Olet täällä

Ohjaajakoulutus - ja rekrytointi

Ohjaajaksi lasten ja nuorten kerhotoimintaan?

Onko sinulla ohjauskokemusta tanssin, liikunnan, musiikin, sirkuksen, teatterin tai ilmaisutaidon alalta? Tai onko sinulla koulutusta ohjaamiseen, kasvattamiseen tai nuorisotyöhön liittyen? Tällä hetkellä kerhoissamme on jo vastuuohjaajat, mutta tarvitsemme silloin tällöin sijaisia ryhmiin. Hae ohjaajaksi/sijaiseksi ottamalla yhteyttä nuorisosihteeriin: anna-stina.hiekkataipale@ahjola.fi tai 0445538404

Haaveiletko kerhonohjaajan työstä, mutta ohjauskokemusta ei vielä ole?

Maksuton ohjaajakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti n. 15-19 -vuotiaille nuorille ja vaatii vahvaa harrastustaustaa, sitoutumista, oma-aloitteisuutta, motivaatiota ja reippautta. Koulutuksessa opit ryhmänohjauksen perustaitoja ja pääset mukaan innostamaan lapsia ja nuoria, tekemällä tärkeää työtä Ahjolan kerhonohjaajana.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen jokainen pääsee tekemään töitä apuohjaajana/ohjaajana Ahjolan lasten ja nuorten harrastuskerhoissa. Koulutettavat valitaan hakemusten perusteella ja heille ilmoitetaan ryhmään pääsystä sähköpostitse hakuajan päätyttyä.

Koulutuksessa opetellaan mm.  leikinohjausta, ensiaputaitoja ja keskitytään ryhmänohjauksen eri osa-alueisiin. Tämän lisäksi käydään tutustumassa eri kerhoissa, suoritetaan kerhoharjoittelu sekä suunnitellaan ja toteutetaan lapsille tarkoitettu pienimuotoinen tapahtuma. Ohjaajuutta lähdetään rakentamaan kunkin nuoren kohdalla jokaisen omasta harrastustaustasta ja vahvuuksista käsin.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2019. 

Lue kokemuksia Ahjolan kerhonohjaajakoulutuksesta täältä.