Olet täällä

Poikatyö ja Isovelitoiminta

 

Vuoden 2018 alusta Isosisko- ja Tyttöjen Tupa -toiminta sai STEA:lta edellisvuotta suuremman kohdennetun toiminta-avustuksen, jonka avulla on alettu käynnistää myös pojille suunnattua Isovelitoimintaa ja erilaisia poikaryhmiä Tampereella.

 

Isovelitoiminta on aikuiskaveritoimintaa, jonka kautta 6 – 16 -vuotias poika tai moninaisesti sukupuolensa kokeva lapsi tai nuori voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi. Isoveljet ovat vähintään 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka käyvät Isosisaruskurssin yhdessä Isosiskojen kanssa. Isosisaruskursseja järjestetään 4 kertaa vuodessa. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen Isoveli haastatellaan. Tämän jälkeen Isoveljet ja Pikkuveljet yhdistetään heidän kertomiensa mielenkiinnon kohteiden ja heidän temperamenttinsa perusteella. Tarkoituksena on saattaa yhteen mahdollisimman hyvin toisilleen sopivat Sisarukset. Sisarukset tapaavat 1 – 4 kertaa kuukaudessa sopien keskenään tapaamisistaan. Sisarukset voivat esim. käydä ulkoilemassa, pelailla, leipoa, tehdä käsitöitä, katsoa leffoja, urheilla, käydä uimassa tai mitä tahansa muuta toimintaa, mikä on juuri heille mieluista ja sopivaa.

6 – 16 -VUOTIAAT POJAT, TYTÖT JA MONINAISESTI SUKUPUOLENSA KOKEVAT! Ilmoittautuminen Pikkusisarukseksi eli mukaan Isosisarustoimintaan, Poikatyöhön tai Tyttöjen Tuvalle tästä.

VAPAAEHTOISET! Ilmoittautuminen aikuiskaveritoimintaan eli Isosisaruskurssille tästäEnsimmäiset Isosisaruskurssit (Isosiskoille ja Isoveljille) syksyllä 2018 Tyttöjen Tuvalla ja Ahjolassa.

Syksyn 2018 Isosisaruskurssit:

1. kurssi: Ke 26.9. klo 17-19, Pe 28.9. klo 17-19 ja La 29.9. klo 10-17

2. kurssi: Ke 14.11. klo 17-19, Pe 16.11. klo 17-19 ja La 17.11. klo 10-17

--> Voit tutustua netistä löytyvään Isosisaruskurssi - Vapaaehtoisen oppaaseen tästä

 

Poikaryhmät
Poikatyön toimenkuvaan kuuluvat myös tarpeiden mukaan räätälöidyt tunne- ja vuorovaikutustaitoryhmät tamperelaisille ala- ja yläkouluikäisille pojille, jotka järjestetään koulupäivien aikana yhteistyössä oppilashuollon ja opettajien kanssa. Näissä ryhmissä on tarkoitus kehittää poikien tunneilmaisua ja sosiaalisia taitoja sekä siten vahvistaa heidän itsetuntoaan ja empatiakykyään.

Tämän lisäksi poikatyössä käynnistetään syksyllä 2018 tarpeiden ja toiveiden mukaan erilaisia avoimia harraste- ja kasvuryhmiä sekä muuta poikatoimintaa iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Suunnitteilla on mm. peliryhmä, liikuntaryhmä, teatteriryhmä sekä kerran kuussa järjestettävä Poikien lauantai. Avoimista ryhmistä luvassa tarkempaa tietoa myöhemmin.

 

OLISIKO SINUSTA POIKATYÖN OHJAAJAKSI?

Etsimme Poikatyöhön työparia syksylle 2018 määräaikaiseen työtehtävään kolmeksi kuukaudeksi. Työ on osa-aikainen ja työmäärä on 19 h/ vko. Työajat vaihtelevat, mutta painottuvat enimmäkseen iltaan. Työt on tarkoitus aloittaa syyskuun 2018 aikana tai sopimuksen mukaan.

Työtehtäviin kuuluu mm. avoimien ilta- ja viikonloppuryhmien/ tapahtumien suunnittelu ja toteutus, mahdollisuuksien mukaan kouluryhmissä ohjaaminen sekä Poikatyön yleinen kehittäminen. Työ antaa myös hyvät mahdollisuudet hyödyntää omia erityistaitoja. Avoimeen toimintaan on esimerkiksi suunnitteilla peliryhmä, liikuntaryhmä sekä teatteriryhmä. Muitakin ryhmiä on myös mahdollista suunnitella erityistaidoista ja kiinnostuksista riippuen. 

Arvostamme hakijoissa hyviä ryhmänohjaustaitoja, kokemusta lapsi- ja nuorisotyöstä sekä luovuutta toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. 

Hakemukset pyydämme lähettämään sähköpostitse osoitteeseen niklas.soderstrom(at)ahjola.fi 31.8.2018 mennessä.
 

 

Poikatyön ohjaaja tekee myös yhteistyötä muiden poika- ja miestyötä tekevien tahojen sekä sosiaali- ja koulutoimen kanssa. Jos sinulla tai tietämälläsi muulla taholla on tarvetta yhteistyölle, voit olla suoraan yhteydessä Poikatyön ohjaajaan. Lyödään viisaat päämme yhteen ja pohditaan yhdessä mahdollisia yhteistyökuvioita tamperelaisen poikatyön edistämiseksi. 

 

Niklas Söderström
Poikatyön ohjaaja
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom (at) ahjola.fi
FB: Niklas Poikatyön Ohjaaja
IG: niklas_poikatyon_ohjaaja