Olet täällä

Ohjaajakoulutus

Haaveiletko kerhonohjaajan työstä?

Maksuton ohjaajakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti n. 15-19 -vuotiaille nuorille ja vaatii vahvaa harrastustaustaa, sitoutumista, oma-aloitteisuutta, motivaatiota ja reippautta. Koulutuksessa opit ryhmänohjauksen perustaitoja ja pääset mukaan innostamaan lapsia ja nuoria, tekemällä tärkeää työtä Ahjolan kerhonohjaajana.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen jokainen pääsee tekemään töitä apuohjaajana/ohjaajana Ahjolan lasten ja nuorten harrastuskerhoissa. Koulutettavat valitaan hakemusten perusteella ja heille ilmoitetaan ryhmään pääsystä sähköpostitse hakuajan päätyttyä. 

Koulutuksessa opetellaan mm.  leikinohjausta, ensiaputaitoja ja keskitytään ryhmänohjauksen eri osa-alueisiin. Tämän lisäksi käydään tutustumassa eri kerhoissa, suoritetaan kerhoharjoittelu sekä suunnitellaan ja toteutetaan lapsille tarkoitettu pienimuotoinen tapahtuma. Ohjaajuutta lähdetään rakentamaan kunkin nuoren kohdalla jokaisen omasta harrastustaustasta ja vahvuuksista käsin.

Seuraava ohjaajakoulutus käynnistyy syyskuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2018. Koulutus alkaa Starttiviikonlopulla 1.-3.9.2017 ja tämän jälkeen kerhovierailuja ja yhteisiä tapaamisia on 1-2 kertaa kuukaudessa. Kouluttajana toimii nuorisosihteeri Tiina Tuovila ja Anna-Stiina Hiekkataipale.

Voit hakea koulutukseen tästä.

Lue kokemuksia Ahjolan kerhonohjaajakoulutuksesta täältä.