Kädentaidot, kuvataide ja muotoilu

Kädentaidot

Kädentaidon kursseilla rentoudut käsillä tekemisen parissa ja opit samalla uusia taitoja ja tekniikoita. Jos olet kiinnostunut kankaankudonnasta, ompelusta, tilkkutöistä, neulonnasta tai pitsinnypläyksestä, niin tarjolla on paljon erilaisia kurssivaihtoehtoja. Ahjolan kursseilla voit myös esim. päivittää kansallispukusi käyttökuntoon, tehdä hurmaavia helmitöitä tai vaikkapa rakentaa nukkekodin ja valmistaa sinne tarpeistoa. Vai oletko kenties halunnut aina rakentaa oman kitaran? Sekin onnistuu soitinrakennuskursseilla. Ahjolan kursseilla voit tehdä myös monenlaisia puutöitä, entisöidä tai verhoilla huonekaluja.

Kursseja on sekä aloittelijoille että pidempään opiskelleillekin. Tarjolla on monenlaisia lyhytkursseja, kuten hopeatöitä, kirjansidontaa, huovutusta, kahvipussikursseja ym. koko lukuvuoden kestävien kurssien rinnalla. Nyt siis vain valitsemaan mitä kivaa haluat tehdä!

 

Kuvataide

Ahjolan kansalaisopistossa voi harrastaa ja opiskella kuvataidetta laaja-alaisesti. Tarjonnassa on erilaisia taidepiirustuksen, kuvituksen, grafiikan, maalauksen sekä valokuvauksen kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmille.

Piirustuksen kursseilla perehdytään lyijykynien, piirustushiilen ja puuvärien käyttöön. Opitaan valöörit, varjostaminen, kontrastit ja elävän viivan kauneus! Ohjelmistossa on vaihtelevasti mallipiirustusta ja muotokuvamaalausta. Piirtämistä voi harrastaa myös saksan kielellä Kunst auf Deutsch-kurssilla.

Taidemaalauksessa on tarjolla öljy-, akryyli- ja vesivärimaalauksen sekä erilaisten sekatekniikoiden kursseja. Opetusta ja tukea saa esimerkiksi perspektiivi-, sommittelu- ja väriopissa sekä eri maalaustekniikoissa. Opettajat ohjaavat vasta-alkajia alkeissa ja haastavat edistyneen maalarin kehittämään ilmaisuaan ja taitoaan. Tarjonnassa on lukuvuosittain myös ikonimaalauksen alkeis- ja jatkokursseja.

Grafiikan kursseilla on voinut tutustua grafiikan eri menetelmiin, kuten kuivaneulaan, akvatintaan, monotypiaan, kova- ja pehmeäpohjasyövytykseen sekä kohopainografiikkaan linoleumilla ja pressprintillä.

Valokuvauksessa tarjotaan vaihtelevasti esimerkiksi valokuvailmaisun, valokuvaustekniikan, luontokuvauksen sekä valokuvankäsittelyn kursseja.

Lukukausittain vaihtuvilla kulttuuri- ja taideretkillä pääsee tutustumaan museoihin, historiallisiin nähtävyyksiin ja kulttuuri- ja taidekeskuksiin. Kuvataiteen tuntemuksen kurssit sisältävät puolestaan taiteen historiaa, taiteilijaelämänkertoja ja taidenäyttelyissä käyntejä.

 

Muotoilu

Ahjolan kansalaisopistossa tarjotaan lasitaiteen, posliinimaalauksen ja keramiikan kursseja vasta-alkajille sekä edistyneemmille. Lasitaiteessa voi tutustua esimerkiksi tiffany-, lyijykisko- ja lasinsulatustekniikoihin ja toteuttaa taidelasitöitä. Keramiikan kurssisisältöinä on vaihtuvasti saven rakennuksen perus- ja koristelutekniikoita, lasitteiden käyttöä, dreijausta sekä omaa muotoilua. Posliinimaalauksessa on tarjolla lukukausittain perusopetusta sekä eri aihepiireihin syventyviä lyhytkursseja.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu tästä