Olet täällä

Kansalaisopisto

 
Kursseille voi ilmoittautua puhelimitse arkisin klo 10-15.
Ilmoittautumisnumero p. 044 553 8444
 
Tervetuloa harrastamaan Ahjolan kansalaisopistoon Tampereelle!
Ahjolassa voit opiskella ja harrastaa monipuolisesti eri puolilla Tamperetta.  1350 kurssillamme  opiskellaan vapaatavoitteisesti yhteiskunnallisia aineita, kieliä, musiikkia, kädentaitoja, kuvataidetta ja muotoilua, sana- ja näyttämötaiteita, tanssia sekä liikuntaa ja terveyttä. Opetukseen kuuluvat myös näyttelyt, näytökset, konsertit ja muut tapahtumat. Opetus tapahtuu Tampereella. Opistolla on käytössä 4 päätoimipaikkaa; Ahjolan toimitalo, Saukkolan toimitalo, Juhannuskylän koulu ja Tampereen lyseon lukio. Lisäksi opetusta on Tampereella ympäri kaupunkia yli neljässäkymmenessä kohteessa, lähinnä kouluilla. Tarjoamme opetusta myös erityisryhmille.
Kurssien pituudet vaihtelevat koko lukuvuoden kestävistä kursseista lyhytkursseihin ja viikonloppukursseihin. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Opetus on suunnattu pääosin aikuisille, mutta tarjonnastamme löytyy myös kursseja lapsille sekä vanhempi/lapsi –kursseja.
Ahjolassa työskentelee vuosittain n. 220 tuntiopettajaa ja opetusta annetaan kaikkiaan 32 500 tuntia.
Ahjolan kansalaisopisto on yksityinen, lakisääteistä valtionosuutta saava vapaan sivistystyön oppilaitos ja olemme osa Suomen laajaa 185 kansalaisopiston verkostoa. Ylläpitäjänämme on Ahjolan Setlementti. Ahjola on Kansalaisopistojen liiton ja Suomen Setlementtiliiton jäsen.

Kansalaisopistojen liitto KoLMikä merkitys kansalaisopistolla on? Kansalaisopistot.fi kertoo vastauksen

Miksi suomalaiset ilmoittautuvat vuodesta toiseen kansalaisopiston kurssille?
Miksi osa kansalaisopistoista on nimeltään työväenopistoja?
Mikä merkitys kansalaisopistolla on uuteen kaupunkiin tai maahan muuttaneelle?

Uudistunut Kansalaisopistot.fi-sivusto on avattu. Vuoden 2017 ajan sivustolla keskitytään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kansalais- ja työväenopistojen merkitykseen suomalaisessa sivistysyhteiskunnassa ennen ja nyt.