Olet täällä

Musiikkileikkikoulut

  

Ahjolan musiikkileikkikoulun eli muskarin tavoitteena on kehittää alle kouluikäisen lapsen musiikillisia ja liikunnallisia perusvalmiuksia. Samalla harjoitellaan kuuntelu- ja keskittymiskykyä sekä tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Muskarissa lauletaan, loruillaan, kuunnellaan musiikkia ja liikutaan musiikin tahdissa sekä tutustutaan vähitellen nuotteihin, rytmeihin ja soittimiin. Alle 3-vuotiaat lapset osallistuvat opetukseen vanhemman kanssa. Alle 1-vuotiailla tulee olla mukana oma makuualusta (esim. pieni huopa) ja yli 1-vuotiailla tossut.

Muskareihin ja perhemuskareihin ilmoittaudutaan lapsen nimellä, mutta mukaan voi tulla myös useamman sisaruksen kanssa, jolloin ilmoittautuminen tulee tehdä molemmille lapsille. Kysy sisarushintaa Ahjolan toimistosta. Sisarusmuskarin hinta sisältää aikuisen lisäksi kaksi lasta, ilmoittautuminen toisen lapsen nimellä, lisätietokenttään sisaruksen nimi ja syntymäaika. Perhemuskareihin ovat myös vanhemmat tervetulleita. Musiikkivalmennuksessa keskitytään enemmän soittamiseen tutustuen eri soittimiin, mm. kanteleen soitto, rytmiorkesteri jne

Ahjolan muskarit toimivat Tampereella useissa eri paikoissa. Muskareita pidetään Hervannassa, Kalevanharjulla, Tammelassa, Epilässä, Pispalassa ja Lielahdessa. Kuvat on otettu Lielahden muskarissa. Lielahden muskarihetkissä on avoimet ovet myös senioreille.