Olet täällä

Poikatyö ja Isovelitoiminta

 

Vuoden 2018 alusta Isosisko- ja Tyttöjen Tupa -toiminta sai STEA:lta edellisvuotta suuremman kohdennetun toiminta-avustuksen, jonka avulla on alettu käynnistää myös pojille suunnattua Isovelitoimintaa ja erilaisia poikaryhmiä Tampereella.

 

Isovelitoiminta on aikuiskaveritoimintaa, jonka kautta 6 – 16 -vuotias poika tai moninaisesti sukupuolensa kokeva lapsi tai nuori voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi. Isoveljet ovat vähintään 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka käyvät Isosisaruskurssin yhdessä Isosiskojen kanssa. Isosisaruskursseja järjestetään 4 kertaa vuodessa. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen Isoveli haastatellaan. Tämän jälkeen Isoveljet ja Pikkuveljet yhdistetään heidän kertomiensa mielenkiinnon kohteiden ja heidän temperamenttinsa perusteella. Tarkoituksena on saattaa yhteen mahdollisimman hyvin toisilleen sopivat Sisarukset. Sisarukset tapaavat 1 – 4 kertaa kuukaudessa sopien keskenään tapaamisistaan. Sisarukset voivat esim. käydä ulkoilemassa, pelailla, leipoa, tehdä käsitöitä, katsoa leffoja, urheilla, käydä uimassa tai mitä tahansa muuta toimintaa, mikä on juuri heille mieluista ja sopivaa.

6 – 16 -VUOTIAAT POJAT, TYTÖT JA MONINAISESTI SUKUPUOLENSA KOKEVAT! Ilmoittautuminen Pikkusisarukseksi eli mukaan Isosisarustoimintaan, Poikatyöhön tai Tyttöjen Tuvalle tästä.

VAPAAEHTOISET! Ilmoittautuminen aikuiskaveritoimintaan eli Isosisaruskurssille tästäEnsimmäiset Isosisaruskurssit (Isosiskoille ja Isoveljille) syksyllä 2018 Tyttöjen Tuvalla ja Ahjolassa.

Syksyn 2018 Isosisaruskurssit:

1. kurssi: Ke 26.9. klo 17-19, Pe 28.9. klo 17-19 ja La 29.9. klo 10-17

2. kurssi: Ke 14.11. klo 17-19, Pe 16.11. klo 17-19 ja La 17.11. klo 10-17

--> Voit tutustua netistä löytyvään Isosisaruskurssi - Vapaaehtoisen oppaaseen tästä

 

Poikaryhmät
Poikatyön toimenkuvaan kuuluvat myös tarpeiden mukaan räätälöidyt tunne- ja vuorovaikutustaitoryhmät tamperelaisille ala- ja yläkouluikäisille pojille, jotka järjestetään koulupäivien aikana yhteistyössä oppilashuollon ja opettajien kanssa. Näissä ryhmissä on tarkoitus kehittää poikien tunneilmaisua ja sosiaalisia taitoja sekä siten vahvistaa heidän itsetuntoaan ja empatiakykyään.

Tämän lisäksi poikatyössä käynnistetään syksyllä 2018 tarpeiden ja toiveiden mukaan erilaisia harrasteryhmiä ja muuta poikatoimintaa iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Suunnitteilla on mm. peli-, liikunta- ja taideryhmiä. Näistä ryhmistä tarkempaa tietoa myöhemmin.

 

Kesätoiminta:

AHJOLAN POIKALEIRI 13.-14.6.2018

Kesäkuussa 2018 Ahjolan poikatyö järjestää kahden päivän kesäleirin Vähäsillan leirikeskuksessa, Tampereen Viitapohjassa. Leirillä on mahdollista pelailla, ulkoilla, leikkiä, uida, saunoa ja viettää mukavaa aikaa muiden poikien kanssa. Leirin hinta on 32€ ja se sisältää bussikuljetukset, majoituksen, ruokailut, vakuutukset sekä leiriohjelman. Leirille lähdetään tilausbussilla Ahjolan parkkipaikalta (Ahjolankatu 3, Pispalan Salen vierestä) 13.6. klo 11.00 ja tullaan takaisin Ahjolaan 14.6. viimeistään n. klo 12.45. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle (yhteystiedot alhaalla). Tervetuloa mukaan!

SÄRKÄNNIEMIPÄIVÄ 18.6.2018  TÄYNNÄ!

18.6.2018 teemme retken Särkänniemen huvipuistoon. Kokoontuminen klo 12.00 Särkänniemen pääportilla. Yhteinen Särkänniemipäivä loppuu klo 17.00, mutta tämän jälkeen voi jäädä vanhempien luvalla Särkänniemeen. Tarkoituksena on päivän aikana kulkea porukoissa, joissa on aina aikuinen mukana. Omavastuuhinta on 15€/hlö Särkänniemi-rannekkeesta (Ahjolan poikatyö maksaa loput, rannekkeen hinta 40€). Maksu tapahtuu paikan päällä käteisellä, joten varaathan mukaasi tasarahan! Ota mukaasi sadetakki, vesipullo ja ruokaraha/eväät. Käymme syömässä pienissä porukoissa. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu poikatyön ohjaaja Niklakselle nopeasti (yhteystiedot alhaalla)! Kausikorttilaiset myös mukaan! 

HEUREKA-RETKI 19.6.2018  TÄYNNÄ!

19.6.2018 teemme Tyttöjen Tuvan kanssa yhteisen retken Tiedekeskus Heurekaan Vantaalle. Kokoontuminen Ahjolan parkkipaikalla (Ahjolankatu 3, Pispalan Salen vierestä) klo 8.00-8.15. Lähtö bussilla klo 8.30. Bussi tulee takaisin Ahjolaan klo 19.30. Heurekassa kuljetaan porukoissa, joissa on aina aikuinen mukana. Omavastuuhinta on 10€/hlö (Ahjolan poikatyö maksaa loput). Maksu tapahtuu paikan päällä käteisellä, joten varaathan mukaasi tasarahan! Ota mukaasi vesipullo ja ruokaraha/eväät. Käymme retken aikana syömässä pienissä porukoissa. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu poikatyön ohjaaja Niklakselle nopeasti (yhteystiedot alhaalla)! Mikäli paikkoja jää jäljelle, perheenjäsenet voivat ilmoittautua retkelle mukaan 4.6. alkaen. 

FRISBEEGOLF-PELAILUA 27.6.2018

27.6.2018 on mahdollisuus tulla yhdessä pelailemaan frisbeegolfia Epilän DiscGolfParkkiin (Rankasillankatu, 33270 Tampere). Kokoonnumme Kaarilan koulun pääovien edessä klo 12.00. Yksi kierros kestää noin tunnin. Tarkoitus on pelata pienissä ryhmissä yhdessä aikuisen kanssa. Retki on maksuton. Ahjolan poikatyö tarjoaa frisbeekiekot sekä pientä naposteltavaa. Voit tuoda mukanasi myös oman frisbeesi ja eväät. Retki päättyy viimeistään klo 14.00. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle (yhteystiedot alhaalla)!    

VIIKINSAARIPÄIVÄ 28.6.2018

Tule mukaan viettämään mukavaa kesäpäivää Viikinsaareen 28.6.2018. Kokoonnumme Laukontorilla (Alarannassa kellon alla) klo 10.30. Laiva lähtee klo 11.00 ja olemme saaressa noin klo 11.30. Palaamme laivalla, joka lähtee Viikinsaaresta klo 15.30 ja on Laukontorilla viimeistään klo 16.00. Kaikki maksavat itse laivamaksunsa ja ottavat mukaan omat eväät (syömme grillauspaikalla, jossa voit grillata esim. makkaraa). Ohjelmassa mm. uimista, kroketin tai mölkyn pelaamista ja muuta hauskaa.Ota mukaasi laivalippuraha, uikkarit ja pyyhe, lämpimät säänmukaiset vaatteet (olemme ulkona koko ajan), sadetakki/sateenvarjo, eväät ja/tai rahaa (saaressa grillikioski, josta voi ostaa syötävää ja juotavaa). Laivalippujen hinnat: aikuiset 12€/13€, eläkeläiset/opiskelijat 9€/10€, lapset (3-12v.) 7€/8€, perhelippu 30€/32€ (2 aik. ja 2 lasta 4-17v.). Tälle retkelle voivat tulla mukaan myös kaverit, kummit ja mummit tai vaikka koko perhe! Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle (yhteystiedot alhaalla)!

RETKI SUOMEN PELIMUSEOON, VAPRIIKKIIN 29.6.2018

Suomen pelimuseon näyttelyssä, Museokeskus Vapriikissa (Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere) pääset tutustumaan sataan suomalaiseen peliin sekä Suomen pelihistoriaan. Suurinta osaa peleistä on mahdollista päästä myös kokeilemaan. Museossa kierretään pienissä porukoissa yhdessä aikuisen kanssa. Kokoonnumme Vapriikin pääaulassa klo 14.30 ja retki päättyy klo 18.00. Retkeltä voi lähteä myös sovitusti aikaisemminkin. Vapriikkiin on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15.00-18.00, joten retki on maksuton. Ota mukaasi eväät/ruokaraha! Vanhemmat ja muut läheiset ovat myös tervetulleita mukaan! Tule siis kanssamme tutustumaan pelien ihmeelliseen maailmaan! Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle (yhteystiedot alhaalla)!

 

Poikatyön ohjaaja tekee myös yhteistyötä muiden poika- ja miestyötä tekevien tahojen sekä sosiaali- ja koulutoimen kanssa. Jos sinulla tai tietämälläsi muulla taholla on tarvetta yhteistyölle, voit olla suoraan yhteydessä Poikatyön ohjaajaan. Lyödään viisaat päämme yhteen ja pohditaan yhdessä mahdollisia yhteistyökuvioita tamperelaisen poikatyön edistämiseksi. 

 

Niklas Söderström
Poikatyön ohjaaja
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom (at) ahjola.fi
FB: Niklas Poikatyön Ohjaaja
IG: niklas_poikatyon_ohjaaja