Olet täällä

Ohjaajakoulutus - ja rekrytointi

Ohjaajaksi lasten ja nuorten kerhotoimintaan?

Onko sinulla ohjauskokemusta tanssin, liikunnan, musiikin, kädentaitojen tai ilmaisutaidon alalta? Tai onko sinulla koulutusta ohjaamiseen, kasvattamiseen tai nuorisotyöhön liittyen? Tällä hetkellä kerhoissamme on jo vastuuohjaajat, mutta tarvitsemme silloin tällöin sijaisia ryhmiin. Hae ohjaajaksi/sijaiseksi alla olevalla lomakkeella. Voit ottaa myös yhteyttä nuorisosihteeriin: tiina.tuovila@ahjola.fi tai 0445538404

Haaveiletko kerhonohjaajan työstä, mutta ohjauskokemusta ei vielä ole?

Maksuton ohjaajakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti n. 15-19 -vuotiaille nuorille ja vaatii vahvaa harrastustaustaa, sitoutumista, oma-aloitteisuutta, motivaatiota ja reippautta. Koulutuksessa opit ryhmänohjauksen perustaitoja ja pääset mukaan innostamaan lapsia ja nuoria, tekemällä tärkeää työtä Ahjolan kerhonohjaajana.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen jokainen pääsee tekemään töitä apuohjaajana/ohjaajana Ahjolan lasten ja nuorten harrastuskerhoissa. Koulutettavat valitaan hakemusten perusteella ja heille ilmoitetaan ryhmään pääsystä sähköpostitse hakuajan päätyttyä. 

Koulutuksessa opetellaan mm.  leikinohjausta, ensiaputaitoja ja keskitytään ryhmänohjauksen eri osa-alueisiin. Tämän lisäksi käydään tutustumassa eri kerhoissa, suoritetaan kerhoharjoittelu sekä suunnitellaan ja toteutetaan lapsille tarkoitettu pienimuotoinen tapahtuma. Ohjaajuutta lähdetään rakentamaan kunkin nuoren kohdalla jokaisen omasta harrastustaustasta ja vahvuuksista käsin.

Seuraava ohjaajakoulutus käynnistyy syksyllä 2018 ja kestää noin vuoden. Koulutus alkaa Starttiviikonlopulla 1.-3.9.2017 ja tämän jälkeen kerhovierailuja ja yhteisiä tapaamisia on 1-2 kertaa kuukaudessa. Kouluttajana toimii nuorisosihteeri Tiina Tuovila ja Anna-Stiina Hiekkataipale.

Voit hakea koulutukseen tästä.

Lue kokemuksia Ahjolan kerhonohjaajakoulutuksesta täältä.