Tervetuloa Ahjolan Setlementti ry:n jäseneksi!

Ahjolan Setlementin henkilö- tai kannatusjäsenenä tuet yleishyödyllistä toimintaamme. Arvostamme tukeasi!

Ahjolan Setlementti ry tarjoaa:

  • oppimisen, harrastamisen ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia eri ikäisille tamperelaisille
  • osallistujille maksutonta, mielekästä tekemistä ja turvallisten aikuisten tukea lapsille ja nuorille
  • kohtaamisia ja vertaistukea lapsiperheille. 

Olemme uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys, joka on tehnyt Tampereella hyvää työtä jo vuodesta 1929. Olemme osa valtakunnallista ja maailmanlaajuista setlementtiliikettä.

Täytä jäsenhakemus alla. Ahjolan Setlementti ry:n hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

Ahjolan kansalaisopistossa alkoi syksyllä 2024 Setlementtiliiton rahoittama Etsivän opistotyön hanke yhteistyössä Invalidiliiton ja Sininauhaliiton Emppa-työn kanssa. Hankkeessa tähdätään liikuntarajoitteisten aikuisten tavoittamiseen ja heidän osallisuuden kokemuksensa lisääntymiseen.

Syksyn mittaan Tampereen Validia-talolla pidetyn Mielen hyvinvointia esteettömästi -webinaarisarjan teemoja ovat olleet onnellisuus, itsetunto ja yksinäisyys. Toimintailloissa on luentojen ohella syntynyt ilahduttavasti keskustelua ja jakamista. Kerta kerralta lähikatsomoon on saapunut enemmän ja enemmän osallistujia. Yhdessä oleminen ja asioiden jakaminen on ollut tervetullutta yksin kotona olemisen sijaan.

Syksyn toiminta huipentui lauantaina 23.11. pidettyyn virkistyspäivään Ahjolan esteettömissä tiloissa Saukkolassa. Päivän aikana saatiin nauttia käsillä tekemisestä jouluisessa kädentaitopajassa, yhdessäolosta tunnepainotteisessa musiikkityöpajassa, pyörätuolitanssin pyörteistä sekä pizzasta ja pullakahveista.

Palautteiden mukaan virkistyspäivä onnistui olemaan virkistävä, lämminhenkinen ja vuorovaikutuksellinen – keskiarvoltaan 5/5! Mukana olleet sairaanhoitajaopiskelijat Sri Lankasta, Bangladeshista ja Nepalista saivat myös kiitosta. ”Oli kiva nähdä, tehdä ja kokea yhdessä marraskuun keskellä. Tällaista lisää!”, toivoivat osallistujat.

Keväällä Mielen hyvinvointia esteettömästi -illat jatkuvat. Vielä ehtii mukaan – osallistua voi yksittäisiin kertoihin tai kaikkiin!

11.2.2025 Mistä apua mielen huoliin ja riippuvuuksiin?

11.3.2025 Miten kohdata häpeä?

8.4.2025 Ajatellaan myönteisesti, kevennetään kuormaa

Lisätietoa toiminnasta täältä: https://uusi.opistopalvelut.fi/ahjola/fi/course/29293/

Setlementtien työ tarjoaa ratkaisuja yhteiskunnan vaikeisiin ongelmiin. Järjestötyöllä on hyvin suuri yhteiskunnallinen merkitys ja kansantaloudellinen arvo.

– Suomi ei selviä ilman vapaaehtoistyötä tai yleensä järjestötyötä ja yhteiskunnallisia yrityksiä. Ja te teette sitä. 3,2 miljardia on arvioitu vapaaehtoistyön arvoksi. Yleensä tämän tyyppinen toiminta korvaa sen, mitä yhteiskunta ei pysty järjestämään. Useimmiten täydentää, mutta myös korvaa, sanoi eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) puheenvuorossaan.

Setlementtiliitto kutsui kansanedustajat kuuntelemaan ja keskustelemaan setlementtityöstä ja yhteistyön mahdollisuuksista 4.9. Kansalaisinfoon eduskunnan Pikkuparlamenttiin.

– Setlementtiliike on dialogin liike. Olemme sillanrakentaja, ja meille on tärkeää olla vuoropuhelussa poliitikkojen kanssa, totesi Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Setlementtityön monipuolisuus monelle yllätys

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton setlementtiliike on monialainen järjestötoimija, joka toimii esimerkiksi kohtaavan työn, kriisityön, vapaan sivistystyön, työllistämisen ja asumisen parissa. Se tavoittaa ihmisiä lapsuudesta vanhuuteen. Toiminnassa oli viime vuonna mukana kaikkiaan 260 000 henkilö, joista 53 000 lapsi- ja nuorisotyössä.

Setlementtityöllä on pitkä, yli 100 vuoden kokemus ja vahva asiantuntijuus työstä ihmisten parissa.

– Järjestötyö täydentää julkisia palveluita ja ehkäisee syrjäytymistä. Toimintamme monipuolisuus ja vaikuttavuus on monelle yllätys, totesi toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen Vuolle Setlementistä puheenvuorossaan.

Setlementit edistävät alueellista hyvinvointia ja tarttuvat epäkohtiin oikea-aikaisesti. Setlementtiliitolla on 32 paikallisyhdistystä ympäri Suomen.

– Työmme arkea on ratkoa asiakkaiden haasteita, joihin ei löydy yksinkertaisia ratkaisuja. Meiltä henkilö saa tukea ja apua ennen kuin ongelmista tulee hallitsemattomia, sanoi toiminnanjohtaja Heidi Nygren Kalliolan Setlementistä.

Yhteisöllisyys vähentää syrjäytymistä

Aikamme ongelmia ovat mm. lisääntynyt yksinäisyys, syrjäytyminen ja segregaatiokehitys. Setlementtityö puuttuu vaikeisiinkin ongelmiin käytännönläheisesti ja edistää näin yhteiskuntarauhaa ja turvallisuutta.

– Meidän kaikissa taloissamme panostetaan yhteisöllisyyteen. Yhteisölliset naapurustot luovat turvaa ja sosiaalista kestävyyttä. Sosiaalisen asuntotuotannon merkitys ihmisten arkeen ja hyvinvointiin on merkittävä, korosti Setlementtiasunnot Oy:n toimitusjohtaja Suvi Tuomala.

Setlementtiasuntojen talojen ja korttelien suunnittelun lähtökohtana on kohtaamisten mahdollistaminen. Kohtuuhintaisia asuntoja on tarjolla 21 vuokratalossa, seitsemässä kaupungissa.

Suomi ei selviä ilman järjestötyötä

Suunnitellut sotejärjestöjen avustusleikkaukset herättivät tilaisuudessa vilkasta keskustelua.

– Järjestöjen tarjoama apu ja vertaistuki ja sen väheneminen saattaa johtaa vakaviin inhimillisiin seurauksiin, johon julkinen sektori ei pysty omalla toiminnallaan vastaamaan. Järjestöt ja vapaaehtoiset ovat kuitenkin usein viimeinen tukiverkko heikoimmille, totesi kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.).

– Pidän järjestötyötä äärettömän tärkeänä. Mutta kaikki joutuvat osallistumaan näihin talkoisiin omalta osaltaan, että saadaan tätä yhteiskunnallista velkalaivaa käännettyä, sanoi kansanedustaja Mira Nieminen (PS).

Kansanedustaja Krista Mikkonen (vihr.) totesi puheenvuorossaan olevansa hyvin huolissaan suunnitelluista järjestörahoituksen leikkauksista, koska järjestöt pystyvät kohtaamaan paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät luota julkisiin palveluihin ja viranomaisiin.

– Setlementin tunnuslause ”Rohkeasti ihmisen puolella” on juuri sitä. Te katsotte myös sinne, mihin muut eivät näe eivätkä edes halua katsoa. Löydätte ihmiset, jotka kaikkein kipeimmin tarvitsevat apua, jotka yhteiskunta on hyljännyt ja joilla ei ole omia voimavaroja. Jos tämä katoaa, se tulee kyllä yhteiskunnalle paljon, paljon kalliimmaksi, Krista Mikkonen sanoi.

Ahjolan kansalaisopisto järjesti touko-kesäkuussa Yhdessä-kevätnäyttelyn, jossa oli esillä opiskelijatöitä yhteensä yli 70:stä taide-, muotoilu- ja kädentaitoryhmästä. Suuri yhteisnäyttely järjestettiin ensi kerran sitten vuoden 2017, koska edelliskerralla näyttelysuunnitelmat piti perua pandemian takia.

Tällä kertaa näyttelytilana oli Haiharan taidekeskuksen Talli-rakennus. Näytteillä oli muun muassa kuvataidetta, grafiikkaa, keramiikkaa, verhoilutöitä, koruja, puutöitä ja ompelutöitä. 

Näyttely oli valtavan suosittu – kävijämäärä ylitti 2000 kävijän rajan! Näyttelyä koordinoinut koulutuspäällikkö Marjut Saarenpää kertoo, että näyttely sai erittäin paljon kiitosta sen monipuolisuudesta ja töiden kauniista esillepanosta. Ihailevia kommentteja tuli myös taidokkaasti tehdyistä töistä.

”Itse näyttelyssä käydessäni oli mukava huomata, kun näyttelyvieraat olivat aivan hämmästyneitä siitä, mitä kaikkea kansalaisopiston kursseilla voikaan tehdä”, Marjut kertoo.

Toivottavasti moni näyttelyvieras sai kimmokkeen uuteen tai vanhaan harrastukseen. Kiitämme kaikkia kävijöitä, tähän oli hienoa päättää lukuvuosi 2023-2024!

Elokuun 2024 alussa Ahjolan kansalaisopisto saa uuden rehtorin, kun Pilvi Mansikkamäki siirtyy 17 vuoden Ahjola-uran jälkeen Lahteen Harjulan Setlementin toiminnanjohtaja-rehtoriksi. Uusi rehtori Annika Sykkö on aikaisemmin toiminut Ahjolassa apulaisrehtorin ja koulutuspäällikön tehtävissä.

Annika nimitettiin tehtäväänsä kesäkuun alussa. Hän kuvailee tunnelmiaan odottavaiseksi.

”Ajatukset ovat olleet tulevassa syksyssä jo hetken, ja isoihin saappaisiin olen hyppäämässä. Paljon on opeteltavaa.”

Väistyvä rehtori Pilvi puolestaan kertoo, ettei ole kevään töiden keskellä ehtinyt juuri miettiä, mitä kaikkea muutto ja toimenkuvan vaihto tuovat tullessaan.

”Lähden Lahteen hyvillä mielin. Vähän jännittää, mutta pääasia on se, että pääsen jatkamaan töitä setlementtikentällä ja kansalaisopistossa”, hän sanoo.

Aitoja kohtaamisia

Ahjola on nähnyt monia muutoksia ja mullistuksia viimeisen 17 vuoden aikana. Pilvin mukaan opiston toimintatavat ja käytänteet ovat kehittyneet ja suoraviivaistuneet tänä aikana huomattavasti.

Koko Ahjolan yhteisen työskentelyn myötä myös setlementin julkisuuskuva on kohentunut paljon niistä ajoista, kun hän ensi kerran tuli taloon.

”Kyllä se kuvastaa sellaista määrätietoista kehittämishalua, että Ahjolan imago on nyt ihan erinäköinen kuin silloin. Olemme nykyään paljon kiinnostavampi työpaikka ja haluttu yhteistyökumppani. Yleisessä imagossa ja tunnettuudessa on tapahtunut tosi iso positiivinen muutos”, Pilvi summaa.

Sekä Annika että Pilvi ovat molemmat sitä mieltä, että Ahjolassa syntyvät aidot kohtaamiset tekevät setlementistä erityisen.

”Ovat ne sitten kohtaamisia opiskelijoiden kesken, opettajan ja opiskelijan välillä tai henkilöstössä, näen niissä ainutlaatuista aitoutta”, Pilvi sanoo.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan päättäessä yli 20 vuotta kestäneen toimintansa teemme pienen katsauksen kuluneisiin vuosiin.

Koululaisten aamu – ja iltapäivätoimintaa on järjestetty Ahjolassa, Saukkolassa ja Rientolassa jo 1990 luvun puolelta asti.

  • Ahjolan kerho oli Ahjolan toimitalossa Pispalassa ja siirtyi Pispalan koululle syksyllä 2007
  • Rientolan kerhot Rientolan toimitalossa Lielahdessa ja Lamminpään koululla
  • Saukkolan kerhot olivat Saukkolan toimitalossa Tammelassa

Ahjolan, Rientolan ja Saukkolan nuorisotyön yhdistyttyä vuonna 2010 kaikki olivat Ahjolan aamu- ja iltapäivätoimintaa. Tuolloin iltapäivätoiminnanjohtajana oli Matti Laine ja koordinaattorina Marja Ukkola. Lapsia toiminnassa oli tuolloin reilut 200 ja ohjaajia 14. Sittemmin 2010-luvulla toiminnan sekä lasten että ohjaajien kaksinkertaistui, kun myös kerhojen määrää lisättiin Johannekseen, Nekalaan, Muotialaan ja Hyhkyyn.  

2020-luvulla kerhoja on ollut lisäksi Lamminpään koululla, Lielahden koululla, Pispalan koululla, Normaalikoululla Nekalassa ja Tammelan koululla. Lapsia kerhoissa on ollut enimmillään 550 ja ohjaajia 35.

Nyt viimeisenä vuonna Ahjolan kerhoja järjestettiin kuudella koululla. Lapsia oli 430 ja ohjaajia 28. Iltapäivätoiminnan koordinaattorina on toiminut Marja Ukkola ja iltapäivätoiminnan vastaavana ohjaajana Tuula Korkalainen.

Erikoisuutena harrastuskerhot

Kerhojen välillä oli etäisyyksistä huolimatta jotain yhteistyötä. Järjestimme kerhojen välisiä sählyturnauksia, joissa palkintojen jakajina toimivat tamperelaiset huippu-urheilijat. Ohjelmassa oli myös yhteisiä liikuntatapahtumia ja teatteriretkiä.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on ollut tarjota lapsille turvallinen paikka ennen ja jälkeen koulupäivän. Toiminta on tukenut koulun ja kodin kasvatustyötä. Tarkoituksena on ollut myös tarjota lapsille virikkeellistä ajanviettoa toisten lasten seurassa ja ohjaajien ohjauksessa. Ohjattua toimintaa on ollut sekä sisällä että ulkona, minkä lisäksi on järjestetty lasten vapaan leikin valvontaa. Ohjelmassa on huomioitu kalenterivuoden teemat, sekä lasten toiveet. Olemme organisoineet erilaisia juhlia, retkiä ja teemapäiviä.

Ahjolan järjestämälle koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle on alusta alkaen ollut omaleimasta harrastustoiminnan sisällyttäminen kerhotoimintaan. Kerhojen sisäisiä harrastuskerhoja on ollut mm. liikunta- ja palloilukerhot, tanssi- ja teatterikerhot, luovan toiminnan kerhot, luonto-, lautapeli- ja koodauskerhot, sekä kokki-, taide- ja askartelukerhot. Juuri nämä harrastuskerhot ovat olleet meidän ja muutamien muidenkin yksityisten palveluntuottajien vetonaula.

Olemme olleet aktiivisia myös koulujen loma-aikoina. Ahjolan kesä-, syysloma- ja talvilomakerhot ovat tulleet monille tutuiksi. Kerhoja on järjestetty Ahjolassa, Rientolassa, Saukkolassa ja muutamalla koululla.

Olemme myös järjestäneet 2000-luvulta alkaen Kevätvilinät-tapahtuman Saukkolan toimitalossa. Tapahtumaan on osallistunut vuosittain 300–400 kävijää. Tapahtumassa on ollut taikuriesitys, kädentaitopaja, liikuntapaja, pomppulinna, käärme- ja hämähäkkiesittely, arpajaiset ja kahvio. Lisäksi tapahtumassa on vieraillut hälytysajoneuvoja, mm. poliisi ja palokunta.

Kaupungin palveluntuottaja

Ahjola on toiminut palveluntuottajana Tampereen kaupungille, ja kaupunki tuki toimintaa vuodesta toiseen yhteisten kumppanuussopimuksien kautta. Myös lapsia haettiin mukaan Tampereen kaupungin kautta. Kaupunki vahvisti kerhopaikat ja oikeuden kerhopaikkaan.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan aikaisemmin järjestäneet kaupungin nuorisotyö ja varhaiskasvatus ovat huomioineet hyvin yksityiset palvelutuottajat. Meille järjestettiin tapaamisia, kokouksia ja koulutusta. Myöhemmin näitä yhteistyömuotoja ei kuitenkaan jatkettu. Valitettavasti koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta kokonaisuudessaan ei vieläkään saa riittävästi ansaitsemaansa arvostusta ja esim. tilojen suhteen koululuokat ja esiopetus saavat parhaat päältä.

Yhteistyö koulujen rehtorien, opettajien ja muun henkilökunnan kanssa on parantunut aikojen saatossa. Alun haasteiden jälkeen yhteistyö on sujunut hyvin ja Ahjolaan ja meidän ohjaajiimme on suhtauduttu hyvin, ja meitä on arvostettu.

Haikein mielin, mutta pää pystyssä

Kaikki ohjaajamme ovat olleet koulutettuja ja päteviä tähän työhön. Meidän ohjaajien koulutuksina on ollut mm. koulukäynnin ja apip. toiminnanohjaaja, lähihoitaja, nuoriso-, yhteisö- ja vapaa-ajan ohjaaja, yhteisöpedagogi, sosionomi, kasvatustieteiden maisteri yms. Ohjaajien ikähaitari on ollut 20–60-vuotta, ja mukana on ollut miehiä ja naisia.

Olemme toimineet myös alan opiskelijoiden työpaikkakouluttajina ja työharjoittelupaikkojen järjestäjänä. Meille on tullut opiskelijoita lähinnä Tredusta ja Kankaanpään opistosta.

Toiminnasta vuosittain keräämämme palautteet ovat olleet pääosin positiivisia tai erittäin positiivisia. Varsinkin näissä muutamissa viimeisissä kyselyissä on tullut paljon hyvää palautetta monipuolisesta ja laadukkaasta toiminnasta, harrastuskerhoista ja ohjaajien osaamisesta ja työpanoksesta.

Päätämme Ahjolan iltapäiväkerhojen toiminnan tähän kevääseen haikein mielin, mutta pää pystyssä, ylpeänä toiminnastamme ja tekemästämme työstä. Olemme vuosien varrella varmasti vaikuttaneet positiivisesti monen lapsen ja heidän perheidensä elämään.

Kiitos kaikille vuosien varrella toiminnassa mukana olleille ohjaajille ja kerholaisille perheineen. Kiitos myös yhteistyökumppaneille!

Vuokraa harrastustila tai kokoustila Tampereelta yritykselle tai yhdistykselle!

Ahjolan Setlementti vuokraa luokka- ja liikuntatiloja Petsamossa ja Pispalassa sopimuksen mukaan sekä lyhytaikaiseen että tarvittaessa pitkäaikaiseenkin käyttöön.

Tilat on varusteltu vastaamaan nykyajan tarpeisiin, ja Saukkolan toimitilojen vuonna 2022 valmistuneessa perukorjauksessa on myös huomioitu tilojen esteettömyys.

Vuokraamme muun muassa kahta suurta liikuntasalia, kahta pienempää liikunta- ja tanssisalia, sekä erikokoisia luokkahuoneita harrastus- ja kokoustarkoituksiin.

Lisätietoa tiloista ja varusteluista:

Kysymykset ja tiedustelut tilavarauksista voi ohjata osoitteeseen tilat@ahjola.fi.

Kansalaisopiston yhteystiedot

Asiakaspalvelu ja ilmoittautumiset: 044 553 8400
Sähköposti: toimisto@ahjola.fi

Muut yhteystiedot täällä.

Asiakaspalvelun aukiolot ja ilmoittautuminen

Asiakaspalvelu on auki puhelimitse ja sähköpostitse ma-pe 10-15.

Toimisto avoinna sopimuksen mukaan.

Kevätlukukaudelle ilmoittautuminen

Puhelimitse ja sähköpostitse palvelemme asiakkaita ma-pe klo 10-15.

Toimistolla paikan päällä voit ilmoittautua ti-to:

  • 7.-9.1.​
  • 14.-16.1.​
  • 21.-23.1

Tämän jälkeen toimisto avoinna sopimuksen mukaan.

Kursseille voit ilmoittautua myös Ahjolan verkkokaupassa.

Täältä löydät lisätietoa opiskelijoille esimerkiksi ilmoittautumisista, perumisehdoista sekä maksuvaihtoehdoista.

Tilaukset, yhteydenotot ja lisätietoa täällä

Haluaisitko antaa ikimuistoiset synttärijuhlat lapsellesi ilman järjestämisen aiheuttamaa stressiä? Ahjolan tarjonnasta löydät nyt myös temppuilu-, askartelu-, käsityö- tai tanssisynttärit max 15 lapsen kemuihin!

Syntymäpäivät sisältävät valittua ohjattua toimintaa Ahjolan tiloissa, joko Pispalassa (Erämiehenkatu 10) tai Petsamossa (Vainiokatu 2).

Temppuilusynttärit
Tule seikkailemaan temppuradalle ja opettelemaan uusia temppuja ja leikkejä opettajan ohjauksessa.

Tanssisynttärit
Opetellaan yhdessä hauska ja helppo synttärikoreografia synttärisankarin toivomaan musiikkiin. Syntymäpäivien lopussa voidaan esittää koreografia juhlijoita hakeville huoltajille!

Askartelusynttärit
Askarrellaan yhdessä opettajan ohjauksessa synttärikruunu. Osallistujat saavat askartelunsa mukaan muistoksi!

Kässäsynttärit
Harjoitellaan kankaanpainantaa! Lapset pääsevät suunnittelemaan ja painamaan itse tyynyliinan, jonka he saavat kotiin muistoksi.

Aikataulu (kesto 2h), muokattavissa toiveiden mukaan:

15 min yhteinen synttäreiden aloitus 45 min ohjattua toimintaa 45 min herkkujen syöntiä ja lahjojen avaamista (varaaja vastaa tarjottavien hankinnasta) 15 min yhteinen synttäreiden lopetus

Synttärien kesto on 2h, josta ohjattua toimintaa 1h 15 min. Synttärit on mahdollista järjestää pe-su. Max.15 lasta (5-12v) + yksi huoltaja mukaan. Maksuun sisältyy ohjattu toiminta, tila, sekä siivous (huom. ei tarjoilut).

Tilaukset, yhteydenotot ja lisätietoa täällä.

Ahjolan Setlementin lapsi-, nuoriso- ja perhetyön piiriin kuuluvalla Poikien Tuvalla juhlittiin toiminnan syntymäpäivää tammikuussa. Poikien Tupa nousi Tyttöjen Tuvan toiminnan rinnalle vuonna 2018, ja toiminta koostui ensin ryhmistä ja tapahtumista. Seuraavan vuoden keväällä järjestettiin ensimmäinen Poikien Tuvan aukiolo, joka toimii merkkipäivänä kohtaamispaikkatoiminnan synnylle.  

Tyttöjen ja Poikien Tupa toimii sukupuolisensitiivisenä ja turvallisempana tilana tamperelaisille 8–14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tuvalle voi tulla koulupäivän jälkeen esimerkiksi pelailemaan, tekemään käsitöitä, leikkimään ja tutustumaan ikätovereihin. Toiminnan periaatteena on, että jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus tulla kuulluksi ja kohdatuksi omana itsenään, kuulua yhteisöön, ja saada tukea ja seuraa.  

Poikien Tupa on auki joka maanantai klo 15–19. Tyttöjen Tupa on auki tiistaisin ja torstaisin kello 15–19. Tuvat järjestävät myös erilaisia ryhmiä ja tapahtumia, joiden sisältöön lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Mikäli haluat tulla tutustumaan Tuvan toimintaan, ole yhteydessä ohjaajaan. Toimintaan on ennakkoilmoittautuminen.

Voit lukea lisää Tupien toiminnasta verkkosivuilta tyttojentupa.fi ja poikatyo.fi, tai Instagramista @tampereenpoikientupa ja @tampereentyttojentupa.