Olet täällä

Kansalaisopisto


Puhelinilmoittautumiset jatkuvat arkisin klo 10-15.
Netissä ilmoittautuminen jatkuu koko ajan 24h/7.
 
Tervetuloa harrastamaan Ahjolan kansalaisopistoon Tampereelle!
Ahjolassa voit opiskella ja harrastaa monipuolisesti eri puolilla Tamperetta.  1350 kurssillamme  opiskellaan vapaatavoitteisesti yhteiskunnallisia aineita, kieliä, musiikkia, kädentaitoja, kuvataidetta ja muotoilua, sana- ja näyttämötaiteita, tanssia sekä liikuntaa ja terveyttä. Opetukseen kuuluvat myös näyttelyt, näytökset, konsertit ja muut tapahtumat. Opetus tapahtuu Tampereella. Opistolla on käytössä 4 päätoimipaikkaa; Ahjolan toimitalo, Saukkolan toimitalo, Juhannuskylän koulu ja Tampereen lyseon lukio. Lisäksi opetusta on Tampereella ympäri kaupunkia yli neljässäkymmenessä kohteessa, lähinnä kouluilla. Tarjoamme opetusta myös erityisryhmille.
Kurssien pituudet vaihtelevat koko lukuvuoden kestävistä kursseista lyhytkursseihin ja viikonloppukursseihin. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Opetus on suunnattu pääosin aikuisille, mutta tarjonnastamme löytyy myös kursseja lapsille sekä vanhempi/lapsi –kursseja.
Ahjolassa työskentelee vuosittain n. 220 tuntiopettajaa ja opetusta annetaan kaikkiaan 32 500 tuntia.
Ahjolan kansalaisopisto on yksityinen, lakisääteistä valtionosuutta saava vapaan sivistystyön oppilaitos ja olemme osa Suomen laajaa 185 kansalaisopiston verkostoa. Ylläpitäjänämme on Ahjolan Setlementti. Ahjola on Kansalaisopistojen liiton ja Suomen Setlementtiliiton jäsen.