Olet täällä

Usein kysyttyä

Kannattaako mennä varasijalle?
Varasija kannattaa aina ottaa vastaan. Liikuntaryhmissä vapautuu usein paikkoja ja varasijoilta kutsutaan uusia opiskelijoita kurssille. Kun opistolla tiedetään, että opiskelijoita olisi tulossa, yritämme esimerkiksi kieliryhmissä järjestää lisäkurssin samasta aiheesta.

Ilmoittauduin useammalle kurssille, ja maksoin ne saman tien verkkopankissa. Tämä vei jokaista kurssia kohden yhdet verkkopankkitunnukset. Eikö olisi helpompaa ja käytännöllisempää, jos useamman kurssin ilmoittautumismaksut voisi maksaa kerralla?
Kaikki kurssit voi maksaa kerralla, kun palaat Alustavat varauksesi -sivulta uudelleen pikahakuun hakemaan seuraavan kurssin. Jatka henkilötietoihin vasta tehtyäsi varaukset kaikille haluamillesi kursseille. Tällöin kaikkien kurssien viitenumero on sama ja maksut voi maksaa yhtenä könttäsummana.

Voinko saada opettajan puhelinnumeron?
Opettajat käyttävät henkilökohtaisia puhelinnumeroitaan ja s-postejaan emmekä luovuta niitä toimistolta. Opettaja antaa halutessaan yhteystietonsa oppituntien yhteydessä. Voit myös halutessasi jättää viestin välitettäväksi eteenpäin toimisto(at)ahjola.fi

Saako kursseista alennuksia?
Kursseista ei anneta alennuksia. Ahjolassa on erikseen opintosetelikursseja, jotka on suunnattu työttömille, työttömyyseläkeläisille, sairauspäivärahalla oleville ja maahanmuuttajille.

Onko liikuntarajoitteisten mahdollista osallistua Ahjolan kursseille?
Mahdollisuus pyörätuolilla kulkemiseen kannattaa varmistaa erikseen toimistolta.

Tarvitsenko kurssille mennessäni oman soittimen?
Soittoryhmissä pitää olla oma soitin. Poikkeuksena on pianon- ja rumpujensoitto.

Mitä pitää ottaa mukaan ensimmäiselle taidetunnille?
Taideaineissa materiaalitarpeet selviävät ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Minkälaisia tasoryhmiä on kielissä?
Kielten tasoryhmät on esitelty lehdessä ja nettisivulla kielitaitotasot- kohdassa. Jos olet epävarma kurssivalinnasta, soita opintoneuvontaan p. 044 553 8414. Kielten ryhmissä voit myös vaihtaa ryhmää, kun olet keskustellut opettajan kanssa.

Voiko lapseni osallistua mille tahansa kurssille?
Ahjolassa ei ole ikärajoja. Suuri osa kurssien sisällöstä on kuitenkin suunnattu aikuisille. Soveltuvuuden voi varmistaa toimistolta. Mahdolliset ikärajat on mainittu kurssiesitteessä. Lapsille löytyy paljon tarjontaa myös Lasten ja nuorten harrastuskerhoissa.

Voinko korvata vuorotyön takia poisjäämisiä toisissa ryhmissä?
Vuorotyöläisten kanssa pyrimme joustamaan. Esim. opettajan kanssa voi sopia että vaihtaa ryhmästä toiseen eri viikoilla. Tällöin opiskelija maksaa vain yhden kurssin.