Olet täällä

Tietoa opiskelijoille

Lukuvuosi 2016–2017
Kevätlukukausi to 12.1. – ma 24.4.2017
Pääsiäisenä (14.-17.4.2017) ei järjestetä opetusta. Kiirastorstain (13.4.2017) opetus päättyy klo 16.00.

Opetusta järjestetään myös varsinaisen lukukauden ulkopuolella. Kurssin alkamis- ja päättymispäivämäärä, kellonaika sekä kurssimaksu on merkitty esitteeseen kunkin kurssin kohdalle. Ahjolan kansalaisopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia opetusohjelmassa annettuihin tietoihin. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.
Ahjolan kansalaisopistossa ei ole ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on suunniteltu aikuisille. Mikäli kurssi on tarkoitettu tai soveltuu lapsille tai nuorille, on asiasta maininta kurssin esittelytekstissä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisohje kursseille on lehden takasivulla. Osalle kursseista (jatkavat kurssit) ilmoittautuminen on jo alkanut.

Kurssin toteutuminen
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä. Muistathan antaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssimaksut
Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille. Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1 kerta peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavaa kertaa ei järjestetä.

Maksukäytännöt
1) ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin välityksellä tai

2) kahden viikon kuluessa ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen opiston tilille. Pankkikorttimaksut toimistoon.
Maksuaika määräytyy ilmoittautumispäivän perusteella.

Opiston tilinumero TSOP           FI40 5730 0820 4254 33
Kurssimaksun voi maksaa myös työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan antamilla maksuvälineillä: Liikunta- ja/tai kulttuurisetelit, Virike ja TYKY-kuntosetelit. Smartum-korttia ja Virikekorttia voi myös käyttää. Lisäksi meillä voi maksaa Mind&Body-kortilla sekä Sportti- ja Kulttuuripassia käyttäen.
Kortteja ja seteleitä käyttävät maksavat opintomaksunsa Ahjolan toimistossa.
Sportti/Kulttuuripassilla maksu suoritetaan netti-ilmoittautumisen päätteeksi tai kahden viikon kuluessa joko puhelimitse (044 553 8441 ja 044 553 8400) tai sähköpostilla (seija.havonen@ahjola.fi). Mikäli maksat Tyky- tai Smartum- QR-koodilla, ilmoita tiedot siitä myös edellä mainitusti.

Perumisehdot
Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse Ahjolan toimistoon tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi. Kurssipaikan voi perua myös ilmoittautumisnumeroa käyttäen internetin ilmoittautumissivulla. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina. Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kurssimaksua ei palauteta. Maksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija peruu opiskelupaikkansa ajoissa. Työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä maksetun maksun voi kurssin peruuntuessa siirtää toiselle kurssille.

Materiaalimaksut
Kurssimaksu sisältää opetuksen. Oppikirjat, materiaalit ja tarvikkeet opiskelijat kustantavat pääsääntöisesti itse. Jos kurssilla peritään kurssimaksun lisäksi muita maksuja, on tästä maininta kurssin esittelyn yhteydessä.

Opintosetelit
Osa kursseista on opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuettua opetusta. Näiden kurssien esittelytekstissä lukee ”Osallistujille maksuton, opintoseteliavustuksella tuettu kurssi.”

Todistukset
Opiskelija voi tilata läsnäolotodistuksen opinnoistaan. Opiskeluvuotena todistusmaksu on toimistosta
noudettaessa 7 € ja aiemmilta vuosilta sekä englanninkielisenä 15 € (kotiin postitettuna 10/18 €).
Todistus tilataan Ahjolan toimistosta p. 044 553 8400 tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi.

Vakuutukset

Ahjolan toiminnassa mukana olevat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret on vakuutettu OP-Pohjolassa. Aikuiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Tiedottaminen
Ajankohtaista tietoa opiston opetustarjonnasta ja tapahtumista saa kotisivuilta www.ahjola.fi/kurssit. Kotisivun kautta voi tilata myös uutiskirjeen.

Opiston johtokunta
Esko Kannusmäki, puheenjohtaja

Ritva Alarotu

Karin Filander

Pekka Huttunen

Paula Kuusipalo

Markku Kämäräinen

Kaisu Lager-Ruuti

Erja Kurri, tuntiopettajien edustaja
 

Opintosetelikurssit keväällä 2017:

Juttu-tupa torstaisin 2198025K

Hyvinvoinnin jooga työttömille 8301339K

JESS! - Improvisaation alkeet työttömille1102104K

Taiteesta voimaa - Kuvataidekurssi työttömille 1103200K

Helppoa suomea maahanmuuttajanaisille 1201002K

Lisää suomea maahanmuuttajanaisille 1201003K

 

Suomen jatkokurssi maahanmuuttajanaisille 1201004K

Käsityöpaja maahanmuuttajille 1104028K