Päivitetty 16.9.2021

Me Ahjolassa seuraamme jatkuvasti koronatilanteen kehittymistä ja meille on tärkeää, että sinun on turvallista osallistua kursseillemme. Aloitamme lukukauden lähiopetuksessa, ja huolehdimme riittävien varovaisuustoimenpiteiden ylläpitämisestä koronatilanteen vaatimuksien mukaisesti.

Ilmoitamme kurssilaisille tekstiviestitse, mikäli kurssien toteuttamistapaan tai järjestämiseen tulee muutoksia. Päivitämme tätä sivua ja ohjeistuksiamme voimassa olevien suositusten mukaisesti.

Mitä sinä voit tehdä?

 • Kursseillamme käytetään kasvomaskia. Poikkeuksina tästä ovat puhallinsoitinkurssit sekä liikuntasuoritukset. Ennen ja jälkeen liikuntasuoritusta esimerkiksi käytävillä tai pukuhuoneissa käytetään maskia. Maskisuositus ei koske alle 12-vuotiaita.
 • Huolehdi riittävästä turvavälistä muihin opiskelijoihin kurssin aikana sekä opetustiloihin tultaessa ja niistä poistuttaessa. Mahdolliset kurssilla syntyneet lähikontaktit ovat opiskelijan omalla vastuulla.
 • Älä tule kurssille, mikäli sinulla on flunssan oireita tai epäilet itselläsi koronavirustartuntaa.
 • Pese kädet tai käytä käsidesiä sekä tullessasi että lähtiessäsi.
 • Aivasta tai yski kertakäyttönenäliinaan ja heitä nenäliina heti roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese lopuksi kädet.
 • Suosi omia harrastusvälineitä yhteiskäytössä olevien sijaan.
 • Noudata kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja -suosituksia.

Mitä me teemme?

 • Henkilökuntamme käyttää maskia liikuntasuorituksia ja puhallinsoitonopetusta lukuun ottamatta.
 • Pienensimme osallistujamääriä kursseilla, jotta turvavälien pitäminen helpottuisi.
 • Tehostimme siivousta omissa tiloissamme.
 • Tiloissamme on saatavilla käsidesiä.
 • Tiloissamme on saatavilla kertakäyttöisiä siivousliinoja yhteiskäytössä olevien opetusvälineiden puhdistukseen.
 • Seuraamme tarkasti viranomaisohjeita ja -suosituksia ja reagoimme niihin tarvittaessa välittömästi.

Ilmoittaudu huoletta – olemme reiluja asiakkaitamme kohtaan

Mikäli koronatilanne sitä edellyttää, saatamme joutua perumaan kurssin tai siirtämään sen mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Voit kuitenkin ilmoittautua kursseillemme huoletta.

 • Jos kurssi peruuntuu kokonaan, palautamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.
 • Jos kurssi siirretään koronatilanteen vuoksi kevätlukukaudelle, maksamasi kurssimaksu voidaan siirtää mukana.
 • Jos kurssi keskeytyy, hyvitämme kurssimaksusta sinulle sen osan opetuksesta, joka jätetään pitämättä.
 • Mikäli kurssi siirretään etäopetukseen, muttet halua opiskella etänä, palautamme sinulle kurssimaksun kokonaisuudessaan. Kannustamme kuitenkin kokeilemaan myös verkkokurssejamme, joiden opetustekniikoita on ehditty hioa ja kehittää jo vuoden ajan.

Huom! Koronaan liittymättömissä peruutustilanteissa pätevät normaalit peruutussäännöt.

Tutustu tästä syksyn kursseihin ja ilmoittaudu!

Lue tästä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ajankohtaiset koronasuositukset.

Muusikko Jore Marjaranta muutti Tampereelle, mikä oli yhden unelman täyttymys. Syksyllä hän aloittaa Ahjolan joogaopettajana. Mutta miten rokkarista tuli joogi?

Kaikki alkoi sitkeästä iskiasvaivasta noin kaksikymmentä vuotta sitten. Selkäkipu oli häirinnyt Jore Marjarantaa jo parin vuoden ajan.

”Kiropraktikkoni sanoi, että jos kipu ei ala pikkuhiljaa helpottaa, niin voi olla, että selkä joudutaan leikkaamaan. Ajattelin, että tämä ei voi olla todellista”, Marjaranta, 59, muistelee.

Selkäkivun syyksi paljastuivat heikot keskivartalon lihakset. Eräs ystävä ehdotti Marjarannalle, että kannattaisi kokeilla, auttaisiko jooga vaivaan. Se auttoi. Alkoi matka, jonka myötä Marjaranta päätyi Pohjois-Amerikan kautta lopulta Tampereelle. Tänä syksynä hän on aloittamassa Ahjolan kansalaisopiston joogaopettajana.

Nuorena rokkarina Marjaranta tuskin olisi innostunut joogaamisesta. Harrastus tuli jälkikäteen ajateltuna elämään juuri silloin kuin kuuluikin. Lopulta harrastuksesta tuli ammatti.

Marjaranta kouluttautui hathajoogaohjaajaksi asuessaan perheensä kanssa Yhdysvalloissa noin kymmenen vuotta sitten. Nuorena muusikko olisi pyöritellyt epäuskoisesti päätään myös sille, jos olisi kuullut ryhtyvänsä vielä joskus opettajaksi.

Myöhemmin Marjaranta kouluttautui asahiohjaajaksi lajin kehittäjien opissa. Asahi on Suomessa 2000-luvun alkupuolella kehitetty seisaallaan harjoitettava terveysliikuntamuoto, jolla voidaan esimerkiksi lievittää niska-hartiaseudun jännityksiä ja selkävaivoja.

Yllättävä apu 

60-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä edelleen keikkaileva Marjaranta kertoo olevansa nyt paremmassa kunnossa kuin 40-vuotiaana.

Puolentoista tunnin laulukeikka on muusikon mielestä kevyempi fyysinen koettelemus kuin joogatunnin ohjaaminen. Joogasta onkin ollut yllättävän paljon apua myös esiintymiseen. 

Aiemmin urallaan Marjarannalla oli ongelmia äänen kanssa. Ennen keikkaa häntä huolestutti usein, lähteekö ääntä ja jaksaako hän keikkaa loppuun asti. Kun keho on vahvistunut joogan ansiosta ja keskiruumiin lihakset kannattelevat, ääneenkin saa enemmän pontta.

”Olen yllättänyt itsenikin viimeisten muutaman vuoden aikana sillä, että minua ei pelota enää mennä lavalle”, Marjaranta kertoo.

Ensimmäisen joogatunnin Marjaranta ohjasi vuonna 2012. Aluksi sekin jännitti.

”Rauhoitin itseäni, että minun pitää ohjata 100 tuntia, että pääsen sinuiksi ohjaamistyylini kanssa. Tämä ajatus sadasta kerrasta lähtee näyttelijä Martti Suosalon haastattelusta, jossa hän kertoi, miten hän opettelee esimerkiksi monologeja.”

Nykyään ohjaaminen sujuu Marjarannalta rutiinilla. Verkkaisesti jutusteleva Marjaranta kuvailee ohjaustekniikkaansakin rauhalliseksi. Hän toivoo, että tyyneys tarttuu tunneille saapuneisiin. 

Tampereella uusi alku

Marjaranta on jälleen elämänmuutosten äärellä. Tänä keväänä hän muutti Espoosta Tampereelle.

”Aloitan täällä uuden elämän ja toivon, että tämä on paikka, jossa saan olla hamaan loppuun asti.”

Korona vei Marjarannalta muusikon keikat, joten liikunnan ohjaamisesta on tullut hänelle aiempaa tärkeämpi tulonlähde. 

”Toivon, että joogasta ei tarvitse koskaan luopua.”

Syyskuussa Ahjolassa käynnistyvät Marjarannan vetämät jooga- ja asahitunnit. Hän kuvailee opettamaansa joogaa dynaamiseksi hathajoogaksi tai Flow-joogaksi.

Intiasta lähtöisin oleva jooga oli alun perin erottamaton osa uskonnollisia rituaaleja. Länsimaisten omaksuma jooga on kuitenkin useimmiten ennen kaikkea liikuntamuoto, eikä tunteihin tarvitse liittyä henkisiä elementtejä.

”En tyrkytä ohjauksessa henkisyyttä, eikä siihen liity mitään mantroja”, Marjaranta korostaa.

Aiemmin seniorijoogaa Vantaalla ohjannut Marjaranta kertoo, että hänen tunneilleen voi tulla riippumatta aiemmasta harrastustaustasta tai iästä. Vanhin hänen asiakkaistaan on ollut 92-vuotias.

Marjarannan esikuva on lahtelainen joogaohjaaja Veikko Saloranta, joka aloitti joogaamisen jo 1950-luvulla. Marjaranta toivoisi voivansa Salorannan lailla opettaa joogaa vielä yli 90-vuotiaana.

”Minullahan on hyvällä onnella vielä 35 vuotta joogaohjaajan uraa jäljellä. Totta kai se muuttaa muotoaan, kun ikää tulee ja asiat hidastuvat, mutta toivon, että joogasta ei tarvitse koskaan luopua.”

Kuka Jore Marjaranta?

 • Tuli tunnetuksi Leningrad Cowboysin laulusolistina vuosina 1989–1996. Laulajana sittemmin myös muissa kokoonpanoissa. Aloitti soolouransa vuonna 2000.
 • Laulanut useiden elokuvien ja televisiosarjojen tunnusmusiikkia, esimerkiksi kappaleen Haaveet kaatuu elokuvaan Pahat pojat.
 • Opettaa Ahjolassa syyskuusta alkaen. Ohjaa sunnuntai-iltaisin lempeästi liikkuvaa joogaa Ahjolassa Pispalassa ja maanantaiaamuisin asahia Pispalassa Ahjolan Liekissä.
 • Perheeseen kuuluvat 27- ja 16-vuotiaat tyttäret.

Teksti: Emma Auvinen, Kuvat: Jaakko Suomalainen

Alle olemme listanneet Ahjola-lehden jakelupisteet.

Lehden voi lukea myös netissä täällä.

Teemme listaan lisäyksiä vielä ensi viikon aikana.

Tampereen keskusta

Pääkirjasto Metso Pirkankatu 2 
Sokos, kirjaosastoHämeenkatu 21
Suomalainen kirjakauppaHämeenkatu 18
VapriikkiAlaverstaanraitti 5
Suomalainen kirjakauppa Koskikeskus
Suomalainen kirjakauppaHämeenkatu 5
Akateeminen kirjakauppaHämeenkatu 7
Kulttuuritalo Laikku Keskustori 2 (vanha kirjastotalo)
Palvelupiste FrenckellFrenckellinaukio 2
Yliopisto, ala-aula, opastusKalevankatu 4
TyöväenopistoSammonkatu 2

Muu Tampere

 Suomalainen kirjakauppaKauppakesk. Duo, Hervanta
 Hervannan vapaa-aikakeskusLindforsinkatu 5
 Kaukajärven vapaa-aikakeskusKäätykatu 8
 TAKKTampereen valtatie 15
 TAMKTeiskontie 33
Liikekeskus WesteriTesomankatu 4
K-Citymarket LinnainmaaMäentakusenkatu 1
Keinupuistokeskus Orivedenkatu 28
Seurakuntien talo Näsilinnankatu 26
Tampereen liikuntapalvelut/as.palv.Ratinan rantatie 1
K-Citymarket Turtola Martinpojankatu 4
LielahtikeskusAntti Possin kuja 1
K-Market Aitolahti, SorilaKaitavedentie 115
KoskikotikeskusRongankatu 8
Tesoman hyvinvointikeskusTesomankatu 4
TipotieTipotie 4
AhlmanHallilantie 24

Maakunnat

Ylöjärven kirjastoKoivumäentie 2
Nokian kirjastoHärkitie 6
Lempäälän kirjastoLempäälän aleksi 1
Sääksjärven kirjastoPitkäahteentie 1
Suomalainen kirjakauppaLempäälän Ideapark (Helsingin pääty)
Pirkkalan kirjastoSuupankuja 2
Nuolialan kirjastoNuolialan koulussa 
Kangasalan kirjastoKeskusaukio 2

Virpi Vuori osallistui Ahjolan Laulamattomien laulukurssille ja löysi oman äänensä 49-vuotiaana. Laulunopettaja Julia Luoma uskoo, että turvallisessa ilmapiirissä on helpointa oppia.

Tutustu musiikin kursseihimme täällä!

Keskuudessamme elää vahvana uskomus, että joillekin meistä on suotu laulamisen taito ja heidän, joilla sitä ei ole, on turha siitä haaveilla.

Monille koulun laulutunneista on jäänyt suoranaiset traumat, jotka ovat pysyneet muistissa pitkälle aikuisuuteen. Erityisesti varttuneemmilla suomalaisilla on rutkasti ikäviä kokemuksia laulutunneilta, joilla tutisevat oppilaat laitettiin vuoron perään luokan eteen laulamaan opettajan ja luokkakavereiden arvioivan katseen alle.

Myös Virpi Vuori ajatteli pitkään, että hän on kehno laulaja. Syksyllä 2020 Vuori aloitti Ahjolan Laulamattomien ryhmässä lauluharrastuksen ollessaan 49-vuotias, minkä kautta hänelle aukesi täysin uusi kokemusmaailma.

”Huomasin, että laulamista oikeasti oppii vielä näin vähän vanhempanakin, vaikka se olisi hitaampaa. Tuntuu tosi mukavalta, että vielä voi kehittyä”, Vuori sanoo.

Tästä linkistä löydät Laulamattomien laulukurssin.

Vuoden harjoittelun aikana Vuori on oppinut tuottamaan korkeita ääniä aiempaa vaivattomammin. Uutena oppina tuli myös se, kuinka paljon tunnin aluksi tehtävillä lämmittelyillä ja äänenavausharjoituksilla on merkitystä siihen, miten ääni kulkee.

Lempeässä ilmapiirissä oppii

Vuori harmittelee, ettei hänen aikoinaan peruskoulun musiikkitunnilla opetettu, millä tavoilla ääntä voi tuottaa ja kuinka hallita äänilihaksia. Laulamattomien laulukurssin opettajalla Julia Luomalla on Vuoren mukaan ehtymätön työkalupakki, josta hän jakaa neuvoja oppilailleen. 

”Opettaja selitti hyvin aina, missä laulun pitäisi milloinkin tuntua”, Vuori kertoo ja asettaa käden rinnalleen havainnollistamaan sitä, missä kohdin matalat äänet värisevät.

Vuoren mielestä Laulamattomissa on ollut parasta iloinen ja helppo ilmapiiri ensimmäisestä tapaamisesta alkaen. Siitä hän kiittää opettajaa ja muita ryhmäläisiä.

”Ajattelin heti, että tästä voi tulla kivaa, kun opettaja on sellainen nuori iloinen nainen. Heti tuntui, että ryhmä on tosi mukava, kun siellä vitsi lensi.”

Ryhmän opettaja Julia Luoma kertoo, että hän on tietoisesti päättänyt, että ei ota itseään liian vakavasti, koska silloin myös ryhmäläisten on helpompi rentoutua.

”On helpompi oppia ympäristössä, jossa on turvallinen ja lempeä ilmapiiri”, Luoma sanoo.

Uudenlainen lauluryhmä

Musiikkiterapeutiksi parhaillaan opiskeleva Luoma kuvailee filosofiakseen, että musiikin harrastamisen ei pitäisi olla eliitin etuoikeus, vaan kaikkien pitäisi voida laulaa ja soittaa.

Luoma perusti Laulamattomat kolme vuotta sitten. Hän oli kiinnittänyt huomiota siihen, ettei Tampereella ollut ryhmää, joka olisi tarkoitettu laulamistaidoistaan epävarmoille ihmisille.

Viikoittaiset tapaamiset alkavat kehon lämmittelyllä, minkä tarkoituksena on ohjata oppilaita kehotietoisuuteen. Tämän jälkeen avataan äänet. Usein tunneilla on jokin laulutekninen teema, joka tukee kulloinkin harjoiteltavaa kappaletta.

”Huomasin, että laulamista oikeasti oppii vielä näin vähän vanhempanakin, vaikka se olisi hitaampaa. Tuntuu tosi mukavalta, että vielä voi kehittyä.”

Kappaleita lauletaan enimmäkseen yhteislauluna. Osallistujat saavat vaikuttaa valittuihin lauluihin. Country-musiikista pitävä Vuori toivoi laulettavaksi Dolly Partonin Jolene-kappaletta.

”Partonin englanti on sellaista amerikanenglantia, niin kieli meni alkuun vähän solmuun. Mutta kun sanoja toistettiin ja toistettiin, ne tulivat tutuiksi, ja se sujui paljon helpommin”, Vuori kertoo.

Ei vielä karaokeen

Vuoden aikana Virpi Vuori on oppinut laulamisesta paljon, mutta kertoo olevansa yhä epävarma.

”Huomaan edelleen, ettei välttämättä mene ihan nuotilleen. En menisi kylmiltään laulamaan karaokeen.”

Esiintyminen ei kiinnostakaan Vuorta. Syy aloittaa laulaminen oli pikemmin sosiaalinen. Yhteislaulut esimerkiksi kirkossa tai joululaulujen laulaminen yhdessä muiden kanssa ovat aina olleet hänestä mukavia hetkiä.

Vuori toivoo pääsevänsä jatkamaan Laulamattomissa myös ensi syksynä ja mielellään lähiopetuksessa, jos koronatilanne mahdollistaa sen.

Teksti: Emma Auvinen, Kuvitus: Jenny Epäilys

Laulamattomien laulukurssi kokoontuu syksyllä Juhannuskylän koululla torstai-iltaisin 18.3020.00, jos koronatilanne sallii. Keväällä 2021 ryhmä kokoontui enimmäkseen etänä Zoomissa.

Tutustu kurssitarjontaamme täältä!

Sini Kallion päivät täyttyvät taiteesta joko omien teoksien parissa työskennellen tai Ahjolassa opettaen. Hän saa töihinsä inspiraatiota yhteiskunnallisista aiheista, kuten tasa-arvokeskustelusta ja mediasta.

Tutustu kuvataiteen ja muotoilun kursseihin täältä!

Koiran silmät tuijottavat katsojaa taulusta intensiivisesti. Kuono on pitkä ja kulmakarvat tuuheat. Ilme on selittämätön, koira vain on.   

”Minulla on tällainen vaihe, että maalaan vähän kaikenlaista. Teen koiramaalauksia tällä hetkellä. Ne liittyvät siihen, miten kohtelemme eläimiä ja ajattelemme ihmisinä olevamme eläinten yläpuolella. Töissäni näkyy aika paljon sellaisia epäkohtia maailmasta, jotka häiritsevät minua”, kertoo Sini Kallio, kuvataiteilija ja yksi Ahjolan kuvataiteen opettajista. 

Kallion, 37, tulee vietettyä paljon aikaa pienellä työhuoneellaan Tampereen Ristinarkussa. Kesän hän on viettänyt täysin omaan taiteeseensa keskittyen, kun opetustyöt ovat olleet tauolla. Uransa alusta asti Kallio on ollut sitä mieltä, että hän haluaa opettaa taiteellisen työn lisäksi. Muuten kutsumusammattikin voisi käydä yksinäiseksi.

”Taiteilijan työhön kuuluu tosi paljon ideoimista ja keskustelun käymistä itsensä kanssa oman pään sisällä. Saan oppilailta paljon innostusta ja ideoita. Minulle on myös tärkeää päästä puhumaan taiteesta, ja oppilaiden kanssa se on mahdollista”, Kallio kuvailee. 

Kristallikruunut kuvaavat koronaa

Usein mustiin pukeutuva taiteilija ei kaihda kirkkaita värejä kankaalla. Kallion töissä näkyy paljon viittauksia pop-kulttuuriin, mediaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hän ammentaa usein ideoita erilaisista mediakuvastoista.

”Identifioidun feministiseksi taiteilijaksi. Teemani liittyvät usein yhteiskunnallisiin ongelmiin, joita haluan puida. Ne eivät ole kauhean julistavia tai selkeitä, mutta näkyvät siellä taustalla”, Kallio kertoo. 

”Ajattelen, että taide on omasta ajastaan kertovaa. Me elämme sellaisessa ajassa, jossa käsitellään paljon rasismia ja ihmisoikeuskysymyksiä. Tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat nousseet myös mediassa isoksi aiheeksi, ja sosiaalisessa mediassa tehdään paljon aktivismia. Se on minusta hyvin kiinnostavaa, ja haluan olla mukana siinä.” 

Kalliolla on esimerkiksi suunnitteilla teossarja, jossa hän kuvaa marginaalissa olevien, kuten transihmisten, muunsukupuolisten ja mustien ihmisten kehoja, joita ei yleensä esimerkiksi mediassa näytetä. Ajankohtaisuus näkyy myös Kallion kristallikruunuja kuvaavissa teoksissa. 

Katosta putoavat kristallikruunut edustavat korona-aikaa ja sitä, miten Suomenkin kaltainen kansainvälisten mittareiden perusteella onnellinen maa voi yhtäkkiä pudota helisten alas. Kallio kertoo purkaneensa tuhoutuviin kattokruunuihin omaa ahdistustaan koronapandemiasta. 

”Kuvataiteilijan ammatti on nykyaikana aika vaikea. Suuri osa meistä joutuu tekemään muita töitä lisäksi.”

Kallion mielestä taide kuvaakin lopulta aina jollakin tavalla taiteilijan omaa elämää ja mieltä, vaikka kaikki taiteilijat eivät olekaan tästä samaa mieltä.

”Emmehän me ole mitään robotteja. Kaikessa luovassa tekemisessä näkyvät omat mieltymykset ja arvot. Jos joku sanoo minulle, että maalaa tämä aihe, niin minä maalaan sen oman näkemykseni kautta. Eihän sellaista objektiivisuutta ole olemassa, vaan ainahan me käsittelemme itseämme”, Kallio selittää ja hiljenee hetkeksi.

”Joskus kyllä mietin, että onko tämä hirveän itsekäs ammatti, kun minä vain puran omaa mieltäni koko ajan”, hän lisää sitten ja nauraa. 

Taiteesta myös toimintakykyä

Kallio opettaa Ahjolassa muun muassa ihmisten ja eläinten piirtämistä sekä öljy- ja akryylimaalausta. Tavallisten maalaus- ja piirtämiskurssien lisäksi hän opettaa erityisryhmiä, kuten kuurosokeiden ja kehitysvammaisten ryhmiä. 

Kallion mukaan erityisryhmien kanssa työskenteleminen tuo mielenkiintoista vastapainoa työhön.

”Erityisryhmissä huomaa, kuinka taiteen tekeminen myös ylläpitää opiskelijoiden toimintakykyä. On tärkeää, että sillä voi antaa ihmisille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia. Pidän kaikista opetusryhmistäni, mutta siinä mielessä se on hyvin erilaista ja palkitsevaa.”

Opetustyöt auttoivat unelma-ammattiin

Kallion tie kutsumusammattiin ei ollut itsestäänselvä. Hän sai esikoislapsensa kesken maisteriopintojen, ja perhettä perustaessa vaaka kallistui ennemmin vakituisen myyjän työn kuin epävarman taiteilijuuden puoleen. 

”Kyse oli ihan puhtaasti siitä, että vapaan taiteilijan työ on todella epävarmaa ja stressaavaa. Myyjän työ oli siinä vaiheessa helppo ratkaisu”, Kallio sanoo.

Hän ei kuitenkaan missään vaiheessa hylännyt ajatusta taiteen tekemisestä, vaikka myyjän töissä vierähtikin lopulta vuosia. 

”Itse asiassa Ahjolaan pääsemisestä ja niistä ensimmäisistä opetustöistä sain pienen taloudellisen tuen, jolla pystyin alkamaan tehdä myös omaa taidetta. Se oli sysäys siihen, että pääsin siirtymään kokonaan näihin töihin.” 

Kallio aloitteli opetustöitä Ahjolassa ensin yhdellä kurssilla ja työskenteli vuoden ajan yhtä aikaa opettajana ja myyjänä. Pikkuhiljaa kurssien määrä lisääntyi, ja hän pystyi irtisanoutumaan vakityöstään. 

”Kuvataiteilijan ammatti on nykyaikana aika vaikea. Suuri osa meistä joutuu tekemään muita töitä lisäksi. Olen onnellisessa tilanteessa siinä mielessä, että saan tehdä opetustöitä alalla, jota rakastan. Paras skenaario, mitä voin kuvitella.”

Kuka Sini Kallio?

 • Asuu Tampereella. 
 • Kalliolla on rescue-koira nimeltä Kettu.
 • Taiteiden maisteri, joka on opiskellut kuvataiteita ja visuaalista kulttuuria.
 • Opettaa Piirretään ihmisiä ja eläimiä -kurssia sekä piirtämisen perusteiden kurssia syyskuun puolivälistä alkaen.
 • Opettanut Ahjolassa vuoden 2016 syksystä asti.

Teksti: Elina Keinänen, Kuvat: Jaakko Suomalainen

Tutustu kurssitarjontaamme täällä!

Lehden jakelupistelistan löydät täältä!

Mitä uudistus tarkoittaa?

Koronavuosi myllersi Ahjolaa ja toi samalla esiin niitä puolia toiminnastamme, jotka voisimme toteuttaa paremminkin. Tämän seurauksena julkaisemme tänä syksynä aivan uudennäköisen Ahjola-lehden! Uusi lehti ei ole pelkkä kurssikatalogi, vaan myös inspiroiva julkaisu, josta toivomme asiakkaidemme löytävän mielenkiintoista luettavaa.

Uuteen lehteen olemme tiivistäneet kurssilistauksien luetteloita siten, että lehdestä löytyvät nyt kurssien nimet, kurssikoodit sekä perustiedot, kuten tila, aika ja opettaja. Haluammekin ystävällisesti ohjata asiakkaitamme tutkimaan kurssien sisältöesittelyjä verkkosivuiltamme sekä samalla varmistamaan, ettei kurssin järjestämistapoihin ole tullut muutoksia.

Miksi näin?

Viimeistään koronavuosi osoitti, että kurssijärjestelyillä on taipumus muuttua. Esimerkiksi tiloja saatetaan joutua vaihtamaan, lähiopetuksesta siirtymään etäopetukseen ja toisinpäin, tai kurssien ajankohdat saattavat siirtyä. Paperinen lehtiversio ei aina pysy näissä muutoksissa mukana, mikä aiheuttaa turhaa hämmennystä.

Tämän lisäksi uusi lehti antaa teille mahdollisuuden tutustua mahtaviin opettajiimme, kursseihimme ja muihin asiakkaisiimme sekä nähdä, millaista Ahjolan toiminta ja opetus eri opetusaloilla on.

Toivottavasti uusi lehti palvelee asiakkaitamme mahdollisimman hyvin!

Palautetta?

Otamme mielellämme vastaan palautetta lehdestä. Kerro meille, mitä ajattelet uudistuksesta. Käytämme vastauksia lehden kehittämiseen.

Voitte lähettää palautetta sähköpostitse Ahjolan viestintäkoordinaattorille Elinalle osoitteeseen:

elina.keinanen(at)ahjola.fi

Ilmoittautuminen Ahjolan kursseille on alkanut! Ilmoittautuminen onnistuu sekä verkossa että puhelimitse. Puhelinpalvelumme aukeaa 9.8. ja on auki arkipäivisin klo 10-15.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu täällä!

Tottunut harrastamaan Saukkolassa? Tietoa väistötiloista löydät täältä.

Kansalaisopiston kurssit

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille numeroon 044 553 8444.

Erillisiä laskuja ei lähetetä. Maksa kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä saamallasi viitenumerolla tilille TSOP FI40 5730 0820 4254 33

Lasten ja nuorten kerhot

Tiedustelut puhelimitse arkisin klo 10 alkaen puhelinnumeroon 044 553 8425

Erillisiä laskuja ei lähetetä. Maksa kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä saamallasi viitenumerolla tilille TSOP FI13 5730 0820 4594 81

Kursseille ilmoittautuminen on nyt entistä helpompaa!

Koko lukuvuoden kestävälle kurssille ilmoittautuessasi saat automaattisesti paikan sekä syys- että kevätlukukaudelle. Kurssimaksu maksetaan kuitenkin nyt vain syyslukukauden osalta. Voit halutessasi perua osallistumisen kevätlukukaudelle maksutta 30.11. mennessä toimisto(at)ahjola.fi. Kevään kurssimaksua varten saat maksulinkin sähköpostitse joulukuussa.

Syksyn kurssimaksulla on maksuaikaa kurssin alkamiseen asti, joten voit rauhassa seurata koronavirustilanteen kehittymistä ja viranomaisten uusia suosituksia ennen kurssimaksun maksamista. 

Voit perua kurssi-ilmoittautumisen maksutta ennen kurssin alkua, mikäli joudumme kokoontumisrajoitusten vuoksi muuttamaan kurssin aikataulua tai toteutustapaa.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu täällä!

Väistötilat:

PMK-talo: Erkkilänkatu 11, 33100 Tampere

 • Sisäänkäynti Peltokadun puoleinen B-porras
 • Liikunta ja tanssi, 7.krs. 

Hatanpään teollisuustalo: Hatanpään valtatie 34, 33100 Tampere

 • D-porras, 4. krs. kieliluokka ja Valosali
 • E-porras, 2. krs. kuvataide- ja musiikkiluokka

Taidekeskus Mältinranta: Kuninkaankatu 2, 33210 Tampere

Porcellana: Satamakatu 3, 33200 Tampere

Saukkolan väistötiloja PMK-talolla ja Hatanpäällä

Saukkolan peruskorjaus alkaa elokuussa 2021. Seuraavan lukuvuoden ajan entisöinnin ja kudonnan lisäksi liikunnan ja tanssin kurssit pidetään PMK-talossa. Talo sijaitsee Erkkilän sillan kupeessa Tammelassa, lähellä Saukkolaa. Tila on hyvien kulkureittien varrella oleva tunnelmallinen vanha tehdaskiinteistö.

Osa kuvataiteen, musiikin ja kielten kursseista järjestetään tänä lukuvuonna Hatanpään teollisuustalossa. Keramiikan kurssit pidetään peruskorjauksen ajan Mältinrannassa ja posliinimaalauskurssit Satamakadulla Porcellana-liikkeessä. 

Kursseja järjestetään entiseen tapaan myös monissa muissa opetustiloissa. Tarkat sijainnit ja lisätiedot kannattaa tarkistaa kotisivuiltamme.

Bussireitit ja parkkitila

Lähimmäksi PMK-taloa pääset bussilinjalla 2 jäämällä Tammelantorin pysäkillä. Pysäkiltä on 350 metrin kävelymatka PMK-talolle. Maksullista parkkitilaa on rajoitetusti PMK-talon sisäpihalla.

Hatanpään teollisuustalolle pääset Keskustorilta bussilla 8. Jää Viinikanlahden pysäkillä, josta on 350 metrin kävelymatka teollisuustalolle.

Lisäksi Hatanpään teollisuustalon eteen Viinikanlahden pysäkille kulkevat myös bussit 11, 12, 13, 15A, 15B, 30 ja 31. Suurin osa näistä busseista lähtee rautatieasemalta. Voit tarkistaa pysäkit täältä.

Hatanpään teollisuustalon keskustan puoleisessa päädyssä on rajallinen määrä maksullisia parkkipaikkoja.

Esteettömyys väistötiloissa

Hatanpään teollisuustalon D-portaaseen (kieliluokka ja Valo-sali, 4. krs.) on esteetön kulku.

E-portaassa on mahdollista kulkea hissillä kuvataide- ja musiikkiluokkaan, mikäli esteettömälle kululle on tarve. Muutoin suosittelemme portaiden käyttämistä häiriöttömän opetuksen takaamiseksi kaikissa tiloissa.

PMK-talon B-portaan sisäänkäynnillä on lyhyet, muutaman rappusen portaat sisätiloihin. Sisätiloissa pääsee hissillä yläkertaan, eikä entisöinnin tai kudonnan tiloihin kuljettaessa ole enempää portaita.

Updated on September 8, 2021 / TK

Autumn term 2021

We organize Finnish courses from beginner’s level A1 to level C1, in four locations as well as online. Our courses are open to everyone, but students need to register for most of the courses. We do not provide language testing, but certificates of attendance are provided on request. If you need a certificate after the course, please contact our customer service: toimisto (at) ahjola.fi.

Further information about our Finnish courses:   

Monday to Thursday 10 am – 2 pm

Tuula Kivelä tel. 044 553 8414 / tuula.kivela @ ahjola.fi
Elina Keinänen tel. 044 553 8451 / elina.keinanen @ ahjola.fi

Registration

Note! The 4 courses for immigrant women held in Naistari are an exception: advance registration for them is at Naistari. For all our other Finnish courses you need to register either online or by phone.

How to register?

• online registration (in Finnish) starts on July 1st, 2021.
• registration by phone at 044 553 8444 between 10 am and 3 pm, on July 1-2 and on weekdays from August 9th, 2021.

If you register by phone, be prepared to give us your email address, to which we will send confirmation of your registration and the payment details for paying your course fee. 

Note that your registration is binding; if you know you can’t attend the course, please cancel your registration at least 8 days before the course begins (free of charge). For cancellations 1-7 days before the beginning of the course we charge a handling fee (15 €). Under exceptional circumstances (e.g. gathering restrictions imposed by the Government) students can cancel their course registration free of charge before the course begins. After the course has started, the whole course fee is charged.

Cancellations and questions about payments: please contact talous @ ahjola.fi.

If the course level is not right for you, you can change to a more suitable course. In such a case, please contact Tuula 044 553 8414 or Elina 044 553 8451.

Course locations

SHORT COURSES IN AUGUST

Finnish for beginners intensively in August (level 0-A1.2) 1201002

Location: Ahjola, Pirtti
Weekdays 2.15-5.30 pm
16.8.-3.9.2021 (60 hours)
Course fee: 76 €

An intensive Finnish course for beginners. Course book: Suomen mestari 1 (the 2020 or later ed.), ch 1-5. The course meets five times a week and requires also self-study at home between classes. After this course you can continue to the Finnish continuation course starting in September. English may be used alongside Finnish as a language of instruction.

Let’s review Finnish for beginners online (level A1.1-A1.2) 1201051

Location: online (Zoom)
Tuesdays and Wednesdays 4.30-7.00 pm
17.8.-1.9.2021 (18 hours)
Course fee: 44 €

This course suits you if you have studied some Finnish for beginners. On this course will review the topics of Suomen mestari 1 (the 2020 ed.), ch 1-5. The main focus will be on ch 5.The language of instruction is Finnish, English may be used when needed alongside Finnish. The course is be held online via the conference application Zoom. To participate you need a computer with an internet connection and a microphone (or headphones with a microphone). The teacher will contact the participants by email before the course starts and send instructions for the course as well as the Zoom link.

Review Finnish in August (level B1) 1201069

Location: online (Zoom)
Mondays and Wednesdays 5.00-7.15 pm
9.8.-1.9.2021 (24 hours)
Course fee: 49 €

This four-week review course suits you if you have studied e.g. the books Suomen mestari 1 and 2. We practise both written and spoken Finnish on the course. After this course you will listen to spoken Finnish with more confidence and can talk about everyday topics more fluently. You will also be able to read longer texts about current issues. Course material will be provided by the teacher. Note! The contents of the course are partly the same as on our review course held in May. The course is held online via conference application Zoom. To participate you need a computer with a microphone / headphones and a camera. The teacher will contact you by email before the course starts.

FAST COURSES AT JUHANNUSKYLÄ SCHOOL (LEVELS A1-B1)

Finnish 1 (level 0-A1.3) 1201027 THE COURSE IS FULL.

Location: Juhannuskylä school
Mondays and Wednesdays 5.00-7.30 pm
6.9.-1.12.2021 (78 hours)
Course fee: 95 €

A Finnish course for beginners. After completing this course you can continue to course Finnish 2 in January 2022. The course is fast and requires self-study at home between classes. Course book: Suomen mestari 1 (the 2020 or later ed.). The book will be completed during the course. English can be used alongside Finnish as a language of tuition when needed.

Finnish 2 (level A1.3-A2.1) 1201029

Location: Juhannuskylä school
Tuesdays and Thursdays 5.00-7.30 pm
7.9.-2.12.2021 (78 hours)
Course fee: 95 €

This course is for students who have completed the Finnish 1 course or studied Finnish for about half a year elsewhere. The course is fast and requires self-study between classes. English and Russian can be used when needed as languages of tuition. Coursebook: Suomen mestari 2, from the beginning. The book will be completed during the course. After this course you can continue on the course Finnish 3, starting in January.

Finnish 3 (level A2.1-A2.2) 1201030

Location: Juhannuskylä school
Tuesdays and Thursdays 5.00-7.30 pm
7.9.-2.12.2021 (78 hours)
Course fee: 95 €

This course is for students who have completed Ahjola’s Finnish 2 course or have studied the same topics elsewhere. Coursebook: Suomen mestari 3, chapters 1-4 and complementary material prepared by the teacher. The course includes independent study between classes with the coursebook. In January you can continue on the course Finnish 4.

Finnish 4 (level A2.2-B1.1) 1201031

Location: Juhannuskylä school
Tuesdays and Thursdays 5.00-7.30 pm
7.9.-2.12.2021 (78 hours)
Course fee: 95 €

This course is for students who have completed Ahjola’s Finnish 3 course or have studied the same topics elsewhere. Coursebook: Suomen mestari 3, chapters 5-8. At the beginning of the course we will review the topics of the first half of the book, if needed. The course includes independent study between classes with the coursebook.

FINNISH COURSES AT A SLOWER PACE (LEVELS A1-A2)

Finnish for beginners in Pispala (level 0-A1.2) 1201020 THE COURSE IS FULL.

Location: Ahjola, Nurkkis
Mondays and Wednesdays 2.45-4.15 pm
6.9.-1.12.2021 (52 hours)
Course fee: 71 €

A Finnish course for beginners at a slower pace than on our course Finnish 1 (1201027). We focus on speaking and listening but practise reading and writing as well, and aim at using Finnish actively from the start. Coursebook: Suomen mestari 1 (the 2020 or later ed.), ch. 1-5. English can be used alongside Finnish as a language of tuition when needed.

Finnish continuation course in Pispala (level A1.2-A1.3) 1201021

Location: Ahjola, Pirtti
Tuesdays and Thursdays 2.15-3.45 pm
7.9.-2.12.2021 (52 hours)
Course fee: 71 €

 A continuation course in Finnish for students who took the Finnish for beginners intensive course in May or August 2021 and for others who have studied some Finnish for beginners. We focus on speaking and listening but practise also reading and writing, and activate the language that has already been learned. Coursebook: Suomen mestari 1 (the 2020 ed.), ch 6-9. English is used alongside Finnish as a language of instruction when needed.

Finnish 2 at a slower pace (level A1.3-A2.1) 1201025

Location: Juhannuskylä school
Mondays and Wednesdays 5.00-6.30 pm 
6.9.-1.12.2021 (48 hours)
10.1.-13.4.2022 (52 hours)
Course fee: 138 €

The course is suitable for students who have taken the course Finnish 1 or have studied the book Suomen mestari 1 or other beginners’ book. The pace of this course is slower than on our course Finnish 2 (1201029), and we use two terms to cover the themes of book Suomen mestari 2. Chapters 1-4 will be covered during the autumn term, and chapters 5-8 in the spring. We will focus on speaking, listening and activating the students’ language skills. English may be used alongside Finnish when necessary. No class on October 18 and 20.

FINNISH COURSES FOR IMMIGRANTS AT NAISTARI AND MATTILA

Easy Finnish for immigrant women (level 0-A1) 1201010

Location: Naistari
Mondays and Wednesdays 10.30-12.00 am
6.9.-1.12.2021 (52 hours)
10.1.-13.4.2022 (52 hours)
No course fee

This course is for immigrant women who do not speak any Finnish yet. We study Finnish at a slow pace for everyday needs. After this course you can read and write some words and short sentences, and e.g. ask and answer easy questions. The course material is provided by the teacher. The course is mainly intended for students who cannot attend our evening courses. The course is not intended for students who are illiterate in their own language. Registration in Naistari during or before the first lesson.

More Finnish for immigrant women (level A1) 1201011

Location: Naistari
Mondays and Wednesdays 9.00-10.30 am
6.9.-1.12.2021 (52 hours)
10.1.-13.4.2022 (52 hours)
No course fee

The course is for immigrant women who have studied some Finnish, for example on Naistari’s course. We learn more Finnish for everyday needs. After this course you can read and write short texts, e.g. messages, and talk about concrete topics, e.g. yourself and your family. The course material is provided by the teacher. The course is mainly intended for students who cannot attend our evening courses. Registration in Naistari during or before the first lesson.

Finnish continuation course for immigrant women (level A1-A2) 1201012

Location: Naistari
Mondays and Wednesdays 12.30 – 2.00 pm
6.9.-1.12.2021 (52 hours)
10.1.-13.4.2022 (52 hours)
No course fee

This course is suitable for immigrant women who have studied Finnish at least for a couple of years for example at Naistari. After this course you are able to participate in easy discussions and read and write texts for everyday needs. The course material is provided by the teacher. The course is mainly intended for students who cannot attend our evening courses. Registration in Naistari during or before the first lesson.

Finnish for immigrant men (level A1) 1201013

Location: Mattila
Tuesdays 5.00-6.30 pm
7.9.-30.11.2021 (24 hours)
11.1.-12.4.2022 (26 hours)
No course fee

A Finnish course for immigrant men who have learned a little Finnish and want to learn more. After this course you can read and write short texts and manage better in practical everyday situations. The course is organized in co-operation with Mattila, a civic house for all men. The course is funded by Ahjola and Mattila. No class on October 19.

Writing workshop for immigrant women (level A2-B1) 1201015

Location: Naistari
Mondays 5.00-6.30 pm
6.9.-29.11.2021 (26 hours)
10.1.-11.4.2022 (26 hours)
No course fee

The course is meant for immigrant girls and women who can speak Finnish and manage in everyday spoken situations or e.g. in vocational training but find writing very hard. We practise skills you need when writing answers to school tests or writing e-mails. We also practise skills needed in the written sections of the YKI language test. We will use the coursebook Kynä käteen! Kirjoitusharjoituksia suomenoppijoille as well as material provided by the teacher. The students need not buy the book. Registration at Naistari during the first lesson. Note! Childcare is not provided on this evening course.

CHRISTMAS HOLIDAY COURSE

Finnish for beginners intensively in December (level 0-A1.2) 1201003

Location: Ahjola, Pirtti
Weekdays 5.00-8.15 pm
2.12.-17.12.2021 (44 hours)
3.1.-5.1.2022 (12 hours)
Course fee: 76 €

An intensive Finnish course for beginners. We study Finnish for four study hours on 14 evenings. Coursebook: Suomen mestari 1 (the 2020 ed.), ch. 1-5. English can be used alongside Finnish when needed as a language of instruction. After this course you can continue on the Finnish continuation course starting in January. The course dates are: December 2, 3, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16 and 17, 2021 and January 3, 4, and 5, 2022. 

ONLINE FINNISH COURSES

Finnish for beginners online (level 0-A1.2) 1201050 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Peda.net)
14.9.-23.11.2021 (20 hours)
11.1.-22.3.2022 (20 hours)
Course fee: 90 €

This course is for beginners. During the course you will get weekly material that you can study when it suits you best. The online material comprises videos, audios and exercises to train listening comprehension, writing skills and speech. You will get online support and answers to your questions throughout the course. The languages of instruction are Finnish and English. To participate you need a computer / mobile device, a microphone and speakers. A camera is useful but not necessary. You also need the coursebook Suomen mestari 1 (the 2020 or later ed.), of which chapters 1-5 will be covered. The learning platform is Peda.net. The teacher will contact you by email prior to the beginning of the course and give instructions about the platform. No instruction during October 18-22. There are no real-time video meetings on the course.

Finnish continuation course online (level A1.2-A1.3) 1201052

Location: online (Peda.net)
14.9.-23.11.2021 (20 hours)
11.1.-22.3.2022 (20 hours)
Course fee: 90 €

This course is for students who have studied some Finnish for beginners (e.g. Suomen mestari 1 ch 1-5). We will continue learning the basics of Finnish, focusing on language needed in everyday life as well as basic grammar. You will get weekly material that you can study when it suits you best. The online material comprises videos, audios and exercises to train listening comprehension, writing skills and speech. You will get online support and answers to your questions throughout the course. The languages of instruction are Finnish and English. To participate you need a computer / mobile device, a microphone and speakers. A camera is useful but not necessary. You also need the coursebook Suomen mestari 1 (the 2020 ed.), of which chapters 6-9 will be covered. The teacher will contact you by email prior to the beginning of the course and give instructions about the platform (Peda.net). No instruction during October 18-22. Note! There are no real time video meetings on this course.

Elementry Finnish online I in September 1201056

Location: online (Peda.net)
28.9.-30.11.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

The course is similar to course 1201055 Elementary Finnish online I in August.

Easy spoken Finnish online (level A1.2) 1201058

Location: online (Zoom)
Wednesdays 2.15-3.45 pm
22.9.-24.11.2021 (20 hours)
Course fee: 43 €

The course suits you if you have studied Finnish at least half a year or e.g. the book Suomen mestari 1. We practise everyday spoken Finnish, e.g. how to ask questions or tell about what you are doing, and learn about how to use Finnish for example in the health centre or in a shop. This course complements courses such as Finnish 1, Finnish 2 or Finnish continuation course. Study material is provided by the teacher. English is used alongside Finnish as a language of tuition. The course will be held via the conference application Zoom. To participate you need a computer with an internet connection and a microphone (or headphones with a microphone). A camera would be good, but not necessary. The teacher will contact the participants by email before the course starts and send further instructions as well as the Zoom link.

Elementary Finnish online II (level A2.1) 1201059 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Peda.net)
8.9.-10.11.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

The course is for students who have studied the basics of Finnish, e.g. Suomen mestari 1-2, and want to review and practise their Finnish. The course also suits those who have taken the course Elementary Finnish online I earlier. We work on vocabulary, grammar, listening and writing. The course suits you if you want to work independently in your own time. Most of the coursework is done independently following the course instructions. There are also weekly assignments on which you get feedback from the teacher. The languages of instruction are Finnish and English. To participate you need a computer with an internet connection and basic computer skills. There are no real-time video meetings on the course; you can study at any time that suits you best. The teacher will contact the participants by email prior to the beginning of the course.

Finnish online 1 (level A2-B1) 1201061 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Peda.net)
9.8.-11.10.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

The course is designed for students whose language level is at least A2: you have studied Finnish for at least two years and can communicate in Finnish in everyday situations and understand basic texts in Finnish. We focus on writing as well as understanding written and spoken Finnish. The course platform is Peda.net. Part of the course exercises are done independently in Peda.net; once a week you will get feedback from the teacher after handing in a weekly assignment. To participate you need a computer and headphones. The language of tuition is Finnish, but English may be used if necessary for understanding. The teacher will contact you by email before the course starts. There are no real-time video meetings on the course; you can study when it suits you best.

Finnish online 2 (level A2-B1) 1201062

Location: online (Peda.net)
4.10.-7.12.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

The course is similar to Finnish online 1 (1201061).

Online course for students preparing for the YKI language test A (level A2.2-B1.1) 1201065 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Zoom and Peda.net)
Mondays 7.00-8.30 pm
16.8.-20.9.2021 (24 hours)
Course fee: 51 €

The course is designed for students who are preparing for the YKI language test. We will learn about the structure of the test and practise various skills and language that may be useful in the test. The course is held via conference application Zoom and learning platform Peda.net. The meetings in Zoom are held on Mondays from 7 to 8.30 pm. Written assignments and other activities and materials are given through Peda.net where you can work at your own pace. The course includes assignments that are returned to the teacher for feedback. The course requires approximately 4 hours of study time per week. To participate you need a computer with a microphone. A camera is useful but not necessary. The teacher will contact you by email before the course starts.

Online course for students preparing for the YKI language test B (level A2.2-B1.1) 1201066 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Zoom and Peda.net)
Mondays 7-8.30 pm
27.9.-1.11.2021 (24 hours)
Course fee: 51 €

The course is similar to course 1201065.

Online writing course – towards level B2 (level B1.2-B2.1) 1201070 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Zoom)
Thursdays 5.00-6.30 pm
16.9.-18.11.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

Would you like to write more fluent texts? The course suits you if you have studied Finnish for at least 2-3 years and want learn to write more accurately. We will meet once a week in the meeting application Zoom. During our meetings we will study and practise various sentence structures. After each meeting you will get a writing assignment on a current topic. The students get personal feedback on the assignments. To participate you need a computer with an internet connection, a microphone/headphones and a camera. The teacher will contact you prior to the beginning of the course by email. Note: the course content is similar to the one held in spring 2021.

Puhutaan puhekieltä (level B2) 1201072 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Zoom)
Mondays 5.00-6.30 pm
6.9.-8.11.2021 (20 hours)
Course fee: 45 €

Which Finnish words are different in spoken and written language? What do expressions such as ”kelit kohillaan” or ”ootatko vielä 5 minsaa” mean? On this course we will listen to short, authentic discussions, read Facebook and Instagram posts as well as text messages written in spoken language. We’ll learn about some rules of spoken Finnish and practise understanding and using spoken Finnish better. The course suits you if you have studied Finnish actively for at least 2-3 years and your vocabulary is already wide. Our platform is Zoom; to participate you need a computer with a good internet connection, microphone / headphones and a camera. The teacher will contact you by email before the course starts.

Suomi sujuvaksi 1 (level B1) 1201040

Location: online
Tuesdays 5.00-7.30 pm
21.9.-14.12.2021 (39 hours)
11.1.-12.4.2022 (39 hours)
Course fee: 122 €

The course is suitable for students who have completed courses Finnish 1-4 or have reached level B1.1 in Finnish and want to strengthen their skills, expand their vocabulary, review grammar and practise discussing various topics. The course is also suitable for students who want to prepare for a language test at intermediate level.  The course material is provided by the teacher and is included in the course fee. To participate you need a computer with an internet connection, a microphone / headphones and a camera. The teacher will contact you by email before the course starts and give further instructions.

Suomi sujuvaksi 2 (level B2.1.) 1201073 THE COURSE IS FULL.

Location: online (Zoom)
Tuesdays 6.00-7.30 pm
7.9.-30.11.2021 (26 hours)
11.1.-12.4.2022 (26 hours)
Course fee: 100 € 

This course is for students who have studied Finnish for several years and whose estimated language proficiency level is at least a strong B1. You want to become more accurate in your Finnish and want to learn to use more advanced grammar structures. The focus of the course is on speaking and reading, but the students also have the opportunity to hand in writing assignments for feedback from the teacher. The course material is provided by the teacher and is included in the course fee. To participate you need a computer with an internet connection, a microphone / headphones and a camera. The teacher will contact you by email before the course starts and give further instructions.

Suomi sujuvaksi 3 (level B2.2.) 1201074

Location: online (Zoom)
Wednesdays 6.00-7.30 pm
8.9.-1.12.2021 (26 hours)
12.1.-13.4.2022 (26 hours)
Course fee: 100 €

This course is for students who have studied Finnish for several years and whose estimated language proficiency level is B2. You already understand fast speech in Finnish and can communicate quite fluently in different situations. You want to improve and expand your vocabulary as well as learn how to express nuances, attitudes and details. The focus of the course is on speaking and reading, but the students also have the opportunity to hand in writing assignments for feedback from the teacher. The course material is provided by the teacher and is included in the course fee. To participate you need a computer with an internet connection, a microphone / headphones and a camera. The teacher will contact you by email before the course starts and give further instructions.

Online Finnish for advanced students 1201080

Location: online (Peda.net)
20.9.-22.11.2021 (20 hours)
Course fee: 46 €

This course is for students whose language proficiency level in Finnish is B2.2/C1. We focus on vocabulary nuances that suit different language situations, learn less common grammar structures and look at different text types and how they may influence the reader. The course is held completely online; the learning platform used is Peda.net. You will get a weekly learning plan including various exercises and one assignment on which you will get feedback from the teacher. To participate you need a computer with an internet connection. The teacher will send you an email prior to the beginning of the course with further instructions. The course is similar to the one held during spring term 2021. There are no real-time video meetings on this course; you can study when it suits you best.

Please call or email us if you have any questions, we are happy to help! 

Pääset tutustumaan syksyn kursseihin ja kerhoihin täältä.

Kursseille ja kerhoihin voit ilmoittautua verkossa 24/7. Voit ilmoittautua myös puhelimitse arkisin klo 10–15.

Ilmoittautuminen kursseille 044 553 8444
Ilmoittautuminen kerhoihin 044 553 8425

P.S. Jotta voisit osallistua kursseille turvallisin mielin, olemme tehneet muutoksia käytäntöihimme. Lue lisää täältä.