekniikka, henkilövalokuvasta sekä valokuvankäsittelyä.

Kulttuuri- ja taideretkillä tutustutaan erilaisiin museoihin, historiallisiin nähtävyyksiin ja kulttuuri- ja taidekeskuksiin. Kuvataiteen tuntemuksen kursseilla perehdytään taiteen historiaan, taiteilijaelämänkertoihin ja vieraillaan mielenkiintoisissa taidenäyttelyissä.

Muotoilu

Ahjolassa on tarjolla lasitaiteen, posliinimaalauksen ja keramiikan kursseja vasta-alkajille sekä edistyneemmille. Lasitaiteessa voit tutustua esimerkiksi tiffany-, lyijykisko- ja lasinsulatustekniikoihin ja toteuttaa taidelasitöitä. Keramiikan kurssisisältöinä on vaihtuvasti saven rakennuksen perus- ja koristelutekniikoita, lasitteiden käyttöä, dreijausta sekä omaa muotoilua. Posliinimaalauksessa on tarjolla perusopetusta sekä eri aihepiireihin syventyviä lyhytkursseja.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä