Olet täällä

Tietoa opiskelijoille

Lukuvuosi 2017–2018
Syyslukukausi ma 4.9. – su 3.12.2017
Pyhäinpäivänä 4.11.2017 ja isänpäivänä 12.11.2017 opetus normaalisti

Opetusta järjestetään myös varsinaisen lukukauden ulkopuolella. Kurssin alkamis- ja päättymispäivämäärä, kellonaika sekä kurssimaksu on merkitty esitteeseen kunkin kurssin kohdalle. Ahjolan kansalaisopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia opetusohjelmassa annettuihin tietoihin. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.
Ahjolan kansalaisopistossa ei ole ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on suunniteltu aikuisille. Mikäli kurssi on tarkoitettu tai soveltuu lapsille tai nuorille, on asiasta maininta kurssin esittelytekstissä.

Kurssin toteutuminen
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä. Muistathan antaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssimaksut
Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille. Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1 kerta peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavaa kertaa ei järjestetä.

Maksukäytännöt
1) ilmoittautumisen yhteydessä  verkkopankin välityksellä, Sportti/Kulttuuri-passia tai Smartumin maksuliittymää käyttäen tai

2) kahden viikon kuluessa ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen opiston tilille. Pankkikorttimaksut toimistoon.
Maksuaika määräytyy ilmoittautumispäivän perusteella.

Opiston tilinumero TSOP           FI40 5730 0820 4254 33
Kurssimaksun voi maksaa myös työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan antamilla maksuvälineillä: Liikunta- ja/tai kulttuurisetelit, Virike ja TYKY-kuntosetelit. Smartum-korttia ja Virikekorttia voi myös käyttää. Lisäksi meillä voi maksaa Edenredin Ticket-korteilla sekä Sportti- ja Kulttuuripassia käyttäen.
Kortteja ja seteleitä käyttävät maksavat opintomaksunsa Ahjolan toimistossa.
Sportti/Kulttuuripassilla maksu suoritetaan netti-ilmoittautumisen päätteeksi tai kahden viikon kuluessa joko puhelimitse (044 553 8441 ja 044 553 8400) tai sähköpostilla (seija.havonen@ahjola.fi). Mikäli maksat sähköisellä setelillä, Tyky tai Smartum, ilmoita tiedot siitä myös edellä mainitusti.

Perumisehdot
Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse Ahjolan toimistoon tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi. Kurssipaikan voi perua myös ilmoittautumisnumeroa käyttäen internetin ilmoittautumissivulla. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina. Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kurssimaksua ei palauteta. Maksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija peruu opiskelupaikkansa ajoissa. Työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä maksetun maksun voi kurssin peruuntuessa siirtää toiselle kurssille.

Course registration and cancellations

Course registration is always binding, i.e. when you register, you agree to pay the course fee. After registration, you can cancel your enrolment with no penalty fee if you do it at least 7 days before the course starts. If you cancel 1-6 days before the course begins, a 15 € penalty fee will be charged. If the course has already started, cancellations are not possible. For more information about payments, please contact: seija.havonen@ahjola.fi.

Materiaalimaksut
Kurssimaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat kustantavat pääsääntöisesti itse. Jos kurssilla peritään kurssimaksun lisäksi muita maksuja, on tästä maininta kurssin esittelyn yhteydessä.

Opintosetelit
Osa kursseista on opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opetusta, joista osa on maksuttomia ja osasta peritään pieni osallistumismaksu. Näiden kurssien esittelytekstissä lukee ”opintoseteli-avustuksella tuettu kurssi.”

Todistukset
Opiskelija voi tilata läsnäolotodistuksen opinnoistaan. Opiskeluvuotena todistusmaksu on toimistosta
noudettaessa 7 € ja aiemmilta vuosilta sekä englanninkielisenä 15 € (kotiin postitettuna 10/18 €).
Todistus tilataan Ahjolan toimistosta p. 044 553 8400 tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi.

Vakuutukset
Ahjolan toiminnassa mukana olevat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret on vakuutettu OP-Pohjolassa. Aikuiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

 

Toivomme että kursseillamme käytettäisiin hajusteita maltillisesti.
Hajusteet aiheuttavat monille päänsärkyä ja pahoinvointia.
Jopa 40 % väestöstämme oireilee hajusteista. Lisätietoja: www.allergia.fi

 

Opintosetelikurssit syksyllä 2017:                                              

Juttu-Tupa 2198025                                                                         omavastuu 32e

Hyvinvoinnin jooga työttömille 8301341                                           omavastuu 15e

JESS! – Iloa ja rohkeutta improvisaatiosta työttömille 1102104       omavastuu 15 €

Kulttuuriretki työttömille Kultarantaan, Naantaliin

ja Vanhaan Raumaan 1103002                                                         omavastuu 15 €

Taiteesta voimaa –grafiikkaa ja kuvataidetta työttömille 1103100     omavastuu 15 €

Taiteesta voimaa –maalausta ja kuvataidetta työttömille 1103200    omavastuu 15 €

Käsityöpaja maahanmuuttajille 1104028

Helppoa suomea maahanmuuttajanaisille 1201002

Lisää suomea maahanmuuttajanaisille 1201003

Suomen jatkokurssi maahanmuuttajanaisille 1201004

Suomea maahanmuuttajamiehille 1201005
 

Opiston johtokunta
Esko Kannusmäki, puheenjohtaja

Ritva Alarotu

Pekka Huttunen

Paula Kuusipalo

Markku Kämäräinen

Kaisu Lager-Ruuti

Jenni Pätäri

Erja Kurri, tuntiopettajien edustaja
 

Ahjolan Setlementti ry:n hallitus

Veli-Pekka Järvinen, puheenjohtaja

Pirkko Sario, varapuheenjohtaja

Johanna Ahlgrén-Holappa

Esko Kannusmäki

Markku Kämäräinen

Sointu Lanki

Pekka Lindholm

Ritva Mäkinen

Juha Nieminen

Merja Sarvala