Olet täällä

Tietoa opiskelijoille

Ahjolan kansalaisopistossa noudatetaan uutta tietosuoja-asetusta.
Tietosuojaseloste -kansalaisopisto
Selosteessa on tarkennettu Hellewin asiakasrekisterin henkilötietojen käsittelyperusteita ja -käytänteitä. Käsittelemme tietojasi jatkossakin vastuullisesti emmekä luovuta yhteystietojasi muille.
REKISTERISELOSTE – Ahjolan kansalaisopiston UUTISKIRJE​

Lukuvuosi 2018–2019
Kevätlukukausi to 10.1. – ke 17.4.2019
Opetusta järjestetään myös varsinaisen lukukauden ulkopuolella. Kurssin alkamis- ja päättymispäivämäärä, kellonaika sekä kurssimaksu on merkitty esitteeseen kunkin kurssin kohdalle. Ahjolan kansalaisopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia opetusohjelmassa annettuihin tietoihin. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.
Ahjolan kansalaisopistossa ei ole ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on suunniteltu aikuisille. Mikäli kurssi on tarkoitettu tai soveltuu lapsille tai nuorille, on asiasta maininta kurssin esittelytekstissä.

Kurssin toteutuminen
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä. Muistathan antaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.
Antamalla toimivan sähköpostiosoitteen saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi.

Kurssimaksut
Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille. Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1 kerta peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavaa kertaa ei järjestetä.

Maksukäytännöt:

1) ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin välityksellä, E-passin tai Smartumin maksuliittymää käyttäen. Huom. E-passi ja Smartum-maksua käytettäessä älä valitse Siirry maksamaan -painiketta vaan valitse haluamasi maksuvälinekuvake.

2) ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen opiston tilille FI40 5730 0820 4254 33 kahden viikon kuluessa ilmoittautumispäivästä

3) kurssimaksun voi maksaa myös seuraavilla työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan antamilla maksuvälineillä:
   -  Sähköiset setelit Tyky ja Smartum, maksu veloitetaan Ahjolan toimiston kautta, joten ilmoita tarvittavat tiedot joko sähköpostilla talous (at) ahjola.fi tai puh. 044 5538441 ja 044 5538400
   - E-passi (aik. sportti/kulttuuripassi) joko verkkomaksuna tai ilmoittamalla tarvittavat tiedot edellä mainitusti
   - Pankkikortti, Smartum-, Virike- ja Ticketkorttia tai paperisia seteleitä käyttävät maksavat opintomaksunsa Ahjolan toimistossa

Huom. Ahjola ei ota vastaan käteistä rahaa. Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla kurssimaksu kattaa yhden lukukauden.

Huomioithan, että aikuinen-lapsi-kursseilla vain aikuisen osuuden voi maksaa työnantajan tarjoamilla liikunta- ja kulttuuritoimintaan tarkoitetuilla maksuvälineillä. Verottajan tarkennettujen ohjeiden perusteella Ahjolan kielikursseja ei voi maksaa edellä mainituilla työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä.

Perumisehdot
Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse toimisto (at) ahjola.fi tai puhelimitse Ahjolan toimistoon (huom. EI tekstiviestinä eikä vastaajaan). Kurssipaikan voi perua myös ilmoittautumisnumeroa käyttäen internetin ilmoittautumissivulla. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina. Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kurssimaksua ei palauteta. Maksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija peruu opiskelupaikkansa ajoissa. Työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä maksetun maksun voi kurssin peruuntuessa siirtää toiselle kurssille.

Course registration and cancellations

Course registration is always binding, i.e. when you register, you agree to pay the course fee. After registration, you can cancel your enrolment with no penalty fee if you do it at least 7 days before the course starts. If you cancel 1-6 days before the course begins, a 15 € penalty fee will be charged. If the course has already started, cancellations are not possible. For more information about payments, please contact: seija.havonen (at) ahjola.fi.

Materiaalimaksut
Kurssimaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat kustantavat pääsääntöisesti itse. Jos kurssilla peritään kurssimaksun lisäksi muita maksuja, on tästä maininta kurssin esittelyn yhteydessä.

Opintosetelit
Osa kursseista on opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opetusta, joista osa on maksuttomia ja osasta peritään pieni osallistumismaksu. Näiden kurssien esittelytekstissä lukee ”opintoseteli-avustuksella tuettu kurssi.”

Todistukset
Opiskelija voi tilata läsnäolotodistuksen opinnoistaan (v. 2007 lähtien). Opiskeluvuotena todistusmaksu on toimistosta noudettaessa 7 € ja aiemmilta vuosilta sekä englanninkielisenä 15 € (kotiin postitettuna 10/18 €).
Todistus tilataan Ahjolan toimistosta p. 044 553 8400 tai sähköpostitse toimisto (at) ahjola.fi.

Vakuutukset

Ahjolan toiminnassa mukana olevat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret on vakuutettu OP-Pohjolassa. Aikuiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Tiedottaminen
Ajankohtaista tietoa opiston opetustarjonnasta ja tapahtumista saa kotisivuilta ahjola.fi/kurssit. Kotisivun kautta voi tilata myös uutiskirjeen.

Opiston johtokunta
Esko Kannusmäki, puheenjohtaja

Ritva Alarotu

Pekka Huttunen

Paula Kuusipalo

Markku Kämäräinen

Kaisu Lager-Ruuti

Jenni Pätäri

Anne Hakanen, tuntiopettajien edustaja

Ahjolan Setlementti ry:n hallitus

Veli-Pekka Järvinen, puheenjohtaja

Pirkko Sario, varapuheenjohtaja

Johanna Ahlgrén-Holappa

Esko Kannusmäki

Markku Kämäräinen

Juha Nieminen

Merja Sarvala

Kaisa Isännäinen

Jarmo Rautiainen

Mailis Hakala